عدم تمکن مالی کمدرآمدها برای مراجعه به روانشناس / لزوم ورود خدمات مشاوره به بستههای بیمهای
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به بند (ج) ماده 102 قانون برنامه ششم توسعه که در آن بحث بیمههای پایه و تکمیلی وضع شده تا همه اقشار جامعه بتوانند با استفاده از آن از خدمات روانشناسی و مشاوره استفاده کنند، گفت: هنوز دولت اقدامی جهت همگانی شدن بیمههای پایه انجام نداده است، این درحالیست که اقشار کمدرآمد به دلیل نداشتن تمکن مالی نمیتوانند به روانشناس و مشاور مراجعه کنند.
محمد حاتمی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه خدمات روانشناسی و مشاوره باید همگانی شود، اظهار کرد: اگر مردم بتوانند در زمان مواجهه با بحران از خدمات مشاور و روانشناسی استفاده کنند، بسیاری از نیازهایشان برطرف میشود. خدمات مشاور و روانشناسی کمک میکند که بسیاری از مشکلات به آسیبهای جدی منجر نشود و از بروز مسائلی مانند قتل جلوگیری شود.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور بر لزوم فرهنگسازی برای استفاده از روانشناس و مشاور اشاره کرد و گفت: این سازمان در راستای فرهنگسازی میان مردم جهت بهرهگیری از خدمات روانشناسی و مشاوره، نامهای به عبدالعلی علی عسگری - رئیس صداوسیما ارسال کرد، چراکه مقام معظم رهبری نیز بر این موضوع تاکید کردند که مراجعه به روانشناس و مشاوره باید نهادینه شود و مردم بیاموزند هنگام مواجهه با مشکل به متخصصان مراجعه کنند.
وی ادامه داد: اما از سوی دیگر مسئلهای که وجود دارد این است که مردم امکان بهرهگیری از خدمات روانشناسی و مشاوره را ندارند؛ اقشار کمدرآمد به دلیل نداشتن تمکن مالی نمیتوانند به روانشناس و مشاور مراجعه کنند و این خدمات تنها به اقشاری اختصاص دارد که از تمکن مالی مناسبی بهرهمندند، این درحالیست که اقشار کمدرآمد در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
رئیس انجمن مطالعات روان درمانی ایران در ادامه با اشاره به بند (ج) ماده 102 قانون برنامه ششم توسعه بیان کرد: در بندی از قانون برنامه ششم توسعه بحث بیمههای پایه و تکمیلی را وضع کرده تا همه اقشار جامعه بتوانند از بیمههای پایه و تکمیلی برای خدمات روانشناسی و مشاوره استفاده کنند، این درحالیست که متاسفانه پس از گذشت دو سال از این موضوع، هنوز دولت اقدامی جهت همگانی شدن بیمههای پایه انجام نداده است. در همین راستا سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور بر حسب تکالیف خود طی نامهای به اسحاق جهانگیری - معاون اول رییس جمهور خواستار تحقق این موضوع شد که هنوز پاسخی از سوی وی دریافت نشده است.
حاتمی افزود: در عین حال جهت پیگیری این مصوبه، نامهای به محمدباقر قالیباف - رئیس مجلس شورای اسلامی نوشتیم؛ اگر دولت واقعا قصد دارد برای مردم به ویژه اقشار کمدرآمد کاری انجام دهد، بیمههای پایه را در این زمینه لحاظ کند تا افراد از طریق بیمه تامین اجتماعی به روانشناس مراجعه کنند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه ویروس کرونا مشکلات روانی در افراد ایجاد کرده است گفت: باتوجه به شرایط کرونا و به دنبال آن مسائل روانی پیشآمده، رئیس جمهوری در جلسه ستاد ملی کرونا اینطور مطرح کردند که مردم باید با روانشناسان مشورت و مشکلاتشان را مطرح کنند و راه حل این موضوع این است که مردم بتوانند از بیمهها استفاده کنند.
انتهای پیام