عدم شفافیت عملکرد مجلس، عامل ابهام دستاورهاست / مشارکت مردم در گرو تبیین و پاسخگویی مسئولان
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اواخر مردادماه امسال اعضای دفتر تحکیم وحدت در نشست پایان دوره دفتر تحکیم وحدت دیداری با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی داشتند که در آن تعدادی از دانشجویان به بیان دغدغهها و مطالب خود پرداختند. به دنبال همین طرح مسائل بود که برخی از موارد خاص در این دیدار بیشتر مورد توجهه قرار گرفت. به همین جهت گفتوگویی داشتیم با علیرضا کبیریفرد،...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اواخر مردادماه امسال اعضای دفتر تحکیم وحدت در نشست پایان دوره دفتر تحکیم وحدت دیداری با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی داشتند که در آن تعدادی از دانشجویان به بیان دغدغهها و مطالب خود پرداختند. به دنبال همین طرح مسائل بود که برخی از موارد خاص در این دیدار بیشتر مورد توجهه قرار گرفت. به همین جهت گفتوگویی داشتیم با علیرضا کبیریفرد، مسئول کارگروه انتخابات انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
کبیریفرد در ابتدا با اشاره به نطق دانشجویی ایراد شده در دیدار مذکور گفت: الحمدلله فضایی فراهم شد که آقای قالیباف در جمع دانشجویان حاضر شده و پاسخگو باشند. نطقی که دفتر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیر کبیر در مراسم پایان دوره دفتر تحکیم وحدت مقابل آقای قالیباف داشت، واکنشهای مختلفی را نسبت به خود همراه کرد. طیفهایی سیاسی مختلفی داخل آن مطرح بود. این نشان داد که تا چه انداز این روزها بحث و جدلهای انتخاباتی از الان مطرح است.
بیشتر بخوانید: اعضای دفتر تحکیم وحدت در دیدار با قالیباف چه گفتند؟
کبیریفرد در ادامه گفت: ما به عنوان جنبش دانشجویی آرمانخواه انقلابی، باید مرزبندی شفافی نسبت به تمام جناحها داشته باشیم و شخص آقای قالیباف مطرح نبود. پازل مشارکت را در پاسخگویی مسئولین به مردم میدانیم.
دنبال کردن ردای ریاست جمهوری
کبیریفرد گفت: ما از آقای قالیباف خواستیم که نسبت به عملکرد خودشان پاسخگو باشند. ما خطاب به قالیباف گفتیم که شما عملکرد شفافی در این سه سال نداشتید. یعنی اینکه واضح نیست شما چگونه مجلس را اداره میکنید و چه وجههای از شما ارائه میشود و به نوعی دارید وعدههای اجرایی میدهید. ما منظورمان در آن نطق از اینکه شما به دنبال ردای ریاست جمهوری هستید، این بود که نوع کنشهای شما بازتابی در رسانهها و بین مردم دارد. این بیشتر یک هشداری بود تا ایشان عملکردشان را اصلاح بکنند و به وظیفه خود عمل کنند.
داستان استیضاح وزیر کشور
وی ادامه داد: در بخشی از سخنرانی از ایشان سوال کردیم که چرا بحث استیضاح وزیر کشور را به خاطر بخشنامه معاون سیاسی مطرح کردید، که آقای قالیباف در پاسخ گفت که 14-13 مورد بود که به خاطر آنها به وزیر اعتراض کردیم و فقط همین مورد معاون سیاسی نبود.
کبیریفرد ادامه داد: اما چند روز بعد متوجه شدیم که استیضاع وزیر کشور منتفی شد. آیا این محل سوال نیست که اگر عزل معاون سیاسی وزیر کشور ارتباطی به این موضوع نداشت چرا اسنیضاع منتفی شد. حدود 50-40 نفر از نمایندگان مجلس چنان رفتار میکنند که چهره بدی از مجلسه ارائه میدهند، وجهه انقلابی مجلس را تخریب میکنند و دوباره نزدیک انتخابات به مردم آدرس غلط میدهند. آدرس غلط یعنی همین که دعواهای سیاسی و امثال اینها ربطی به مجلس ندارد و یک عده از بیرون دارند مجلس را تخریب میکنند. اما مردم حکمرانی شما را میبینند.
