سه‌شنبه 2 بهمن 1403

علت برتری خدیجه (س) نسبت به دیگر همسران پیامبر (ص)

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
علت برتری خدیجه (س) نسبت به دیگر همسران پیامبر (ص)

کارشناس مسائل دینی گفت: بعضی همسران پیامبر در شرایط گسترش اسلام ایمان آوردند که برخی هم باعث آزار و اذیت ایشان شدند، اما خدیجه (س) در سخت‌ترین شرایط که یکی از آنها شعب ابی‌طالب بود، اسلام آورد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام حبیب‌الله فرحزاد کارشناس مسائل دینی شب گذشته در ویژه‌برنامه «سیاه‌پوش» شبکه سوم سیما حضور پیدا کرد و به بیان سخنانی درباره حضرت خدیجه کبری سلام‌الله‌علیها پرداخت.

وی با بیان اینکه حضرت خدیجه (س) حق بزرگی بر ما دارند اما به شدت مظلوم و غریب‌اند، گفت: در روایت داریم وقتی قرار بود نطفه حضرت فاطمه (س) ایجاد شود، خدای متعال به پیغمبرش دستور داد 40 روز از او کناره‌گیری کند. در یکی از همین روزها پیغمبر (ص) عمار را نزد خدیجه (س) فرستاد و فرمود: سلام مرا به خدیجه برسان و بگو فاصله گرفتن من از تو، به خاطر لطفی است که قرار است پروردگارم در حق ما کند و بعد فرمود: به او بگو که خدای متعال روزی چندین مرتبه بر شما مباهات می‌کند.

این کارشناس مسائل دینی خاطرنشان کرد: در شب معراج که در هفدهم همین ماه اتفاق افتاده است، وقتی پیغمبر برگشتند خواستند با جبرئیل خداحافظی کنند، جبرئیل به ایشان عرض کرد: خدای متعال به من امر کرده است که سلام او را به خدیجه برسانم، سلام مرا نیز به ایشان ابلاغ کنید.

حجت‌الاسلام فرحزاد گفت: در روایت داریم وقتی پیامبر (ص) نزد خدیجه کبری (س) آمد و فرمود خدا این‌طور فرموده است، خدیجه نیز عرض کرد: سلام خود خداست سلام اسمی از اسامی خداست و به او بر می‌گردد، بر پیک وحی؛ جبرئیل امین هم سلام می‌دهم. این معرفت و توحید این بانو را می‌رساند.

وی افزود: یکی از امتیازات مهم حضرت خدیجه، ایثار، گذشت، فداکاری و احسان ایشان بود. این رفتار خدیجه (س) در صدر اسلام و قبل از اسلام، قبل ازدواج، بعد ازدواج و حتی بعد بعثت پیغمبر، بی‌نظیر بود. بعضی همسران پیامبر در شرایط گسترش اسلام به پیامبر ایمان آوردند که برخی هم باعث آزار و اذیت ایشان شدند، اما خدیجه (س) در سخت‌ترین شرایط که یکی از آنها شعب ابی‌طالب بود، اسلام آورد. او در این شرایط از جان، مال و آبروی خویش در راه اسلام گذشت.

این کارشناس مسائل دینی تأکید کرد: او در همان شب اول زندگی و در حالی که پیامبر هیچ مال و ثروتی نداشت، هر آنچه داشت در راه خدا انفاق کرد و فرمود: از این پس این مال، مال شما، این خانه، خانه شما و من نیز کنیز و خدمتگزار شما هستم. ایشان در حق امت واقعا مادری کرد و ام‌المؤمنین است.

وی با اشاره به شبهه‌ای درباره عشق حضرت خدیجه به پیامبر گفت: برخی می‌گویند خدیجه (س) عاشق پیغمبر شده و بیشتر این محبت یک طرفه بوده، اما این حرف درست نیست. پیغمبر اکرم (ص) بارها و بارها به ایشان ابراز محبت کرده بود. حتی در رویات داریم که پیامبر فرمود: محبت خدیجه (س) رزقی از سوی خدا به من بوده است.

وفات غریبانه خدیجه (س)، نتیجه حسادت مردم مدینه بود حدیث | تنها همدم خدیجه (س) در ایامی که زنان قریش او را تحریم کردند دعای روز دهم ماه مبارک رمضان / "توکل" به چه معناست؟ نماهنگ | "مادر امت"

انتهای پیام /