چهارشنبه 3 بهمن 1403

غربالگری حافظان و قاریان پیش از مسابقات سراسری قرآن

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
غربالگری حافظان و قاریان پیش از مسابقات سراسری قرآن

مدرس و داور مسابقات قرآن با اشاره به اضافه شدن مرحله مقدماتی کشوری در چند سال اخیر، توضیح داد: این مرحله به صورت غیر حضوری برگزار می‌شود و به نوعی غربالگری است.

- اخبار فرهنگی -

نجمه شبانی قهرودی، مدرس و داور مسابقات قرآن، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، درباره مسابقات سراسری قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار داشت: مسابقات سراسری قرآن هر سال پس از فراخوان ثبت‌نام، مراحل شهرستانی، استانی و کشوری را طی می‌کند.

او با اشاره به اضافه شدن مرحله‌ای به نام «مقدماتی کشوری» به این روند در چند سال اخیر، توضیح داد: این مرحله به صورت غیر حضوری برگزار می‌شود و به نوعی غربالگری است و به دلیل اجرای غیرحضوری، هزینه‌های برگزاری به طور قابل توجهی کاهش یافته و می‌توانیم با نظم بیشتری این مرحله را پیش ببریم.

داور مسابقات قرآن با اشاره به تغییراتی در مرحله مقدماتی کشوری در سال جاری، گفت: امسال این مرحله با روش‌های بهتری برگزار شد. یک گروه فیلمبرداری برای ضبط ارائه‌ها اعزام شد و همچنین گروهی برای ضبط حفاظ و ایجاد عدالت در ضبط‌ها به مراکز استان‌ها رفتند.

او در این باره پیشنهاد داد: امکان اعزام یک استاد به تمامی شهرها فراهم شود تا عدالت بهتری در برگزاری مسابقات ایجاد شود. این ضبط‌ها در تهران توسط هیئت داوری ارزیابی شد و این روند باعث شد که در مرحله کشوری شاهد حضور افراد توانمندی باشیم.

مؤسسه‌ای با برنامه‌های متنوع قرآنی در سطح کشوری

قهرودی به نکاتی در مورد کیفیت مسابقات که باید مد نظر قرار گیرد اشاره کرده و اظهار داشت: کیفیت مسابقات و اجرای حافظان کل و بیست جزء بسیار مهم است. در رقابت‌های امسال، افرادی با نمرات بالای حسن حفظ به مرحله بعدی راه یافته‌اند و با وجود سؤالات سخت، اکثر حافظان نمرات خوبی کسب کردند.

او ادامه داد: همچنین کیفیت صوت و لحن متسابقان نیز اهمیت زیادی دارد و شاهد ارتقای سطح اجراها هستیم. افرادی که سال‌ها در رویدادهای زیر 18 سال تجربه کسب کرده‌اند، حالا به گروه بزرگسالان پیوسته‌اند و این باعث شده که رقابت‌ها سخت‌تر شود.

مدرس و داور مسابقات قرآن با بیان اینکه جوان‌ترها در این مسابقات مزیتی دارند، تصریح کرد: شرکت‌کنندگان جوان‌تر معمولاً از لحاظ صوت و لحن قوی‌تر هستند و توانمندی آن‌ها تنها به حسن حفظ محدود نمی‌شود. البته هنوز افرادی هستند که در تلاوت خود پیشرفت نکرده‌اند، اما در حسن حفظ قوی هستند یا برعکس.

او همچنین خاطرنشان کرد: متسابقان جدید تلاش می‌کنند در همه بخش‌ها خود را ارتقا دهند و حافظان جدید از دوران کودکی به کیفیت صوت و لحن خود توجه کرده‌اند.