یک‌شنبه 4 آذر 1403

عزم شهرداری تهران برای واکسیناسیون عمومی کرونا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
عزم شهرداری تهران برای واکسیناسیون عمومی کرونا

تهران - ایرنا - شهرداری تهران با راه‌اندازی پویش «تهران دوباره جان می‌گیرد» همراه با دولت برای واکسیناسیون عمومی در مقابل ویروس کرونا به خصوص افراد آسیب‌پذیر (بی‌خانمان، معتاد، مهاجر، کم‌برخوردار و حاشیه‌نشین) وارد عمل شده است تا پایتخت را برای زندگی عاری از کرونا آماده کند.

به گزارش ایرنا، با شیوع ویروس کرونا از اسفند 1398 در کشور، محدودیت‌های اجتماعی برای مقابله با این بیماری اعمال و بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی تعطیل شد.

مدیریت شهری تهران در این شرایط علاوه بر خدمات شهری، گندزدایی و ضدعفونی کردن محلات، مراکز و حمل و نقل عمومی به ارائه خدمات سلامت‌محور، آموزش، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی برای مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا با محوریت کانون‌ها و خانه‌های سلامت در سطح محلات پرداخت.

سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز بخش قابل توجهی از فعالیت‌های خود را به فضای مجازی منتقل و با گسترش فعالیت‌های جهادی و مردمی، زمینه را برای کمک به کادر درمان و مدافعان سلامت فراهم کرد.

راه‌اندازی کارگاه‌ها و قرارگاه‌های جهادی حضرت زینب (س) در فرهنگسرای خاوران، چهارده معصوم (ع) در فرهنگسرای رضوان، شهیدعبادی در فرهنگسرای اشراق و در پردیس سینمایی رازی برای تولید ماسک و گان از جمله این اقدامات بود.

واکسیناسیون کادر درمان در بهمن 1399 و واکسیناسیون عمومی از اردیبهشت 1400 آغاز شد و مدیریت شهری با هماهنگی وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا در بخش بهداشتی و درمانی با اختصاص سوله‌های بحران، مجموعه‌های ورزشی، بوستان‌ها، فرهنگسراها (سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، ملل، اشراق، خاوران و رسانه) و سراهای محلات برای واکسیناسیون ورود کرد.

دوره جدید مدیریت شهری برای هم‌افزایی هر چه بیشتر با وزارت بهداشت، سرعت‌بخشی به واکسیناسیون شهروندان و برداشتن بار کرونا از دوش دولت در شهر تهران با اجرای پویش «تهران دوباره جان می‌گیرد» برای ارائه خدمات بهداشتی و واکسیناسیون عمومی به خصوص گروه‌های آسیب‌پذیری همچون معتادان، بی‌خانمان‌ها و کارتن‌خواب‌ها، کودکان کار و خانواده‌هایشان، مهاجران، افراد ساکن در گودها و حصارهای زباله‌گردی، کوره‌پزخانه‌ها یا مناطق خارج از حریم شهر تهران، روستاها، معلولان و سالمندان اقداماتی را در دستور کار قرار داد.

آغاز تزریق 300 هزار دز واکسن کرونا در 26 پایگاه

در راستای اجرای این پویش جهادی، دوم مهر، 26مرکز واکسیناسیون شامل 13 مرکز ثابت، سه مرکز خودرویی و 10 مرکز سیار (خودرو ون) با تزریق 300 هزار دز واکسن کرونا با حضور علیرضا زاکانی شهردار، علی نصیری سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و مهدی چمران رئیس و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران به صورت نمادین در خیابان قلعه مرغی محله زمزم پایتخت افتتاح شد.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این آیین گفت: شهرداری پیش از این 72 مرکز واکسیناسیون تامین کرده بود که حدود 2 میلیون دز واکسن در این مراکز تزریق شده است.

نصیری افزود: شهرداری علاوه بر تامین مکان واکسیناسیون، فعالیت‌های دیگری مانند طرح غربالگری و شهید سلیمانی (مدیریت و کنترل اپیدمی کووید - 19 به شیوه محله و خانواده محور) در سرای محلات، کمک‌های مردمی، خدمات بهداشتی در گرمخانه‌ها، اقدامات داوطلبان، واکنش اضطراری محلات و انجام پویش‌های مختلف و در اختیار قرار دادن ظرفیت‌ها و مکان‌های تبلیغات شهر به حوزه کرونا انجام داد.

