پنج‌شنبه 11 اردیبهشت 1404

سیاسی وب‌گاه فرارو

سیاسی وب‌گاه فرارو

قابل کتمان نیست که امروزه بدون توجه به وزن و مقبولیت سیاسی با ابقاء و استمرار انتصابات ناصوابی بنام وفاق که به کام سوپر انقلابی‌های بی سواد در صحنه سیاسی و مدیریتی کشور است، از هر طرف شاهد زخم زبان و ریزش دوباره رویش‌های انتخاباتی اخیر هستیم که از سال‌های گذشته نیز نا امیدتر هستند!

نظریه‌پرداز سیاسی و تئوریسین اصلاحات نوشت: «فراز و فرود مجاهدین خلق و رهبرانش بیان‌گر سیاست‌ورزی خالی از اصول و دیسیپلین است. این نوع از سیاست‌ورزی نخست با تهی کردن واژگان از مفاهیم و مدلول‌های‌شان آغاز می‌شود، از ائتلاف‌های فرصت‌طلبانه و مهلک می‌گذرد و نهایتاً، به چرخش گفتمانی می‌انجامد. اکنون نسل Z و عقلانیت نقاد تن به این سنخ شگرد‌ها نمی‌دهند. آن‌ها به‌قدری مستقل و خودبنیاد شده‌اند...

عضو شورای‌عالی مشورتی حزب کارگزاران سازندگی گفت: «اینکه عنوان می‌شود ممکن است دولت پزشکیان رویکرد جدیدی در پیش بگیرد، واقع‌بینانه نیست. واقعیت این است که آقای پزشکیان بدون اجازه حاکمیت نمی‌تواند کاری بکند. در واقع، دولت پزشکیان تصمیم‌گیرنده اصلی در اینکه باید در مقابل آمریکا چه رویکردی در پیش گرفت، نیست و چنین سیاست‌هایی در جای دیگری گرفته می‌شود.»

محمدجواد لاریجانی فعال سیاسی اصولگرا گفت: «نقش رهبری در کشور ما مغفول و مظلوم واقع شده است. جاهایی که رهبری در توسعه آن‌ها نقش عمیقی داشتند، همه کس از آن مطلع نیستند. یکی از آن جاها، توسعه علمی کشور است. هیچ کس به اندازه ایشان در توسعه علوم و فنون نداشته است. اینترنت با حمایت ایشان وارد کشور شد. اگر حمایت رهبری نبود، اینترنت و این تکنولوژی وارد ایران نمی‌شد. زمانی که عده‌ای نمی‌دانستند...

حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شد.

رسانه منتسب به وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران توضیحات و سندی را درباره خبرسازی رسانه‌های ضدایرانی درباره لغو سفر عراقچی به نیویورک ارائه کرد.

برنامه‌های ویژه صداوسیما در دعوت از مخالفان مذاکره و حمله به تیم مذاکره قبلی برجام و به‌ویژه جواد ظریف و تهیه گزارش‌های خبری درباره آثار و تبعات زیان‌بار برجام به تعبیر متولیان و برنامه‌سازان سیمایی، از جمله تلاش‌هایی است که در جریان است تا قبل از اینکه حتی مذاکره‌ای در کار باشد یا گفتگویی آغاز شود، مرگ آن را از همین حال رقم بزنند.

یک روزنامه اصلاح‌طلب خطاب به رئیس‌جمهور نوشت: «آقای پزشکیان، برای اطمینان بیشتر از مسیری که برای مذاکره انتخاب کرده‌اید، می‌توانید به نظرسنجی معتبر از مردم و نخبگان اقدام کنید تا با اعتمادبه‌نفس بیشتری مسیر را ادامه دهید. گرچه قانون اساسی هم ظرفیت لازم برای انجام چنین اموری را دارد [همه‌پرسی] که در صورت نیاز می‌توان از آن بهره برد.»

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ضمن تأکید و توجه به موضوع «مذاکره» نوشت: «ولی امرمسلمین سال‌های قبل فرمودند قطع رابطه با آمریکا ابدی نیست. پس پشتیبان ولایت فقیه باشیم که در این صورت به کشور و نظام آسیبی نمی‌رسد.»

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: «علت غوغا و حواشی که اخیراً در مجلس شورای اسلامی درباره اف‌ای تی‌اف افتاده چیست؟ وقتی رهبری اجازه بررسی این لوایح را در مجمع تشخیص مصلحت نظام داده‌اند، دیگر حرفی باقی نمی‌ماند.»

رئیس‌جمهوری گفت: «حملات نظامی علیه ایران قطعاً به ضرر منطقه و به ضرر دنیا تمام خواهد شد. اینطور نیست، ایران نه غزه است و نه سوریه، ایران قدرت این را دارد که در مقابل این حملات پاسخ‌های دندان‌شکنی هم بدهد، ولی ما هیچ‌وقت به‌دنبال این نیستیم که در منطقه جنگی رخ دهد یا خدای ناکرده روند به سویی برود که ناامنی در منطقه ایجاد شود.»

بررسی داده‌های منتشرشده حاوی کلیدواژه ترامپ در دو ماه اخیر، یعنی ماه‌های آذر و دی، احتمالاً تصویری از رویکرد و نگاه ایرانیان به ترامپ را مشخص کند. جست‌و‌جو‌های گوگل در این بازه زمانی نشان می‌دهد که در این مدت مباحثی مانند ایران و «نحوه مواجهه پزشکیان با او»، «نرخ ارز»، «سوریه و به قدرت رسیدن جولانی» و «تحلیف ترامپ» ازجمله موضوعاتی است که درباره ترامپ جست‌و‌جو شده است.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی گفت: «برداشت شخصی من این است که هنوز رهبری در فضای جدید اظهارنظر روشنی نداشته‌اند. برای آگاهی از اینکه سیاست نظام به چه سمت و سویی می‌رود، باید منتظر اظهارنظر ایشان باشیم. ایشان این هفته احتمالاً صحبتی در این زمینه خواهند داشت.»

روزنامه اصولگرا نوشت: «امثال آقای مطهری توضیح نمی‌دهند که خط قرمزشان چیست؟ یعنی طرف آمریکایی از جمله ترامپ کدام خباثت و بدعهدی و جنایت و خیانت را مرتکب شود، این‌ها باور می‌کنند که آمریکا درباره ایران، مذاکره پذیر از موضع برابری و احترام نیست؟»

«اگر رئیس‌جمهور کاره‌ای نیست، پس چرا هرچه حاصل بدعملی خودتان هست، هم به پای او می‌نویسید؟ اگر رئیس‌جمهور کاره‌ای نیست، آیا مدعیان و تریبون‌داران حاضرند به لوازم این سخنان خود ملتزم باشند؟ فلان کس که این را می‌نویسد آیا می‌تواند خود را معرفی کند که کیست و نقشش در سپهر تصمیم‌گیری ایران چیست؟ لابد برای خود حقی بالاتر از رئیس‌جمهور صاحب رأی مردم قائل است که در همه امور دخالت می‌کنند.»

«دولت چهاردهم مجدانه پیگیر موضوع‌هایی، چون رفع فیلترینگ و آزادی برخی زندانیان است، اما پیگیری قدرتمندانه و گره‌گشایانه‌ای برای حل و رفع مشکلات اقتصادی ندارد، درحالی‌که از نقطه‌نظر اهمیت برای عموم مردم نیز اولویت مسائل اقتصادی به‌مراتب بیشتر از سایر مسائل است؛ بنابراین، انتظار آن است که دولت در کنار سایر مسائل، به مسائل اقتصادی توجه بیشتری داشته باشد.»