ظهور استعدادهای جوان هندبال در قوچان
قوچان - سال گذشته تیم هندبال قوچان فعالیت خود را آغاز کرد و این روزها با تمام قدرت برای حضور در مسابقات لیگ دسته یک آماده می شود و اکنون حمایت مسئولین از این تیم حیاتی است.
قوچان - در سال گذشته تیمی از بازیکنانی غیرتمند تشکیل شد که این روزها با تمام قدرت برای حضور در مسابقات لیگ دسته یک خود را آماده می کنند و اکنون حمایت مسئولین از هندبال قوچان حیاتی است.
خبرگزاری مهر، گروه استانها - حبیبه احسنی: هندبال بهعنوان یکی از رشتههای ورزشی در اواسط دهه 40 از کشور فرانسه به ایران آورده شد و به دلیل گروهی بودن این ورزش مورد توجه جوانان و نوجوانان قرار گرفت بهطوریکه شروع آن را میتوان از مدارس کشور دانست.
این رشته ورزشی همچون سایر شهرهای کشور در قوچان نیز جای خود را باز کرد درخشش بازیکنان بنام در دهه 60 در ردههای استانی و کشوری خود گواهی است بر این ادعا؛ چهرههایی همچون مجید ساجدی هندبالیست ملیپوش و مربی تراز اول، حمید یاحسینی پور قهرمان کشوری و حمیدرضا عبدالله زاده مقدم ورزشکاری که در کنار کسب عناوین کشوری در هندبال، هدایت و مربیگری تیمهای بنام را در کارنامه خود دارد توانسته گذشتهای نامآور را برای هندبال قوچان رقم بزند و این رشته در سالهای گذشته نیز ملیپوش افتخارآفرینی همچون حسن خلیقی را پرورش داده تا امروز بتواند در کسوت مربیگری استعدادهایی مثل آرش احتساب و سجاد مقدم را پرورش و آنان را برای حضوری قدرتمند راهی مسابقات قهرمانی کشور و تیم ملی کند.
هندبال قریب به 15 سال در قوچان دستخوش فراموشی شده است
علیرغم اینکه در تمامی این سالها هندبالیستهای قوچان توانستند بانام تیمهای دیگر شهرستانها عناوین مختلف ملی را برای خود و آن تیم به ارمغان بیاورند قریب به 15 سال است این ورزش در قوچان دستخوش فراموشی شده و دیگر خبری از روزهای اوج ورزش هندبال قوچان به گوش نمیرسید.
اما نکتهای که نور امید برای این رشته ورزشی را در دل جوانان این شهر دوباره زنده کرد حضور مجدد اسطورههای قوچانی و هندبالیستهای مطرحی است که حالا دوباره دورهم جمع شده و با کشف استعدادها و شناختن پتانسیلها و ظرفیتهای این رشته توانستند پس از سالها در مدتی کوتاه قهرمانی مسابقات دسته دو کشور را به دست آورده و امروز خود را برای رقابتی قدرتمند در لیگ دسته یک کشور آماده کنند.
این صعود بهانهای برای تهیه گزارش از وضعیت تیم هندبال قوچان و حضور در کنار کارد فنی این تیم شد، آنچه همیشه در حیطه کاریام سخت به نظر رسیده حضور در مکانهایی برای تهیه گزارش است که مختص آقایان بوده اما وقتی یک بانو، حرفه خبرنگاری را انتخاب میکند لازمه آن تحمل برخی سختیهاست و این سختیها گاهی کار را برای کسی که چالشهای خبرنگاری را دوست دارد، شیرینتر میکند.
محل دیدار با کادر فنی تیم هندبال قوچان سالن ورزشی وحدت بود، حضور بازیکنان تیم در روزهای پایانی اردوی آمادگی باعث شده بود هنوز وارد سالن نشده سروصدای آنها به گوش برسد.
مهمان سرپرست تیم هندبال شهرستان بودم مردی با لباسهای رسمی اما نگاههای پدرانه و سرشار از تحسین برای اعضای تیمش که نشانگر علاقه او به ورزش و هندبال بود.
حمیدرضا عبدالله زاده مقدم، معلم بازنشستهای بود که علیرغم موهای جوگندمیاش همچنان میتوانستی انرژی جوانی و همراهی تیم را در نگاهش ببینی. علاقهاش به رشته هندبال و اطمینان از استعدادهای جوان قوچان در این رشته بار دیگر او را از مشهد به قوچان کشانده بود تا این بار بهعنوان سرپرست هیئت هندبال شهرستان و همچنین سرپرست این تیم امیدوارانه برای رساندن جوانان و نوجوانان دهه هشتادی، آنها را به جایگاه واقعیشان در این رشته ورزشی برساند.
