پنج‌شنبه 8 آذر 1403

عمویی: اعتراف اخیر "مالی" نشان داد پروژه مقصرنمایی در مذاکرات هسته‌ای شکست خورده است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
عمویی: اعتراف اخیر "مالی" نشان داد پروژه مقصرنمایی در مذاکرات هسته‌ای شکست خورده است

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: اینکه رابرت مالی صراحتاً اذعان کرده که نمی‌تواند تضمین دهد که در صورت احیای برجام آیا دولت بعدی آمریکا مجدداً از برجام خارج می‌شود یا نه، این تردید را برای هر کشوری که قصد همکاری با آمریکا را دارد، تقویت می‌کند.

- اخبار سیاسی -

ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره اظهارات اخیر نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مبنی بر اینکه "در مقطع فعلی به نظر نمی‌رسد ایران تصمیمی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای گرفته باشد" گفت: جمهوری اسلامی بارها صراحتاً اعلام کرده است که سلاح هسته‌ای جایی در دکترین دفاعی‌اش ندارد و این مسئله با توجه به فتوای صریح رهبر انقلاب یک اصل شرعی و تثبیت شده برای جمهوری اسلامی به شمار می‌رود. از این جهت گزارش‌های طرف آمریکایی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران صرفاً ممکن است برای خودشان قابل توجه باشد.

عمویی با تاکید بر شکست پروژه مقصرنمایی در موضوع مذاکرات هسته‌ای از سوی آمریکایی‌ها تصریح کرد: اظهارات رابرت مالی یک اعتراف واضح است مبنی بر اینکه مطالبه جمهوری اسلامی در مسئله مذاکرات احیای برجام کاملا بحق بوده و طرف مقابل پاسخی برای انجام آن ندارد و در حقیقت مواضع منطقی ایران را برای تمامی کسانی که به دنبال پیگیری مسائل بین‌المللی هستند، روشن کرده است.

رابرت مالی: ایران قصد ساخت سلاح اتمی ندارد / نمی‌توانیم درباره عدم خروج از برجام تضمین بدهیم

وی افزود: در عین حال اینکه رابرت مالی صراحتاً اذعان کرده است که نمی‌تواند تضمین بدهد که در صورت احیای برجام آیا دولت بعدی آمریکا مجدداً از برجام خارج می‌شود یا خیر، این تردید را برای هر کشوری که قصد همکاری بین‌المللی با دولت آمریکا را داشته باشد، تقویت خواهد کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی، خاطرنشان کرد: اینکه دولت آمریکا با صراحت اعتراف می‌کند که نه در مسئله برجام بلکه در هیچ مسئله دیگری نمی‌تواند تضمین دهد که در دولت‌های آینده معاهدات فی‌مابین آمریکا و دیگر کشورها به چه سرنوشتی دچار می‌شود یعنی هیچ کشوری نباید برای کار بلند مدت با آمریکایی‌ها برنامه‌ریزی داشته باشد. این یکی از نشانه‌هایی است که امروز تمایل کار با آمریکا در محیط بین‌المللی کاهش پیدا کرده چرا که تمامی کشورها به دنبال همکاری با کشورهایی هستند که منافع و سرمایه‌گذاری‌شان در همکاری با آنها تضمین شده باشد.

عمویی گفت: خواسته ایران در مذاکرات هسته‌ای کاملا روشن است و آن اینکه ایران بتواند به یک توافق پایدار دست یابد تا ذیل آن تامین منافع اقتصادی ایران میسر شود.

وی افزود: پاسخ جمهوری اسلامی به پیشنهاد اتحادیه اروپا از جمله عدم تسری افزایش تحریم‌ها و حل مسائل و اختلافات بین ایران و آژانس کاملا فنی و منطقی بوده و بدون شک برای دستیابی به یک توافق پایدار کلیدی است.