غزه برای زندگی میجنگد، اسرائیل برای نابودی / مقاومتی از جنس کتاب
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سه سال پیش بود که حمله هوایی اسرائیل به غزه کتابفروشی سمیر منصور را تخریب کرد؛ آنها ویران میکنند، ما میسازیم. سمیر منصور کار خود را در دهه 1980 با کمک به شغل پدریاش در صنعت نشر آغاز کرد. او پس از تأسیس انتشارات خود، در سال 2000 کتابفروشی و کتابخانهاش را راهاندازی کرد و آرزو داشت روزی بتواند آثار نویسندگان، شاعران و دانشگاهیان فلسطینی را به...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سه سال پیش بود که حمله هوایی اسرائیل به غزه کتابفروشی سمیر منصور را تخریب کرد؛ آنها ویران میکنند، ما میسازیم.
سمیر منصور کار خود را در دهه 1980 با کمک به شغل پدریاش در صنعت نشر آغاز کرد. او پس از تأسیس انتشارات خود، در سال 2000 کتابفروشی و کتابخانهاش را راهاندازی کرد و آرزو داشت روزی بتواند آثار نویسندگان، شاعران و دانشگاهیان فلسطینی را به بازارهای جهانی صادر کند و استعداد مردم غزه را به دنیا نشان دهد.
حالا کتابفروشی او که محلی برای دسترسی کودکان و بزرگسالان به کتابهای عمومی، ادبی و دانشگاهی بود، در یک لحظه از بین رفته بود و سمیر منصور در اینباره گفته بود: «چهل سال زندگیام در یک ثانیه نابود شد.»
اما درست فردای همان روز همه دست به دست هم دادند تا آنجا را بازسازی کنند و شاهد برخاستن ققنوس از خاکستر باشند.
پس از ماهها تلاش بیوقفه، کتابفروشی جدید در مساحتی بیش از دوبرابر قبل، با امکانات بهتر و مجهزتر در همان مکان افتتاح شد.
این کتابفروشی در جنگ اخیر غزه مجدداً آسیب دیده است. با وجود این، کتابفروشی همچنان به فعالیت مشغول است و حتی خدمات خود را توسعه داده است.
نام سمیر منصور، ناشر فلسطینی، امسال در فهرست نامزدهای جایزه بینالمللی ولتر 2024 قرار گرفته است. انجمن جهانی ناشران این جایزه را به ناشرانی اعطا میکند که در راه دفاع از آزادی نشر، تلاشهای برجستهای داشتهاند.