وی بیان کرد: از دوم مهر حرکت جدیدی در زمینه واکسن آغاز شده و ستاد کرونا تهران پویشی در نظر گرفت که طبق آن تا 10 مهر در استان تهران هیچ فرد بالای 18 سالی که حداقل دز اول واکسن را تزریق نکرده، وجود نداشته باشد و برای این منظور ظرفیت 700 هزار دز در 10 روز از سوی ستاد کرونا اعلام شد.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهارداشت: اعلام آمادگی کردیم که نه فقط با تامین مکان بلکه با تامین صفر تا صدی امکانات و تامین واکسن از سوی وزارت بهداشت، 300هزار دز واکسن تزریق کنیم و در این ارتباط یکهزار و 200 دز واکسن از یکم مهر در این مراکز تزریق شده است.

نصیری گفت: قرار است گروه‌های آسیب‌پذیر مانند معتادان، کارتن خواب‌ها، معلولان، سالمندان و ایثارگران را در محل اسکان آنان واکسینه کنیم.

شهرداری تهران برای مقابله با کرونا یکپارچه وارد میدان شد

شهردار تهران نیز در این آیین اظهارداشت: همه بخش‌های شهرداری به طور یکپارچه برای خدمت‌رسانی به مردم در عرصه مقابله با ویروس کرونا دست به کار و وارد میدان شده‌اند و باید فضای اتحاد را به عرصه نبرد با کرونا منتقل کنیم؛ چراکه بیماری کووید - 19 چیزی نیست که یک روزه پرونده آن بسته شود بلکه باید با آن زیست و آن را زمین‌گیر کرد.

زاکانی گفت: کادر درمان در این ماه‌های متمادی و بعد از شیوع کرونا تاکنون، با سربلندی ظرفیت بزرگی از خدمت را به ثبت رساند و این راه نیاز به مشارکت همه بخش‌ها برای تکمیل این جهاد دارد و شهرداری یکی از این مراکز است.

وی افزود: طی ماه‌های گذشته خدمات شایسته‌ای را شهرداری در نهایت گمنامی و نبود تبلیغ در طبق اخلاص گذاشت اما بنا شد از این پس شهرداری همه ظرفیت‌ها را به کار بگیرد و همه اجزای این نهاد امروز می‌خواهند رنگ و بوی خدمت در عرصه مقابله با این بیماری را بگیرند.

شهردار تهران بیان کرد: تلاش ما این است که با تمام ظرفیت‌هایی که در شهرداری راه‌اندازی شد، با توسعه مراکز واکسیناسیون شروع کنیم و آن را به سمت فاصله‌گذاری اجتماعی و ارایه سطح گسترده‌ای از خدمات اجتماعی سوق دهیم.

در همین ارتباط شهرداری تهران برای تسریع در واکسیناسیون عمومی در مقابل کرونا، پنجم مهر امسال همزمان با اربعین حسینی در 10 نقطه مسیر اصلی راهپیمایی جاماندگان اربعین در پایتخت واحدهای سیار واکسیناسیون مستقر کرد.

چگونگی واکسیناسیون افراد آسیب‌پذیر

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران 13 مهر درباره واکسیناسیون افراد آسیب‌پذیر در مقابل کرونا به خبرنگار ایرنا گفت: در این طرح، گروه‌هایی که حامی اجتماعی ندارند مانند معتادان و کارتن‌خواب‌ها مورد تاکید است و در کنار واکسیناسیون سایر شهروندان، هدف‌گذاری شد.

سیدمالک حسینی افزود: همچنین واکسیناسیون افراد ساکن در گودها، گاراژها، حصارهای زباله‌گردی و زباله‌گردها در اطراف تهران که کار تفکیک زباله را انجام می‌دهند، کودکان کار و خانواده‌های آنان که بیشتر مهاجر هستند و کارت اقامت ندارند، ساکنان روستاها و سکونتگاه‌های غیررسمی در اطراف تهران که دسترسی به مراکز ثابت واکسیناسیون ندارند، در این طرح مورد توجه قرار گرفت.

وی بیان کرد: واکسیناسیون این افراد توسط 10 واحد سیار در 2 شیفت کاری (از ساعت 7:30 تا 13:30 و شیفت دوم از ساعت 13:30 تا 20) انجام می‌شود.

حسینی اظهار داشت: در هر واحد سیار، واکسیناتور، ثبات (برای ثبت اطلاعات)، عامل انتظامی، پزشک و مددکار حضور دارند و در مواردی که وزارت بهداشت تایید کند به جای پزشک تنها واکسیناتور حضور دارد.

