فاشیسم
فاشیسم
اقتصادنیوز: اکونومیست سرمقاله این هفته به لزوم تغییر سیاستهای خارجی کشورهای غربی در مواجهه با خودکامگی پرداخته است.
او در نطق مشهورش در مجلس عوام بریتانیا، در مقام سیاستمداری که مدافع جنگ با هیتلر بود، خطاب به مردم کشورش گفت: «چیزی برایتان ندارم جز خون و اشک و عرق و کار سخت.»
جویس کرول اوتس نویسنده در جدیدترین مصاحبهاش درباره روند نوشتن داستان، کتاب جدید و علاقهاش به سریال «پیکی بلایندرز» سخن گفت.
گفت وگوی حامد زارع با دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران درباره بحران ایران و روزنامهنگاران
نشر هوپا ترجمه غلامرضا امامی از «ویکنت دو نیم شده» اثر ایتالو کالوینو را با همکاری نشر برج منتشر کرد که کاملترین برگردان فارسی داستان بلند و مشهور کالوینو است.
اصلاحات دموکراتیک دوبچک، مقامات اتحاد جماهیر شوروی را به او بدبین کرد و نهایتا هشت ماه پس از ظهور سوسیالیسم انسانی در چکسلواکی، نیروهای سازمان پیمان ورشو وارد چکسلواکی شوند و دوبچک را از کار برکنار کنند.
بوسنی و هرزگوین شاهد یکی از خونبارترین وقایع و جنایات جنگی علیه مسلمانان است. این روزها که مصادف با سالروز این جنایت تاریخی است، نگاهی به کشتار سربرنیتسا و پیادهروی مارش میرا داشتهایم.
مترجم کتاب «فاشیسم ابدی» میگوید اکو در ایناثر ویژگیهای جوامع فاشیستی را برمیشمارد. در برخی از مقالات این کتاب نیز مواجهه او با مسائل روز از جمله نقدهایش از اسلام ستیزان را مطرح میکند.
ارزشهایی مانند خردگرایی، پیشرفت، آزادی و برابری در فاشیسم به مبارزه، پیشوا، قدرت، قهرمانپروری و جنگطلبی تغییر یافتند. در واقع فاشیسم واجد "ضد ویژگی" است.
جواد میری معتقد است جامعهای که رنجور و خسته باشد، چندان حوصله اندیشه ندارد و منتظر یک مطلب مونتاژشده و آماده است. در این فضا اندیشمند نباید طبق ذائقه عوام یا قدرت عمل کند.
انسان، در دیدگاه شریعتی موجودی است همواره در حال شدن، با دو امکان همیشگی تعالی و تباهی. به تعبیر درخشان شریعتی «تنها در آخرالزمان میتوان تعریفی از انسان کرد که در این موقع دیگر انسان از بین رفته است»
تهران - ایرنا - وزیر ارتباطات و اطلاعات ونزوئلا گفت: ایران کشور بزرگی است که بعد از انقلاب خود را دوباره بر مبنای گذشته غنیاش ساخته است. کشوری که بعد از 40 سال تحریم های جنایتکارانه توانست پایدار بماند. این را دنیا نمیداند چون روایت کنندگان، غربی هایی هستند که رسانه را در دست دارند.
گفت وگوی خبرگزاری مهر با دکتر رضا داوری اردکانی، فیلسوف فرهنگ و رئیس فرهنگستان علوم ایران.