چهارشنبه 19 دی 1403

عربستان موضع بی‌طرف خود را کنار گذاشت / کاندیدای ریاض برای ریاست جمهوری لبنان کیست؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
عربستان موضع بی‌طرف خود را کنار گذاشت / کاندیدای ریاض برای ریاست جمهوری لبنان کیست؟

ریاض صراحتا اعلام کرد که کاندیدایش برای ریاست جمهوری لبنان «ژوزف عون»، فرمانده ارتش لبنان است.

به نوشته روزنامه «الاخبار» لبنان، با افزایش احتمال تشدید تنش در جنوب لبنان پیش از اتمام دوره 60 روزه آتش‌بس، آغاز تلاش‌ها در لبنان برای برگزاری جلسه انتخاب رئیس جمهور در روز پنج‌شنبه، نبود توافقی درباره کاندیدای احتمالی و افزایش فشارهای خارجی برای انتخاب ژوزف عون، فرمانده ارتش لبنان برای این سمت، به نظر می‌رسد جلسه روز پنج‌شنبه برای خط زدن اسامی و نه پر کردن خلأ ریاست جمهوری است.

در حالی که «آموس هوکشتاین»، فرستاده آمریکا امروز دوشنبه برای بررسی مساله آتش‌بس و ارزیابی نتیجه آن وارد بیروت شد و پیش‌بینی می‌شود که در این سفر حمایت کشورش از انتخاب فرمانده ارتش لبنان را اعلام کند، «یزید بن فرحان»، مشاور امور لبنان در وزارت خارجه عربستان یکشنبه پس از دیدارهایی با احزاب سیاسی و فراکسیون‌های پارلمانی بیروت را ترک کرد.

خبر مرتبط فرصت سازی عربستان و امارات از سقوط دولت بشار اسد / معادلات تغییر کرد؟

نشریه نیویورک تایمز با انتشار گزارشی مدعی شد، برای دهه‌ها، سوریه نزدیک‌ترین متحد عرب ایران در خاورمیانه بود، در حالی که پادشاهی‌های ثروتمند خلیج فارس برای افزایش قدرت و نفوذ خود در منطقه درگیر رقابتی نرم و در خفا با ایران بودند.

در حالی که ریاض از زمان اتمام دوره ریاست جمهوری «میشل عون» در حدود 2 سال قبل، بر عدم مداخله در مساله ریاست جمهوری لبنان تاکید داشت و اعلام کرد که در این پرونده تنها ویژگی‌های فرد منتخب اهمیت دارد و درگیر اسامی نیست‌، اما بن فرحان پس از بازگشت از این سفر تصریح کرد که فرمانده ارتش لبنان کاندیدای اصلی ریاست جمهوری است.

بن فرحان در دیدار حدودا نیم ساعتی که دور از رسانه‌ها با نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان داشت، به او تاکید کرد که «ریاض از کاندیداتوری فرمانده ارتش (برای ریاست جمهوری) حمایت می‌کند.»

منابع بری اعلام کردند که او در مقابل به فرستاده عربستان اعلام کرد که این موضعگیری برخلاف توافق انجام شده با کمیته پنج‌جانبه (آمریکا، فرانسه، مصر، عربستان و قطر) است که «ولید البخاری»، سفیر عربستان نیز در نشست‌های آن حضور داشت.

خبر مرتبط قطر عربستان و امارات را دور زد

قطر در سال 2015 بین شورشیان و ارتش لبنان میانجی‌گری کرد؛ زمانی که عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین در سال 2017 روابط خود را با این کشور قطع کردند، یکی از خواسته‌های‌شان برای احیای روابط این بود که قطر حمایت خود را از جبهه النصره و پیشروی هیئت تحریرالشام، قطع کند.

به گفته این منابع، بری اظهار کرد: ما از کمیته خواستیم از کاندیدای مورد توافق لبنانی‌ها حمایت کنند نه اینکه طرف‌های خارجی رئیس جمهوری را انتخاب کرده و لبنانی‌ها را مجبور به پذیرش آن کنند.

علاوه بر این بن فرحان در دیدار با «سمیر جعجع»، فرمانده حزب القوات اللبنانیه نیز آشکارا از عون حمایت کرد و گفت که او مورد توافق تمامی اعضای کمیته به جز قطر است.

فرستاده عربستان در ادامه نیز گفت که کشورش «می‌خواهد دوباره در لبنان نقش‌آفرینی کند به شرط آنکه رئیس جمهور قانونی و قدرتمندی وجود داشته و کابینه‌ای همسو با رئیس جمهور جدید تشکیل شود.»

او افزود: عربستان به مسائل لبنان توجه دارد و لبنانی‌ها باید این فرصت را مغتنم بدانند چراکه جهان اکنون سرگرم تحولات سوریه است.

در مقابل جعجع نیز آشکارا اعلام کرد که از انتصاب فرمانده ارتش حمایت نمی‌کند و با توجه به مخالفت حزب‌الله، جنبش امل و جریان آزاد ملی در کنار نمایندگان مستقل مخالف، او نمی‌تواند حدنصاب آراء را به دست آورد و حتی در صورت اجماع‌نظر درباره او، طرح او برای ریاست جمهوری باید بررسی شود و این به زمان نیاز دارد.

بر این اساس در جلسه روز پنج‌شنبه فردی برای ریاست جمهوری لبنان انتخاب نخواهد شد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

عربستان موضع بی‌طرف خود را کنار گذاشت / کاندیدای ریاض برای ریاست جمهوری لبنان کیست؟ 2
عربستان موضع بی‌طرف خود را کنار گذاشت / کاندیدای ریاض برای ریاست جمهوری لبنان کیست؟ 3