فارس من | گلایه اساتید حقالتدریس نسبت به وضعیت شغلیشان
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مخاطبان سامانه فارس من در پویشی خواستار اختصاص بن کتاب به اساتید حق التدریس شدند.
این مخاطبان اعلام کردند هر ساله در آستانه برگزاری نمایشگاههای سالیانه و بین المللی کتاب، جایی که تمام اقشار فرهنگی و دانشگاهی و غیره سهمی در تخصیص بنها و یارانههای خرید کتاب دارند، اساتید حق التدریس کنار گذاشته میشوند و هیچ بهرهای از کمک هزینههای علمی و فرهنگی ندارند.
سردبیر سوژه فارس من در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، گفت: آیا ذیصلاحان در تصمیم گیری در چنین رویدادهایی بر این باور هستند که این بزرگواران حتی نسبت به مطالعه و علم افزایی نیز مانند هزینههای دیگر زندگی بینیاز هستند یا آنقدر متمکن هستند که نیازی به کمک هزینه خرید مهمترین ابزار اشاعه علم و بروزرسانی معلومات ندارند؟
زهرا قدسی رئیس اسبق انجمن اساتید حق التدریس استان البرز افزود: با نگاه اجمالی به اخبار داغ بنهای کتاب و گروههای مشمول دریافت این قسم از تسهیلات، چند سالی است که اساتید حقالتدریس توسط دانشگاهها نادیده انگاشته میشوند، به امید روزی که امکانات و تسهیلات بر اساس عدالت توزیع شود.
وی ادامه داد: دانشگاه همیشه امتیازاتی را برای دانشجویان و اعضای هیأت علمی در نظر می گیرد اما اساتید حق التدریس فاقد همه آن ها هستند، تسهیلات بانکی و رفاهی ندارند و حتی امسال یک بن کتاب هم به اساتید حق التدریس تخصیص داده نشد، اساتید حق التدریس حقوق نمیخواهند، همانطور که در مصاحبه های قبلی گفته شده است دانشگاه پیام نور سالی یک بار هم حقوق نمیدهد و اگر بدهد همان را قسط بندی می کند و 10درصد مالیات از آن کم می کند.
وی گفت: اصلا فرض میکنیم استاد موجود زنده ای نیست که بخواهد از لحاظ معیشت تامین شود اما همان بار علمی خود را هم نباید تقویت کند؟ چطور می شود که فقط اعضای هیأت علمی میتواند بن کتاب بگیرد و اطلاعت خود را بروزرسانی کنند؟ به هر حال نمایشگاه کتاب برای کسانی است که میخواهند به علمشان اضافه شود و آن را تقویت کنند اساتید حق التدریس همین قدر توان هم ندارند.
وی گفت: در هفته معلم سالهاست یک برگ هم برای تشکر به استاد نمی دهند، در سال های قبل همیشه تبعیض های عجیبی قائل می شدند، اگر ما سطح سوادمان و کیفیت دانش مان انقدر با اعضای هیأت علمی فرق می کند چرا تدریس را به ما سپردهاند.
وی ادامه داد: آیا دانشجو برای من یک شهریه و برای اعضای هیأت علمی شهریه متفاوت پرداخت میکند؟ یعنی اساتید التدرس نباید ارتقای علمی داشته باشند؟ چطور دانشگاه می تواند تبعیض قائل شود؟
*امکانات رفاهی صرفا در اختیار اعضای هیأت علمی دانشگاه
وی گفت: ما میگوییم به ما تسهیلات بانکی بدهید میگویند شما فیش حقوقی ندارید، چطور یک عضو هیأت علمی وقتی خسته شد می تواند به تفریح برود، اما اساتید حق التدریس این حق را ندارند، ما نمیگوییم برای ما هتل بگیرند اما حداقل امکانات را فراهم کنند، طبق قانون اساسی ما باید برابری داشته باشیم.
قدسی افزود: مگر می شود اساتید حق التدریس و اعضای هیأت علمی یک کار مشترک و یک سطح علمی مشترک داشته باشیم و اینقدر ناعدالتی باشد؟ چرا به فکر همه اقشار هستند اما این قشر مدرسان حق التدریس دانشگاه مهم ترین قشر جامعه اند را از همه چیز محروم میکنند؟
انتهای پیام /