یک‌شنبه 4 آذر 1403

عربستان سعودی؛ حکم اعدام به دلیل انتقاد توییتری از دولت / فقط 5 توییت با 9 فالور

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
عربستان سعودی؛ حکم اعدام به دلیل انتقاد توییتری از دولت / فقط 5 توییت با 9 فالور

قبل از این هم دو زن سعودی به دلیل انتقاد توییتری از دولت این کشور بازداشت و به مجازات های شدید و زندان طولانی مدت محکوم شدند. این محکومیت با انتقادات زیاد بین المللی روبه رو شد.

دادگاه عربستان سعودی یک شهروند را به اعدام محکوم کرده است. او در توییتر انتقاداتی علیه فساد اداری مالی و نقض حقوق بشر در این کشور منتشر کرده بود اما حساب کاربری اش ناشناس و تعداد دنبال کنندگان (فالورها) کمتر از 10 نفربودند. این موضوع را برادرش و یک منبع آگاه از این پرونده به خبرگزاری فرانسه اطلاع داده اند.

به گزارش عصرایران، نام این شهروند محمد الغامدی 55 ساله است. دادگاه ویژه جنایی عربستان سعودی در ماه ژوئیه (تیر) گذشته او را به اعدام محکوم کرد. این حکم 1.5 سال بعد از بازداشت در فوریه 2022 صادر شد. این دادگاه در سال 2008 برای بررسی پرونده های تروریستی تاسیس شد. یک منبع آگاه از این موضوع به خبرگزاری فرانسه گفت اتهامات شامل "دعوت به اخلال در امنیت جامعه، توطئه علیه حاکمیت، برچیدن اعتماد میان نهادهای حاکمیتی و جامعه و تایید افکار تروریستی" هستند. دنبال کردن حساب های مخالفان در ایکس (توییتر) و یوتیوب نیز از دیگر اتهامات وی است. خبرگزاری فرانسه نوشت که برای پیگیری درباره این خبر با مقامات سعودی تماس گرفت اما آنها پاسخ ندادند. دادگاه تایید کرد که حکم اعدام را به دلیل فعالیت ها و "خطرناک بودن" رفتارهای او صادر کرده است. این حکم اعدام با واکنش های منفی در شبکه های اجتماعی روبه رو شد. برادر این فرد محکوم به اعدام (سعید الغامدی) که فعال سیاسی و خارج از عربستان سعودی ساکن است گفت این پرونده اتهامات بر انتشار چند توییت انتقادی از دولت سعودی و حمایت از زندانیان ابراز نظر مانند روحانیون زندانی، سلمان العوده و عوض القرنی استوار است. "مرکز حقوق بشر الخلیج " هم گفت صفحه الغامدی در توییتر به هنگام انتشار توییت هایی در انتقاد از دولت سعودی، تنها 9 دنبال کننده (فالور) داشت. قبل از این هم دو زن سعودی به دلیل انتقاد توییتری از دولت این کشور بازداشت و به مجازات های شدید و زندان طولانی مدت محکوم شدند. این محکومیت با انتقادات زیاد بین المللی روبه رو شد. "لینا الهذلول" رئیس بخش ارتباطات در موسسه غیردولتی حقوق بشری "القسط" که مقر آن در لندن است گفت: "دادگاه های عربستان سعودی سرکوب خود را افزایش می دهند و به طور علنی وعده های تو خالی اصلاحات را مطرح می کنند." وی این سوال را مطرح کرد: "چگونه جهان می تواند باور کند که کشور عربستان سعودی در حال اصلاحات است و این در حالی است که یک شهروند به دلیل توییت هایی در صفحه ناشناس و دارای کمتر از 10 دنبال کننده (فالوور) سرش قطع خواهد شد". خبرگزاری فرانسه اضافه کرد: عربستان سعودی با انتقادات زیادی درباره استفاده بیش از اندازه از مجازات اعدام روبه رو است. این کشور در سال 2022 میلادی، 147 نفر را اعدام کرد که 81 نفر آنها در یک روز اعدام شدند. این آمار بیش از دو برابر تعداد آمار اعدام در سال 2021 است یعنی 69 مورد اعدام. در سال جاری میلادی 2023 هم تاکنون 94 اعدام انجام شده است. در عربستان سعودی در بیشتر موارد مجازات اعدام به شکل قطع سر انجام می شود. خبرگزاری فرانسه ادامه داد: از زمان رسیدن شاهزاده محمد بن سلمان به ولیعهدی در سال 2017 عربستان سعودی برنامه اصلاحات آرمان گرایانه ای را به نام چشم انداز 2030 دنبال می کند که هدف آن تبدیل این کشور سابقا بسته به مقصد گردشگری و تجاری جهان است. عربستان سعودی اصلاحات اجتماعی را نیز در پیش گرفته اما این موضوع با سرکوب مخالفان همراه شده است. عربستان سعودی به دلیل کارنامه حقوق بشری اش با انتقادات روبه رو است. پیش از این هم یک سازمان حقوق بشری گفته بود در عربستان سعودی 64 نفر با خطر اعدام روبه رو هستند. سعید الغامدی برادر این محکوم به اعدام گفت: فضای سیاسی در عربستان سعودی با سرکوب و تروریسم و بازداشت های سیاسی صرفا به دلیل ابراز نظر حتی از طریق انتشار توییت یا لایک به متن های انتقاد از وضع موجود آلوده است.

کانال عصر ایران در تلگرام تماشاخانه

همه چیز درباره گذرنامه زیارتی اربعین / هیچ‌کس بدون مدرک از مرز خارج نخواهد شد؛ به هر کسی که درخواست بدهد گذرنامه زیارتی داده می‌شود (فیلم)

اینجا هیچ‌چیز دور ریختنی نیست؛ یک کار خیر با نگاهی محیط زیستی (فیلم)

فیلم های دیگر
عربستان سعودی؛ حکم اعدام به دلیل انتقاد توییتری از دولت / فقط 5 توییت با 9 فالور 2
عربستان سعودی؛ حکم اعدام به دلیل انتقاد توییتری از دولت / فقط 5 توییت با 9 فالور 3