واقعیت اصلا تبیین نشده
کبیریفرد گفت: اگر مجلس دستاورد خوبی داشته، مثل قانون مالیات درآمدی بر عایدی سرمایه، جوانی جمعیت، اقدام راهبردی و... هیچ وقت هیچ نمایندهای نیامده این دستاوردها را تبیین کند و مشاهده میکنیم هجمه رسانهای روی مجلس بالا است.
وی بیان کرد: شفافیت سه سال است که تعیین تکلیف نشده در حالی که مجلس در مسائلی مانند ماجرای خودروی شاسی بلند ضربه خورده. شفافیت اینجا جلوی متهم شدن تمام مجلس را میگیرد. واضح است که مجلس قبلی خیلی نسبت به مجلس فعلی ضعیفتر بوده.
وی افزود: نکتهای که به این مجلس داریم عدم شفافیت در عملکرد آن است و باید واضحتر پیاده شود. باید اطلاع رسانی دقیق صورت بگیرد و مردم این حق را دارند که از عملکرد سه ساله نماینده آگاه باشند. مسئله دیگر سکوت و عدم تبیین است که فضای مجلس را فراگیر کرده.
نمره مجلس انقلابی چند است؟
کبیریفرد گفت: متأسفانه متخصص این هستیم که یکسری واژهها را از معنا تهی بکنیم. چنان مردم نسبت به آن بیحس شوند که گویی اصلا واژه وجود خارجی نداشته. چه تعریفی از واژه انقلابی میشود و ماهیت آن چیست؟ این واژه یکی از واژههای محبوب دوران است. این واژه از داخل خودش ایثار و ازخودگذشتگی را معنی میکند. حضرت آقا به این مجلس لقب انقلابی را دادند. حتما یک تفاوتی بین این مجلس و مجلسهای قبلی دیدهاند و این نباید منجر به تعریف برتری ما نسبت به قبلیها شود. ممکن است انقلابیگری 20 نمره داشته باشد و آقا به شما نمره 10 داده باشد. حالا باید به نمره کامل رسید.
شناخت سلسله مراتب و ابعاد مشارکت
کبیریفرد با اشاره به ابعاد مشارکت مردمی گفت: یکی از بسترهای مردمسالاری دینی مشارکت است و یکی ضعیفترین محورها و نمودهای آن حضور مردم پای صندوقهای انتخابات است. مشارکت مردم خیلی مسائل جلوتری هم دارد و این تا مرحله انتخابات و پیش از مجلس است. مسئله بعدی حضور مشارکت در خود عملکرد مجلس است.
وی ادامه داد: ما فقط حضور مردم را تا پای صندوق رای را به عنوان مشارکت حساب نکنیم و بعد از آن هم باید با مردم مشارکت کنیم. یکی از حالتهای آن پیاده کردن شفافیت در عملکرد مجلس و اطلاع رسانی است. نمایندگان بین دانشجویان حضور پیدا کرده و پاسخگو باشند چون این دانشجویان هستند که حلقه واسط بین مردم و مسئولان محسوب میشوند. نمایندگان در حوزههای انتخابیه خودشان حضور پیدا کرده و پاسخگوی عملکردشان باشند.
بیشتر بخوانید:
وی ادامه داد: مسئله سوم و یکی از نمودهای مهم مشارکت این است جهتگیری قانونگذاری مجلس به سمتی برود که منجر به افزایش مشارکت مردم در جامعه بشود. این مشارکت در چهار بستر اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی میتواند باشد. ما میگوییم در اقتصاد دولت تصدیگر است و برای مردمی شدن آن موانعی وجود دارد که مجلس باید در جهت افزایش مشارکت مردمی قانونگذاری کند.
کبیریفرد در پایان گفت: ما به آقای قالیباف گفتیم که شما با آیه و قسم به مردم وعده ندهید، به شکلی که ایجاد احساسات بکند میان مردم. بلکه باید وعدهها واقعی و شفاف باشد و مبهم نباشد.