بهجای حضور در اتاق مدیریت و انجام مصاحبه، فضای داخلی سالن را ترجیح دادیم تا نشست در فضایی صمیمیتر و در کنار بازیکنان و در حین تمرینها برگزار شود.
حضور جوانان دهه هشتادی در تیم
فضای جالبی بود، جوانان و نوجوانان دهه هشتادی پیرامون حسن خلیقی بازیکن اسبق تیم ملی هندبال جمع شدند. اتفاقی مرا چند لحظهای در آن محل نگاه داشت بازیکن تیم هندبال ایران که امروز در قامت مربی همراه بازیکنان تیم قرارگرفته و حداقل یک دهه از آنها بزرگتر است برای خطایش در حین تمرین از بازیکنش عذرخواهی میکرد و دیدن این صحنه فضای صمیمانه تیم را بیشتر به نمایش گذاشت.
تمرینات منسجم و حسابشده، توجه کامل به توصیهها یا همان فرمانبرداری از مربی حین تمرینها، انرژی بالای بازیکنان و... اتفاقاتی بود که هرلحظه بیشتر این نکته را گوشزد میکرد این تیم نوجوان و بااستعداد بیدلیل راهی لیگ دسته یک کشور نشده است.
گوشهای از سالن برای این کار انتخاب شد و علیرغم صدای تمرینات بازیکنان گفتگویی صمیمانه را با سرپرست تیم آغاز کردم؛ حمیدرضا عبدالله زاده مقدم در ابتدا با اذعان بر اینکه یکی از کهنهکاران این رشته ورزشی بوده و توانسته است قدمهایی هرچند کوچک برای توسعه هندبال در قوچان بردارد، گفت: از سال گذشته هندبال دوباره در این شهرستان متولدشده و با انسجام و توجه به ریشهها هیئت هندبال دانشگاهی و تحصیلکرده تشکیل داده شد تا افتخاری همچون قهرمانی لیگ دسته دو کشور را از آن خود کنند.
وی یکی از اصلیترین انگیزهها برای استفاده از هندبالیستهای تحصیلکرده و اساتید دانشگاه در هیئت جدید را ایجاد نمایی زیبا برای این رشته ورزشی در قوچان و حضور بیشازپیش جوانان و نوجوانان علاقهمند به این حوزه دانست و تصریح کرد: غیرت، تعصب، امید و پشتکار مهمترین فاکتورها برای هندبالیستهای جوان این شهرستان بود که توانستند در مدتی کوتاه افتخاری بزرگ را برای خود و مردم این شهرستان به ارمغان بیاوردند.
سرپرست هیئت هندبال قوچان با اشاره به دعوت از بازیکنان، مربی و کادر فنی از جامعه هندبال قوچان که در تیمهای استانی دیگر مشغول بودند برای حضور در این شهرستان بیان کرد: شاید یکی از نکات مهم در این تیم با ظرفیت و پر پتانسیل حضور حسن خلیقی به عنوان سرمربی است که علاوه بر قوچانی بودن و تعصب خاص به این شهرستان سابقه 15 سال عضویت در تیم ملی را داشته و جز هفت هندبالیست برتر آسیا بوده است.
نیازمند حمایت مالی و حضور اسپانسر
عبدالله زاده مقدم با یادآوری اینکه این تیم با هزینه کمتر از 100 میلیون تومان توانست در مقابل تیمهایی به پیروزی برسد که بیش از یک میلیارد تومان هزینه کرده بودند، افزود: تمرینات تیم بهصورت مرتب با کادر مربیگری خوب در حال انجام است و نتیجهگیری مثبت این روند نیازمند حمایت مالی از تیم و حضور اسپانسری قوی است تا انگیزه تیم بیشتر شود.
همانطور که سرپرست از بودجه کم تیم و هزینه کرد پایین آن نسبت به سایر تیمهای لیگ صحبت میکرد نگاهم را به سمت بازیکنان انداختم همچنان باانرژی و پرتوان در حال دویدن بودند حتی تمرینشان سرشار از غیرت و عشق به تیم بود بازیکنانی که میتوانستند با قراردادهای خوب در کنار ورزش درآمد قابلتوجهی داشته باشند اما عشق به شهرشان آنها را در این تیم دورهم جمع کرده بود.
سرپرست تیم هندبال قوچان ادامه داد: سال گذشته برای موفقیت تیم قوچان و نبرد در برابر تیمهایی که برای موفقیتشان هزینههای میلیاردی کرده بودند و حتی هزینه کفش بازیکنانشان به بیش از 250 میلیون تومان میرسد تنها دو شرکت لبنی در کنار هزینه کرد شخصی اعضای تیم توانستند حمایت 100 میلیون تومانی کنند تا صعود به لیگ دسته یک کشور رقم بخورد.
