شنبه 30 فروردین 1404

عملیات ترکیبی راه حل برخورد با بدحجابی در جامعه

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
عملیات ترکیبی راه حل برخورد با بدحجابی در جامعه

مقابله با بدحجابی هم از این بابت که امنیت اجتماعی و روانی جامعه را برهم زده است و هم از این بابت که ملاک سنجش میزان دین داری مردم شده است حائز اهمیت است و باید با بررسی دقیق آن و تعیین ریشه‌ها و رگه‌های آن در نقاط مختلف اجتماع، شناسایی و نقش دستگاه‌های مختلف در مقابله با آن تعیین و به صورت هماهنگ پیگیری شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ بی حجابی از آن بابت که مقابل دیدگان است و درست یا نادرست چه توسط مردم جامعه چه توسط مردم خارج از جامعه و چه توسط مذهبیون و چه توسط غیرمذهبیون شاخص دین برشمرده می‌شود، حائز اهمیت است و باید مورد توجه حکومت اسلامی قرار بگیرد.

هم اکنون در سطح جامعه آن چه رخ نمایان کرده است و می‌تواند سبب شود هر بیننده‌ای در مورد وضعیت دین و مذهب و انقلابی گری مردم قضاوت کند این شاخص سبک زندگی است.

این مسأله می‌تواند این نتیجه را برای بسیاری از مردم در پی داشته باشد که جامعه به سمت دوری از دین پیش می‌رود در حالی که این چنین نیست و مطابق نظرسنجی‌های واقع بینانه انجام شده و بررسی عمیق‌تر وضعیت دین در جامعه، اولا اکثریت مردم دنبال دین و انقلاب و اسلام هستند و ثانیا بسیاری از بدحجاب‌ها به دلایلی غیر از دین زدگی به این وضعیت روی آورده‌اند.

علاوه بر آن بدحجابی آسیب‌های فراوان دیگری را نیز به همراه دارد؛ سبب از بین رفتن امنیت روانی و اجتماعی جامعه می‌شود، شهوت مردان را برانگیخته و آن‌ها را به سمت و سوی روابط نامشروع می‌کشاند، موجب تنوع طلبی مردان مجرد یا متاهل شده و بنیان‌های خانواده‌ها را سست می‌کند، اجازه ایفای نقش زن به عنوان یک انسان را گرفته و بیش از یک انسان، او را به عنوان یک جاذبه جنسی در جامعه مطرح می‌کند و در کنار شاخص‌های مدنظر برای بکارگیری زنان در فعالیت‌های اجتماعی، شاخص‌های تاسف باری نظیر جاذبه‌های فیزیکی زنان مدنظر کارفرمایان قرار می‌گیرد که این جاذبه‌ها تنها کارکردش برای ترغیب مردان به ازدواج است نه چیز دیگری و موارد دیگری از این دست.

همه و همه این موارد عقلی و منطقی اثبات می‌کند قانون حجاب در اسلام و جامعه اسلامی، قانون ریشه دار، بااهمیت و لازم الاجرایی است که اگر مورد توجه قرار نگیرد امنیت روانی جامعه را بهم ریخته، ازدواج و تولید نسل در جامعه را به خطر انداخته، سبب افزایش بزهکاری اجتماعی شده، نقش و اثربخشی زن در جامعه را کمرنگ می‌کند و غیره، لذا باید با بی حجابی و روند رو به پیشرفت آن با تمام توان مقابله کرد تا بتوان به جامعه هدف اسلامی رسید.

اما چنین مسأله‌ای که نزدیک به یک قرن توسط دشمن تلاش شده در فرهنگ جامعه جا افتاده و رسوخ کند، کار پیچیده و سختی است و تعقل و برنامه ریزی دقیقی نیاز دارد.

شاید در این جهت اولین گام بررسی مطالعاتی و تحقیقاتی دقیق پیرامون وضعیت جامعه است که مشخص شود چند درصد جامعه چه حجابی را می‌پذیرد و چه حجابی را رعایت می‌کند، کدام نقاط جامعه در مسأله حجاب نسبت به سایر نقاط اثربخشی دارد و غیره. بعد از کسب این اطلاعات خیلی بهتر می‌توان نسبت به برخورد با بی حجابی و برچیدن آن در جامعه تصمیم گیری کرد.

گام دوم بعد از بررسی مطالعاتی، پذیرش یک سری حقایق است، حقایقی نظیر این که همه کسانی که بدحجاب هستند مخالف دین نیستند، پذیرش این حقیقت که می‌توان بدحجابی را رفع کرد، پذیرش این حقیقت که می‌توان جامعه‌ای بدون بدحجابی ایجاد کرد که در آن زنان بتوانند به ایفای نقش خود بپردازند و غیره.

در گام بعد باید نقش هر یک از دستگاه‌ها و نهادها را برای مقابله با مصادیق مختلف بدحجابی تعیین کرد و این نقش‌ها را با جدیت به صورت موازی دنبال کرد. این نوع برنامه ریزی باید یک برنامه ریزی ترکیبی باشد. دولت، اجزای دولت و خیریه‌ها باید برای تسهیل ازدواج جوانان برنامه داشته باشند. گشت ارشاد پلیس باید با حیازدایان از جامعه و پیشتازان و خط شکنان عرصه بدحجابی که سبب تقلیل نُرم حجاب در جامعه می‌شوند و تعداد اندکی هستند برخورد کند؛ این افراد کسانی هستند که اگر مثلا بدحجابی عادی شده در جامعه پوشیده شلوار قد 85 است با شلوار قد 80 در جامعه ظاهر می‌شوند تا یک پله وضعیت حجاب را بدتر کنند. به این شکل پلیس می‌تواند در صورت اراده برای برخورد با این قشر، به صورت فوری جلو روند پیشرفت بدحجابی را بگیرند. آموزش و پرورش و تبلیغات اسلامی تلاش کنند در مدارس توسط معلمان ذی نفوذ و روحانیون مسلط با روشنگری برای دانش آموزان نسبت به مسأله حجاب آگهی بخشی داشته و بستر فرهنگی حجاب را بین دانش آموزان فراهم کنند. سازمان حراست ادارات و سازمان‌ها بر رعایت دقیق قانون رعایت عفاف و حجاب در سازمان‌ها و ادارات نظارت دقیق کنند.

به همین شکل باید رگه‌ها و ریشه‌های بدحجابی و مصادیق و راه‌های مقابله با آن مشخص و ریزنقش‌های دستگاه‌های مختلف برای برطرف کردن آن تعریف و در یک حرکت هماهنگ پیگیری و دنبال شوند تا بدون عارضه اجتماعی این آفت از جامعه رخت بربندد.

انتهای پیام /