یک‌شنبه 4 آذر 1403

فارس من | احتمال پایان سال تحصیلی مدارس مانند هر سال

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
فارس من | احتمال پایان سال تحصیلی مدارس مانند هر سال

خبرگزاری فارس گروه آموزش و پرورش: سال تحصیلی جاری، سال متفاوتی است؛ تعطیلی طولانی مدارس به دلیل پیشگیری از شیوع کرونا موجب شد که سال تحصیلی 991398 متفاوت از سال‌های دیگر باشد؛ ضمن اینکه امسال دانش‌آموزان آموزش‌های تلویزیونی و مجازی را هم تجربه کردند.

اوایل اسفند، مدارس کشور به دلیل پیشگیری از شیوع کرونا تعطیل شدند اما آموزش تعطیل نشد و آموزش‌های تلویزیونی از شبکه‌ها 4 و 7 پخش شد که البته هنوز هم ادامه دارد؛ در کنار آموزش تلویزیونی، معلمان هم با امکانات خود در منزل به تهیه کلیپ صوتی و تصویری از تدریس دروس پرداختند و از طریق ایجاد گروه در شبکه‌های اجتماعی به آموزش دانش‌آموزان خودشان اقدام کردند.

البته به این آموزش‌ها نقدهایی هم وارد است؛ به عنوان مثال در آموزش‌های تلویزیونی، چقدر می‌توان مطمئن بود که دانش‌آموزان پای برنامه‌های تلویزیونی می‌نشینند و دوم اینکه ارتباط دوسویه بین معلم و دانش‌آموز برقرار نمی‌شود. در آموزش مجازی هم نبود اینترنت، کندی اینترنت، عدم حضور همه دانش‌آموزان در بستر مجازی و عدم نظارت بر این آموزش‌ها مطرح است.

برخی مخاطبان این خبرگزاری در سامانه «فارس من» با ثبت سوژه‌ای با عنوان «اعلام پایان سال تحصیلی مدارس»، خواستار پیگیری این موضوع شدند؛ این مخاطبان عنوان کردند: «با توجه به شیوع کروناویروس و تبعات آن همچنین وقفه در فرآیند آموزش، به نظر می‌رسد بهترین روش، آن باشد که هرچه سریع‌تر امتحانات پایان سال و پایان ترم برگزار شود».

با مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا در اواخر اسفند سال گذشته، عنوان شد که وزارت آموزش و پرورش می‌تواند تقویم زمانی مدارس را جابجا کند و اختیاراتی را به شورای آموزش و پرورش استان‌ها داد تا بین 4 تا 6 هفته پس از بازگشایی مدارس، سال تحصیلی را ادامه دهد.

وزیر آموزش و پرورش 26 اسفند سال 98 گفت: «اختیاراتی به شورای آموزش و پرورش استان دادیم تا یک ماه به دوره آموزشی اضافه کنیم تا هم مرور آموزش مجازی شود و هم کسری آموزش را بتوانیم جبران کنیم؛ اجازه تقویم آموزشی در دست مجلس است اما ستاد ملی مبارزه با کرونا در این شرایط می‌تواند به ما اجازه دهد که تقویم زمان آموزش تغییر کند و ما بر این اساس اقدام می‌کنیم البته نمی‌خواهیم زمان سال تحصیلی آینده آسیب ببیند».

وی افزود: «اگر تعطیلات مدارس اضافه شود، دوره‌ها آموزشی بعد از بازگشایی مدارس فشرده‌تر شده و پنج‌شنبه و جمعه هم کلاس تشکیل می شود؛ ما تا 6 هفته موافقت گرفتیم که دوره آموزشی را افزایش دهیم؛ درباره زمان کنکور هم باید بگویم کنکور 3 هفته بعد از آخرین امتحانات نهایی برگزار می‌شود».

با توجه به روند ادامه تعطیلی و اینکه شاید این تعطیلی فعلا همچنان ادامه داشته باشد به نظر می‌رسد موضوع کلاس‌های حضوری 4 تا 6 هفته کمرنگ شده است؛ در خصوص امتحانات دانش‌آموزان و پایان سال تحصیلی، شورای عالی آموزش و پرورش جلسه ویژه‌ای در روز دوشنبه 25 فروردین برگزار کرد؛ مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص این جلسه به خبرنگار فارس گفت: «در این جلسه از مدیران و معلمان خواسته شد که در فرصت باقیمانده با استفاده از امکانات موجود، تمام مفاهیم آموزشی را به دانش‌آموزان منتقل کنند و هیچ بخش از کتاب درسی حذف نخواهد شد و امتحان پایان سال از تمام مفاهیم درسی خواهد بود؛ در نتیجه آموزش‌ها را در فرصت باقیمانده ادامه دهند».

