عشایر کهگیلویه و بویراحمد در زمان پهلوی بمباران هوایی شدند
کشتار و بمباران عشایر کهگیلویه و بویراحمد، توسعه راه و مسکن این استان در انقلاب اسلامی2 برگ متفاوت از اسناد تاریخی ایران است تا رزیم پهلوی علمدار کشتار مردم و انقلاب اسلامی پرچمدار خدمت و توسعه باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس سال42 ایران تنها کشوری در تاریخ بود که مردم خودش را بمباران هوایی کرد و عشایر را به خاک و خون کشید تا گجستان کهگیلویه و بویراحمد و عشایر بویراحمدی این خطه سندی بر ننگین بودن دوران پهلوی و سراغازی بر مبارزه عشایر با رژیم شاه باشد.
با آغاز نهضت انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) و همزمان با آغاز مبارزات در سال 1341، عشایر کهگیلویه و بویراحمد هم با جلوداری مرحوم آیت اله سید کرامت اله ملک حسینی و دیگر بزرگان این استان حمایتهای خود را از این نهضت اسلامی اعلام کردند.
رشادت های عشایرکهگیلویه وبویراحمد در درگیری با ارتش شاهنشاهی و عدالت خواهی آنان از دلایل خشم رژیم وبمباران آنها به دستورشاه والبته با کمک اربابانش بود.ساعت هشت صبح 31 فروردین 1342 در نقطه ای به نام تنگ "گجستان" عشایر غیور بویر احمدی راه را بر قشون پهلوی سد کردند.
جنگ گجستان سند افتخاری از مبارزات عشایردر تاریخ کهگیلویه و بویراحمد است این نبرد یک روزه با قوای دولتی به فرماندهی سرلشکر "آریانا" با شکست قوای شاهنشاهی همراه بود.حکومت پهلوی پس از این درگیری از اردیبهشت تا خرداد همان سال به صورت روزانه و در چند نوبت به وسیله هواپیماهای خود بر سر عشایرگجستان، جلیل و لوداب بمب می ریخت که منجر به کشته شدن زنان و کودکان بیگناه زیادی شد.
مبارزات عشایر ظلم ستیز کهگیلویه و بویراحمد با رژیم پهلوی باعث شد آن رژیم این استان را به عمد در محرومیت نگه دارد و تا پایان سرنگونی کمترین عمران و آبادانی در این منطقه مغضوب رژیم طاغوت تا قبل از انقلاب انجام شد.
کهگیلویه و بویراحمد در حوزه عمران روستایی، مسکن محرومان، طرح های اشتغال زا، حمایت از قشر ضعیف جامعه، توسعه زیر ساخت های از برق، گازو جاده قبل از انقلاب اسلامی محروم بود و با شروع انقلاب اسلامی آغاز دگرگونی در خدمات رسانی به روستاها سبب تحول عظیمی در این استان شد.
یکی از محرومترین استان های کشور، کهگیلویه و بویراحمد است که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه راه ها از وضعیت نامناسبی برخوردار بود و کهگیلویه از شهرستان های بزرگ این استان تنها 143 کیلومتر راه در آن احداث شده بود.
با تشکیل بنیاد مسکن بعد از پیروزی انقلاب اسلامی توسعه و تحول همچون سایر نقاط کشور به این استان محروم رسید تا بجای بمباران و کشتار عشایر کهگیلویه و بویراحمد قبل از انقلاب توسعه راه، مسکن و زیر ساخت های زندگی همچون آب، برق، گاز و تلفن به مردم داده شود.
تنها در یک پروژه عمرانی مسکن محرومان بالغ بر 4000 واحد ساختمانی برای مردم ساخته شد در صورتی که کشتار مردم و بمباران مناطق مختلف از هدایای رژیم پهلوی به مردم کهگیلویه و بویراحمد بود.سال گذشته در کهگیلویه و بویراحمد طرحی اجرایی شد که تحولی نو در توسعه روستایی و پایداری اشتغال برای مردم استان ایجاد کرد، طرح منظومه روستایی از ابتدای سال جاری و پایلوت آن در شهرستان گچساران شروع شد این طرح سبب کمک به مقوله اشتغال و در این رابطه بالغ بر 200 طرح برنامه ریزی و اجرایی شد تا با ایجاد اشتغال پایدار توسعه در روستا ها رقم خورده و خالی از سکنه نشوند.
پیش از انقلاب حتی یک کیلومتر راه آسفالت در کهگیلویه و بویراحمد وجود نداشت، و هیچ گونه توسعه زیرساختی در حوزه بهداشت و درمان، حمل و نقل جاده ای، آموزش و عمران شهری در استان دیده نمی شد و روستاهای این استان در حوزه راه اصلی و فرعی کمتر از 800 کیلومتر بود که تمامی این محورها خاکی بودند.
پس از پیروزی انقلاب بیش از شش هزار و 540 کیلومتر راه آسفالت با رعایت استانداردها و مسائل ایمنی در روستا های استان احداث شد تا کوهستانی و سخت گذر بودن مناطق مختلف استان هم نتواند جلوی خدمت انقلاب به مردم را بگیرد.استان کهگیلویه و بویراحمد با یک درصد جمعیت و وسعت ایران، حدود 713 هزار نفر جمعیت دارد، این استان در منطقهای سخت گذر و کوهستانی در جنوب غربی ایران واقع شده است.
انتهای پیام /