وی اظهارداشت: برای واکسیناسیون این افراد از واکسن‌هایی که وزارت بهداشت ارایه می‌کند اعم از سینوفارم و برکت استفاده می‌شود و با توجه به اینکه از اول مهر تزریق دز اول واکسن کرونا را آغاز کردیم، تزریق دز دوم را هم پایان این ماه آغاز می‌کنیم.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران درباره واکسیناسیون کودکان کار گفت: کودکان کار در مراکز پرتو براساس پروتکل و رده سنی که وزارت بهداشت اعلام کرده واکسینه می‌شوند.

حسنی اضافه کرد: افرادی که در مراکز زباله‌گردی و حاشیه شهر هستند و ممکن است مدارک هویتی نداشته باشند، از طریق خوداظهاری که شرایط سنی را اعلام می‌کنند، واکسینه می‌شوند که در آن مراکز هم بیشتر رده سنی بالای 13 و 14 سال حضور دارند.

وی افزود: واحدهای سیار به مناطقی که با همکاری سازمان‌های مردم نهاد و بانک اطلاعاتی سازمان و مراکزی که پیش از این توسط گشت‌های سازمان شناسایی شدند، مناطق و سکونتگاه‌های غیررسمی که مراکز ثابت بهداشت ندارند و افراد ممکن است به دلیل نداشتن مدارک هویتی نگران حضور در مراکز واکسیناسیون باشند، حضور پیدا می‌کنند.

حسینی بیان کرد: اگر شهروندان افراد و گروه‌های آسیب‌پذیری را می‌شناسند که به دلیل مشکلات هویتی یا سایر دلایل تاکنون واکسینه نشدند، می‌توانند از طریق شماره تلفن 137 اطلاع دهند تا واحدهای سیار برای واکسیناسیون در محل حضور پیدا کنند.

همچنین مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران 17 مهر اعلام کرد: طبق پیش‌بینی‌ها بیش از 90درصد افراد آسیب‌پذیر زیر پوشش، دز دوم واکسن کرونا قرار می‌گیرند.

واکسیناسیون سالمندان و معلولان

واکسیناسیون سالمندان و معلولان نیز در پویش جهادی واکسیناسیون شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفته است و مدیرکل سابق سلامت شهرداری تهران 16مهر درباره واکسیناسیون این قشر اظهارداشت: این اداره کل از طریق کانون‌های معلولان و سالمندان، اطلاعات افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند را جمع‌آوری کرده و پس از بررسی وضعیت، در صورت تزریق نکردن واکسن، آنان را به مراکز سیار واکسیناسیون معرفی می‌کند.

زینب نصیری گفت: یکی دیگر از اقدامات اداره کل سلامت شهرداری تهران در این پویش، متقاعدسازی افراد معلولی است که قصد انجام واکسیناسیون را ندارند.

وی ادامه داد: همکاران ما در خانه‌های سلامت و کانون معلولان، بعد از شنیدن دلایل آنان، مشاوره و اطلاعات کافی درباره فواید واکسینه شدن را آموزش می‌دهند.

نصیری با اشاره به نحوه اطلاع رسانی درباره پویش «تهران دوباره جان می‌گیرد» افزود: کانون معلولان اداره کل سلامت شهرداری، در حال حاضر 10 هزار عضو فعال دارد و شهروندان متقاضی واکسن، باید در سامانه «محله من» ثبت‌نام و یا از طریق تماس با سامانه 137 و شماره‌گیری کد 6 وضعیت واکسیناسیون خود را اعلام کنند تا نیروهای سیار برای تزریق واکسن در محل سکونتشان حضور یابند.

اضافه شدن «اتوبوس‌های زندگی» به واکسیناسیون

مرحله نخست پویش جهادی «تهران دوباره جان می‌گیرد» از اول مهرماه به مدت 2 هفته آغاز بکار کرد، در جریان این طرح یک مرکز خودرویی و یک مرکز ثابت دیگر بر اساس اعلام نیاز و به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری در فرهنگسرای بهمن به مراکز واکسیناسیون اضافه شد اما در ادامه 6 مرکز به دلیل مراجعه کمتر تعطیل شد و تعداد این مراکز به 22 مرکز (10 ون سیار، 10 مرکز ثابت و 2 مرکز خودرویی) رسید.