وی درباره چگونگی امتحانات دانش‌آموزان نیز اظهار کرد: «مقرر شد که چگونگی برگزاری امتحانات با هماهنگی ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام شود؛ اگر قرار باشد که امتحانات حضوری باشد که باید ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کند و اگر مجازی باشد که برنامه آن پیش‌بینی شده است؛ برای دانش‌آموزان پایه دوازدهم نیز تأکید شد که معلمان و مدیران تلاش کنند که تدریس تمام کتاب‌های درسی تا پایان اردیبهشت به اتمام برسد زیرا تمام محتوای کتاب درسی مبنای امتحانات و کنکور خواهد بود».

نوید ادهم در پاسخ به این پرسش که «پایان سال تحصیلی چه زمانی خواهد بود؟»، ادامه داد: «این همان چیزی است که با هماهنگی ستاد ملی مبارزه کرونا، تصمیم‌گیری می‌شود. پیشنهادات را تنظیم کردیم و گزارش را به ستاد ملی کرونا خواهیم داد و بر اساس آن اقدام می‌شود».

فردای آن روز خبری از دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش منتشر شد مبنی بر اینکه «شورای عالی آموزش و پرورش تأکید دارد معلمان تمام محتوای درسی را تدریس کنند و هیچ محتوایی حذف و یا به سال آینده منتقل نخواهد شد لذا معلمان اهتمام داشته باشند تا پایان اردیبهشت ماه کار تدریس دروس به پایان برسد».

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش 30 فروردین در جلسه شورای راهبردی شبکه آموزشی دانش‌آموزان در مورد امتحانات پایان سال تحصیلی، اظهار کرد: «مصمم هستیم محتوای پیش بینی شده برای هر پایه تحصیلی آموزش داده شود و امتحانات پس از اتمام دوره آموزشی برگزار خواهد شد».

حاجی میرزایی گفت: «با توجه به ارزیابی معلمان از برنامه‌های آموزشی و با لحاظ آموزش‌های تلویزیونی و تلاش‌های مسؤولانه و خلاقانه معلمان در فضای مجازی قبل از راه‌اندازی شبکه شاد، مدیران و معلمان باید پس از ارزیابی از بخش‌های آموزش داده شده برای ادامه برنامه درسی تا آموزش کل محتوای دروس از طریق روش‌های معرفی شده اقدام کنند و بنا به حذف محتوای آموزشی نداریم».

وزیر آموزش و پرورش همچنین 30 فروردین در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب شبکه دوم سیما گفت: «عنوان کردیم برای سال دوازدهم، ماه اردیبهشت را برای مرور دروس و جمع‌بندی محتوا در نظر می‌گیریم و بعد از آن سه هفته برای برگزاری امتحانات نهایی زمان نیاز داریم؛ بعد از امتحانات نهایی هم نیازمند 3 هفته است تا دانش‌آموزان آمادگی برای کنکور را پیدا کنند بنابراین لااقل می‌توانیم بگوییم دهه سوم تیر آمادگی برای برگزاری کنکور داریم و سازمان سنجش می‌تواند برنامه‌ریزی کند البته اگر شرایط دیگری پیش آید باید متناسب با آن برنامه‌ریزی کرد».

این توضیح وزیر آموزش و چرورش و همچنین توضیحات قبلی حاکی از آن است که با توجه به شرایط پیش رو، پایان سال تحصیلی درسی با استفاده از برنامه «شاد»، «آموزش تلویزیونی» و «آموزش راهبران آموزشی در برخی مناطق محروم»، تا پایان اردیبهشت است و بعد از آن هم امتحانات برگزار می‌شود که روند برگزاری امتحانات تابع تصمیم ستاد ملی مقابله با کروناست.

البته باید دید وضعیت کشور از بابت کرونا چگونه خواهد شد و مسلما با کاهش روند شیوع کرونا و از بین رفتن این ویروس، وضعیت آموزشی هم تغییر خواهد کرد.

انتهای پیام /

آموزش دانشگاه سال تحصیلی ان
فارس من | احتمال پایان سال تحصیلی مدارس مانند هر سال 2
فارس من | احتمال پایان سال تحصیلی مدارس مانند هر سال 3
فارس من | احتمال پایان سال تحصیلی مدارس مانند هر سال 4
فارس من | احتمال پایان سال تحصیلی مدارس مانند هر سال 5