سه‌شنبه 6 آذر 1403

فارسی‌آموزان را به حال خود رها نکنیم

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
فارسی‌آموزان را به حال خود رها نکنیم

رئیس بنیاد سعدی در اختتامیه هشتمین «گردهمایی سالانه موسسه های فعال در آموزش زبان فارسی» ضمن بیان این‌که باید کمک کنیم تا نسل آینده جدای از سرزمین مادری و پدری خود بار نیایند، گفت: باید ارتباط با فارسی‌آموزان را مهم بدانیم و او را به حال خود رها نکنیم.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، غلامعلی حداد عادل، رئیس بنیاد سعدی در پایان هشتمین «گردهمایی سالانه مؤسسه‌های فعال در زمینه آموزش زبان فارسی در جهان» که با همکاری بنیاد سعدی و وزارت امور خارجه شامگاه یکشنبه (هشتم اسفندماه 1400) در دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه برگزار شد، بیان کرد: در 10 سال گذشته ما دستاوردهای خوبی داشته‌ایم اگر چه وقتی به مقصد نگاه می‌کنیم هنوز خیلی دور هستیم. وضع ما شبیه کوهنوردی است که از دشت فاصله گرفته اما با قله هم فاصله زیادی دارد ولی در این مدار دستاوردی که داریم و تجربه‌ای که اندوختیم ما را به ادامه راه تشویق می‌کند.

او همچنین خاطرنشان کرد: با وجود مشکلات اقتصادی به ویژه مشکلات ارزی که دست و بال ما را در داخل و خارج کشور بسته، اما اگر عشق باشد بر همه مشکلات می‌شود غلبه کرد، کمااینکه در این سال‌های سخت آن را تجربه کردیم.

رئیس بنیاد سعدی با تاکید بر این‌که جوهر و روح مدیریت هماهنگی و همکاری است، تصریح کرد: این مساله مانند کارخانه خودروسازی است که هر قطعه‌ای در یک سالن ساخته می‌شود، اما هنر مدیر کارخانه این است که این قطعات را سرهم کند و این قطعات سوار شده و با هم جور باشد که نهایتاً به هدفی می‌رسیم. اداره کشور به صورت کلان نیز همین گونه است؛ حکومت خوب آن است که همه به طور هم‌افزا در کنار هم کار کنند. در آموزش زبان نیز این‌گونه است، هر کسی باید به موقع وارد این عرصه شود و نقش خود را ایفا کند.

او با اشاره به نقش وزارت امور خارجه در توسعه آموزش زبان فارسی در جهان تاکید کرد: این وزارتخانه خیلی نقش مهمی دارد و در دوسوم کشورهای جهان سفرا هستند که کار رایزن های فرهنگی را انجام می‌دهند و مخاطب بنیاد سعدی هستند و می‌توانند در گسترش زبان فارسی نقش مهمی ایفا کنند. علاوه‌بر این وزارت خارجه در تسهیل سفرها می‌تواند موثر باشد که اگر موانعی نیز وجود دارد، وظیفه ما این است که این موانع را بشناسیم. قطعاً وقتی مشکل درست تعریف شود و راه‌حلی برای آن پیدا شود، وزارت خارجه نیز کمک خواهد کرد.

رئیس بنیاد سعدی افزود: اگر در کار آموزش زبان در صدور روادید مشکلی وجود دارد به این دلیل است که وزارتخانه برای کسانی که می‌خواهند زبان بیاموزند قواعد خاصی دارد که اگر ما پیشنهاد کنیم حل خواهد شد و وظیفه ما نیز این است.

حداد عادل افزود: موضوع دیگر ایرانیان خارج از کشور هستند که نمی‌توانیم بدون پایمردی به معنای میانجیگری وزارت خارجه با ایرانیان کار کنیم. خوشحالم که در دولت آقای رئیسی شورای عالی ایرانیان تشکیل شد و به بنیاد سعدی نیز نقشی واگذار شد و می‌توانیم در تعامل با وزارت خارجه تا حدی کمک کنیم تا نسل آینده جدای از سرزمین مادری و پدری خود بار نیاید.

او همچنین بیان کرد: یکی از کمک‌های وزارت ارشاد نیز کمک برای چاپ کتاب است چرا که اگر کتاب چاپ نکنیم مدارس ما تعطیل خواهد شد. همچنین وزارت آموزش و پرورش می‌تواند مدارس خود را در اختیار ما بگذارد که خارجیان بیایند در روزهای تعطیل در آن‌جا فارسی یاد بگیرند و وزارت علوم نیز می‌تواند همکاری بیشتری در این حوزه داشته باشد و متاسفیم از اینکه 40 کشوری که در آن‌ها کرسی زبان فارسی داشتیم اکنون به 6 کشور تقلیل یافته است.

رئیس بنیاد سعدی با اشاره به این‌که زبان‌آموزی اصل است، بیان کرد: ما مردم ایران به دلیل این‌که 2500 سال در حکومت استبدادی به سر بردیم هنوز با وجود انقلاب اسلامی تربیت کافی برای کار نداریم و باید یاد بگیریم با یکدیگر کار کنیم و هویت‌مان جمعی شود و هیچ کسی خود را برتر از دیگران نبیند. تلاش همه مسئولان که در اساسنامه هیات امنای بنیاد سعدی عضو هستند این است که گوشه‌ای از کار را بر دوش بگیرند. باید روی آموزش ایرانیان و فرزندان آن‌ها کار شود و برای ایرانیانی که در خارج هستند و زبان فارسی را در ایران یاد گرفته‌اند فراخوانی برای تربیت معلم زبان فارسی بدهیم، چرا که اگر معلم تربیت کنیم و کلاس تشکیل شود آموزش شروع خواهد شد.

او در پایان گفت: باید ارتباط با فارسی‌آموزان را مهم بدانیم و مثلاً در هفته برای کسی که آمده در ایران زبان آموخته و برگشته است، پیام بفرستیم و او را به حال خود رها نکنیم.

انتهای پیام