با پایان یافتن این مرحله و بررسی‌های به عمل آمده و نیازسنجی، مرحله دوم این پویش با رویکرد واکسیناسیون افراد آسیب‌دیده اجتماعی از 22مهر در سه محور خدمات بهداشتی درمانی، فاصله‌گذاری هوشمند فیزیکی و ارائه خدمات مشارکت‌های اجتماعی آغاز شد.

در این مرحله از پویش علاوه بر انجام واکسیناسیون در پایگاه‌هایی که از مرحله قبل راه‌اندازی شده بود، واکسیناسیون از طریق 220 مسجد، 22 اتوبوس سیار، 22 ایستگاه مترو و سامانه ارتباطی 137 در دستور کار قرار گرفت.

سخنگوی ستاد مدیریت بحران کرونای شهرداری تهران در آیین آغاز مرحله دوم پویش جهادی واکسیناسیون این نهاد اظهارداشت: در مرحله نخست این پویش، واکسیناسیون 12 هزار نفر هدف‌گذاری شده بود اما 73هزار نفر از شهروندان توسط شهرداری واکسینه شدند.

نصیری گفت: اقدام شهرداری تهران در بخش ون‌ها موفقیت‌آمیز بود اما درباره «شهر واکسن‌های» ثابت و خودرویی به دلیل اینکه شاید بیشتر شهروندان واکسینه شده بودند، استقبالی که پیش‌بینی می‌شد، رخ نداد.

وی افزود: بر این اساس، در فاز دوم، علاوه بر اینکه ون‌ها دز اول و یا دوم واکسیناسیون افراد آسیب‌دیده را انجام می‌دهند به سایر شهروندان هم از طریق سامانه 137 خدمت‌رسانی می کنند که امکان درخواست واکسیناسیون کرونا در منزل برای اقشار خاص، توان‌یابان، سالمندان و ایثارگران در مرکز تماس (میز خدمت) سرشماره 137 با قابلیت پشتیبانی 24 ساعته فراهم شده که کادر پرستاری هم در ون‌ها برای اینکه آیا افراد متقاضی، نیاز به خدمات در منزل دارند یا خیر، حضور دارند.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از به کارگیری ظرفیت اتوبوسرانی در این پویش خبر داد و گفت: 22 اتوبوس در 22 منطقه شهرداری به عنوان «اتوبوس‌های زندگی» در ساعت‌های مشخص، کار واکسیناسیون انجام می‌دهند که این اتوبوس‌ها دارای تجهیزات پزشکی و ارتباطی و برچسب‌های مشخص در بدنه هستند، همچنین به ظرفیت ایستگاه‌های مترو خدمت‌رسان در امر واکسیناسیون اضافه شده و تعدادشان به 22 ایستگاه رسید.

به گفته نصیری، در این فاز از ظرفیت 220 مسجد پرجمعیت و شاخص در 22 منطقه تهران برای واکسیناسیون استفاده شده و ون‌های واکسیناسیون هر روز در یک مسجد مستقر می‌شود.

وی درباره بازه سنی واکسیناسیون کودکان کار اظهارداشت: واکسیناسیون کودکان کار که بازه سنی 6 تا 18 سال را دربرمی‌گیرد بر اساس دستورالعمل‌های وزارت بهداشت انجام می‌شود و همانند سایر کودکان واکسیناسیون آنان هم صورت می‌گیرد.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره شناسایی افراد آسیب‌دیده اجتماعی مانند کارتن‌خواب‌ها برای تزریق دز دوم گفت: همه کارتن‌خواب‌ها بی‌هویت نیستند و حتی اگر کارت ملی ندارند، شناخته شده هستند، از طرف دیگر در پاتوق‌ها هم روش‌های شناسایی خاصی وجود دارد اما در مجموع این شناسایی‌ها با کمک سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی انجام می‌شود.

نصیری از تزریق واکسن به افراد حاشیه‌نشین نیز خبر داد و افزود: حاشیه‌نشینان، ساکنان مراکز پرتو، مجموعه بهاران، مددجویان گرمخانه‌ها و سامان‌سراها و کمپ‌های اقامتی به تفکیک برنامه‌ریزی شده و با بهره‌گیری از ظرفیت داوطلبی، گروه‌های دوام، بسیج و دیگر گروه‌های داوطلب واکسینه شدند.

تبدیل شهرداری تهران به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی

همچنین شهردار تهران در آیین آغاز به کار مرحله دوم پویش «تهران دوباره جان می گیرد» اظهارداشت: تلاش می‌کنیم شهرداری را از خدماتی به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی تبدیل کنیم و نوع خدمت را در این نهاد توسعه دهیم تا شاهد حکمرانی واحد و مدیریت یکپارچه شهری با مشارکت مردم باشیم.