وی اضافه کرد: مطمئناً پیروزی تیمی با بودجه کم در مقابل تیمهایی که بازیکن خارجی خریداری کرده اند چیزی جز انگیزه و علاقه بازیکنان آن به هندبال و نشان دادن توانی و استعدادهایشان نبوده است.
عبدالله زاده مقدم بابیان اینکه برای شرکت در مسابقات لیگ دسته یک کشور که از آبان ماه آغاز و تا اسفند ادامه خواهد داشت نیازمند حمایتهای مالی از سمت شهرستان هستیم تا بتوانیم پرقدرتتر از دور قبل مسابقات در میدان دیده شویم، گفت: طی دیداری که در این خصوص با نماینده شهرستان انجام شد برآورد حضور تیم در مسابقات لیگ دسته یک بیش از 3 میلیارد تومان اعلام شد و نماینده نیز قول مساعدی برای همکاری در این زمینه داد.
وی ادامه داد: همچنین با موافقت نماینده شهر مقرر شد هزینهای حدود 50 تا 100 میلیون تومان هم برای برگزاری اردوی آمادگی تیم توسط وی پرداخت شود اما متأسفانه تاکنون هیچ اتفاقی در این زمینه رخ نداده و شاید این پشت گوش انداختن مسئولین برای حمایتهای مالی روزهای طلایی را از تیم بگیرد.
سرپرست هیئت هندبال شهرستان تأکید کرد: اداره ورزش و جوانان نمیتواند کمک مالی به تیمهای ورزشی کند یعنی کلاً پولی برای کمک ندارد و تنها کاری که برای این تیم انجام داده است هماهنگی با ادارات مختلف برای در اختیار قرار دادن سالن ورزشی بوده که آنهم به علت قرار داشتن سالنهای ورزشی در اختیار بخش خصوصی هزینه آن را هم باید خودمان پرداخت کنیم.
علیرغم محدودیت مالی اداره ورزش و جوانان شاید بتوان گفت کمترین حمایتی که این اداره و فرمانداری بهعنوان مقام عالی دولت در شهرستان میتوانند از ورزشکاران خود داشته باشند هماهنگی بین دستگاهی برای تسهیل روند تمرینات ورزشکاران باشد و حتی با شناخت بخش خصوصی و واحدهای تولیدی زمینه حضور اسپانسر در کنار چنین تیمهایی را فراهم نمایند.
صحبتها، درد دلها و گلایههای سرپرست تیم هندبال قوچان از شرایط سخت مالی برای حضور در مسابقات که با تعریف و تمجیدهایش از بازیکنان و کادر فنی همراه میشد، تحمل این کهنه ورزشکار و امید به پیروزیای که در دلش نهفته بود را نمایان میکرد. صحبتها رو به پایان بود اما صدای تمرین تیم و انرژی بازیکنان که همچنان در میانشان موج میزد ادامه داشت.
آنچه در ذهنم نقش بسته است شرایط فعلی هندبال شهرستان بوده و آن اینکه پس از سالها تیمی از دل یک هیئت ورزشی متخصص و تحصیل بیرون آمده و تا به امروز خوش درخشیدهاند، چیزی که در سالهای گذشته بهندرت با آن روبرو شده بودم.
امروز تیمی از هندبال قوچان به دسته یک کشور صعود کرده و باید در آبان ماه به رقابت بپردازد که پتانسیلهای خوبی از ورزشکاران باغیرت قوچانی در آن دورهم جمع شدهاند تا ثابت کنند هنوز هم هندبال این شهرستان حرفی برای گفتن در سطح کشور دارد.
آیا بهراستی عدمحمایت مالی از این سرمایههای جوان توسط مسئولین و قولهای نمایشی میتواند چه بلایی بر سر انگیزه بالایشان بیاورد؟ یکطرف این حمایت نکردنها نتیجه نگرفتن تیم و شهرستان خواهد بود اما طرف دیگر این پازل گرفتن روحیه امید و انگیزه از جوانان این شهر است.
قریب به 5 ماه تا شروع این مسابقات لیگ دسته یک هندبال کشور باقی است، زمانی کوتاه که حمایتها میتواند توان تیم را به حد اعلایش برساند تا به امروز غیرت تیم هندبال قوچان و کادر فنیاش ثابت کرده آنها استعدادهای این رشته ورزشی در قوچان هستند اما امروز مسئولین قوچان باید خود را به مردم ثابت کنند که تا چه حد برای جوانان قوچانی میایستند.