فارس من | حرکت والدین داوطلبان کنکور بر لبه تیغ
گروه دانشگاه خبرگزاری فارس؛ «کنکور» به عنوان آزمونی که در 4 ساعت میزان اطلاعات و علم داوطلبان را میسنجد استرس زیادی برای داوطلبان به همراه دارد.
هرچند که برخی داوطلبان کنکور با حذف تدریجی آن و پذیرش از طریق تاثیر قطعی معدل در کنکور نیز مخالف هستند اما آنها هم از استرس کنکور دور نیستند.
«کنکور» واژهای است که هر ایرانی با شنیدن این واژه دچار استرس میشود، حتی اگر سالها از زمان کنکورش گذشته باشد یا سالها به زمان کنکورش مانده باشد.
از این رو والدین داوطلبان کنکور نیز همزمان با سال کنکور فرزندشان دوباره استرس کنکور را تجربه میکنند.
البته خانوادهها باید بدانند که بر روی لبه تیغ قرار دارند به طوریکه هر عکسالعمشان در روحیه فرزند کنکوریشان اثرگذار است و باید علاوه بر اینکه استرس خودشان را کنترل میکنند، فرزندشان را هم از استرس کنکور دور کنند.
در این زمینه پویشی هم در سامانه فارس من به ثبت رسیده که داوطلبان کنکور از والدین خواستهاند تا کنکور را آخرین مسیر پیشرفت و ساختن سرنوشت ندانند و آرامش فرزندانشان را سلب نکنند.
درباره این مسأله با والدین رتبههای برتر کنکور در سالهای گذشته نیز گفتوگو کردیم تا بدانیم در روزهای پایانی باقیمانده تا کنکور چه کردند که فرزندشان به موفقیت در کنکور دست یافت.
مادر علی ولایی رتبه اول گروه علوم انسانی کنکور سراسری سال 1393 گفت: همیشه سعی میکردم آرامش را برای فرزندم فراهم کنم و با صحبت هایم استرس را از او دور میکردم.
وی افزود: فرزند من در دوره دبیرستان در رشته ریاضی تحصیل میکرد ولی به دلیل علاقه اش به رشته علوم انسانی در این رشته در کنکور شرکت کرد و ما هم تشویقش کردیم و اجازه ندادیم به دلیل تغییر رشته به او استرس وارد شود.
مادر زهرا سادات موسوی رتبه اول گروه علوم انسانی کنکور سراسری سال 1395 گفت: «والدین بچه ها را اذیت نکنند»؛ و در توضیح این صحبتش ادامه داد: اینکه مدام به داوطلبان کنکور استرس بدهیم آنها اذیت میشوند و این کار درست نیست.
وی خطاب به والدین داوطلبان کنکور گفت: این مرحله از زندگی فرزندتان نیز میگذرد، هر رتبهای که کسب کنند این مرحله هم میگذرد و فقط آرامش فرزندتان مهم است.
پدر یاسمن سعیدی رتبه اول گروه ریاضی کنکور سراسری سال 93 نیز گفت: در طول سال به عنوان مشاور در کنار فرزندم بودم، هیچ کلاس بیرون هم شرکت نکرد ولی کتاب ها را به طور کامل خوانده بود، از یک ماه مانده به کنکور هم آزمون های خانگی برگزار میکرد و تست می زد به طوریکه تمام کنکورهای سالهای گذشته را مرور کرد.
پدر دانا افاضلی رتبه سوم گروه ریاضی کنکور سراسری سال 1398 هم گفت: ما از چند سال قبل از کنکور شرایط را برای استعدادیابی پسرم فراهم کردیم و با آموزش خوب استعدادش کشف شد و به موفقیت رسید.
وی افزود: والدین داوطلبان کنکور بدانند که دانشگاه محلی برای موفقیت در آینده نیست بلکه افرادی هستند که با مدارک تحصیلی بالا شغلهای خوبی ندارند بنابراین صرف ورود به دانشگاه مسأله خوشبخت کنندهای نیست.
پدر نیما ابوالحسنی رتبه اول گروه علوم تجربی در کنکور سراسری سال 1400 هم با اشاره به نقش والدین در موفقیت داوطلبان کنکور گفت: والدین باید فضای خانه را آماده کنند به طوریکه نباید سختگیری داشته باشند بلکه باید استرس فرزندشان را کنترل کنند.
به گزارش فارس، کارشناسان معتقدند والدین داوطلبان کنکور در این روزهای باقیمانده تا کنکور باید از به کار بردن جملاتی که کنکور را تنها راه موفقیت در زندگی نشان میدهد خودداری کرده و فقط اوقات خوشی را برای فرزندشان رقم بزنند و به او بگویند که در صورت هر نتیجهای همچنان برای خانواده قابل احترام است.
البته نیازی نیست والدین که خانه را آنقدر آرام کنند تا داوطلب کنکور احساس ایجاد مزاحمت برای خانواده داشته باشد، همین که همه چیز در شرایط عادی باشد و بحث و دعوا و سخت گیری و کنترل زیاد نباشد کافی است.
انتهای پیام /