زاکانی گفت: درباره بحران جهانی کرونا تصمیم بر این شد که علاوه بر روند گذشته ارائه خدمت در خود شهرداری، یک خط تلاشی به شکل مستمر تشکیل و ظرفیت‌های شهرداری را در خدمت مردم قرار دهیم.

وی افزود: در موضوع کرونا علاوه بر مسئله بهداشت و درمان که بخشی از آن مربوط به تزریق واکسن است و دولت نیز توسعه جدی در این بخش انجام داد، موضوع فاصله‌گذاری و هوشمندسازی برای فعالیت در شهر بخش دوم ماجراست، چرا که کار شهر تعطیلی ندارد و سطح سوم ارائه خدمات اجتماعی است.

شهردار تهران بیان کرد: در مرحله بعد علاوه بر اضافه شدن این ظرفیت‌ها، دنبال این هستیم که با هوشمندسازی توسعه خدمت را انجام داده و شهر را به صورت فعال و پویا ببینیم و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک شاهد رها شدن از این ویروس باشیم و سربلند از این مراحل عبور کنیم.

واکسیناسیون 20 هزار نفر از اتباع حاشیه پایتخت

در راستای اجرای مرحله دوم پویش جهادی واکسیناسیون شهرداری تهران، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار، 26مهر در آیین افتتاح مجموعه اسکواش، پدل و راکتبال برج میلاد با اشاره به گستردگی مراکز واکسیناسیون در پایتخت گفت: این مراکز در حاشیه شهر نیز ایجاد شده است و تاکنون 20 هزار نفر از اتباع و افراد در حاشیه شهرها در این مراکز واکسینه شدند.

محمدامین توکلی‌زاده افزود: اولویت شهردار تهران سلامت شهروندان است و به این منظور دستورالعمل و تکالیف گسترده‌ای در این زمینه تهیه و تدوین شد، رنگ اکنون تهران خاکستری است و این رنگ باید با همت و همدلی تغییر کند و رنگ تهران با نشاط و جذاب‌تر برای شهروندان باشد.

همچنین معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران در حساب خود در توییتر با انتشار پوسترهایی از نشانی مراکز واکسیناسیون و هشتگ #تهران_دوباره_جان_میگیرد نوشت: «شهرداری تهران با همه توان برای سلامتی شهروندان وارد عمل شده، واکسیناسیون و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی تنها راه مدیریت همه گیری کرونا است.»

تزریق بیش از 2.5 میلیون دز واکسن کرونا در مراکز شهرداری تهران

سوم آبان سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که شمار واکسن‌های تزریق شده در مجموعه‌های شهرداری تهران (مجموعه‌های مستقیم و مشارکتی) از مجموع 2.5 میلیون دز گذشته است.

همچنین این سازمان هشتم آبان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در مرحله نخست پویش جهادی واکسیناسیون شهرداری تهران از اول مهر تا هفتم آبان بیش از 30 هزار دز واکسن به افراد آسیب‌پذیر تزریق شده و در 6 روز از آغاز تزریق دز دوم واکسن به افراد آسیب‌پذیر نیز بیش از چهار هزار دز واکسن زدند، از اول آبان تزریق دز دوم واکسیناسیون افراد آسیب‌پذیر در حال اجراست.

در ادامه اجرای پویش جهادی واکسیناسیون، مدیریت شهری حل مشکلات روانشناختی کرونا را نیز در دستور کار قرار داده است و در این راستا نشست هم‌اندیشی و هماهنگی در خصوص اجرای مرحله سوم پویش با محوریت شناسایی تبعات و پیامدهای روانشناختی بحران کرونا با حضور نصیری سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران و حمید صاحب سرپرست اداره کل سلامت شهرداری تهران در این سازمان برگزار شد.

ارائه خدمات سلامت روان به شهروندان و کارکنان شهرداری تهران به صورت حضوری و برخط، آگاه‌سازی عمومی در مورد سلامت روان، نحوه برگزاری جشن‌های خانوادگی و نیز چگونگی برپایی مراسم سوگواری برای خانواده‌های عزادار از محورهای مورد بررسی در این نشست بود.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
عزم شهرداری تهران برای واکسیناسیون عمومی کرونا 2
عزم شهرداری تهران برای واکسیناسیون عمومی کرونا 3