پنج‌شنبه 19 مهر 1403

فرماندار: 33 درصد از کارآموزان مراکز فنی و حرفه‌ای شاهرود جذب بازار کار شدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
فرماندار: 33 درصد از کارآموزان مراکز فنی و حرفه‌ای شاهرود جذب بازار کار شدند

شاهرود - ایرنا - فرماندار شاهرود گفت: 33 درصد از کارآموزان آموزش دیده در مراکز فنی و حرفه‌ای این شهرستان بر اساس گزارش های سامانه رصد اشتغال کارآموزان جذب بازار کار شدند.

نادر فخری روز دوشنبه درحاشیه بازدید از مراکز فنی و حرفه ای برادران و خواهران به مناسبت روز کارآفرین و روز آموزش فنی و حرفه ای به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از دستگاه های بسیار تاثیرگذار در موضوع اشتغال و بهره وری سازمان آموزش فنی و حرفه ای است که توانمند سازی نیروی انسانی و مهارت آموزی را به عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه این سازمان عملکرد بسیار خوبی در سطح کشور داشته و نقش به سزایی در اقتصاد کشور ایفا می کند، تصریح کرد: فعالیت این گونه مراکز در کشور، استان و حتی اقتصاد خانوارها نقش زیادی دارند، چنانچه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند و تامین اعتبار مالی برای تهیه تجهیزات و مواد مصرفی داشته باشند تاثیر بسیار خوبی در رونق اشتغال خواهند داشت.

فرماندار شاهرود با بیان اینکه در شهرستان شاهرود چهار مرکز فنی و حرفه ای فعالیت دارند، ابراز داشت: یک مرکز تخصصی کشاورزی، یک مرکز برادران و یک مرکز خواهران و همچنین یک مرکز برادران و خواهران در بیارجمند فعال هستند.

فخری با اشاره به اینکه مرکز کشاورزی شاهرود یکی از پنج مرکز تخصصی کشور است، افزود: در مرکز آموزش برادران شاهرود 13 رشته و مرکز خواهران پنج رشته و بیش از 56 حرفه، کارآموزان آموزش فرا می گیرند.

وی با بیان اینکه در شهرستان شاهرود در حوزه صنایع دستی، گردشگری و صنعت قابلیت بالایی وجود دارد، ابراز داشت: در آموزشگاه مرکز برادران آموزش های تخصصی و پایه داده می شود که امروزه نیاز بازار کار است و این امر به بهره وری نیروی کار وصنایع هم کمک می کند.

معاون استاندار سمنان با بیان اینکه در بخش خصوصی 46 آموزشگاه فعالند، ادامه داد: در سال گذشته در بخش دولتی 600 هزار نفر ساعت و در بخش خصوصی بیش از 380 هزار نفرساعت آموزش ارائه شده است.

به گفته وی آموزش مخصوص قشر خاصی نیست، براساس ارزیابی ها و بررسی ها افراد در سطح دکترا تا دانش‌آموزان مقطع ابتدایی در کلاس های حضوری و مجازی شرکت می کنند.

وی با بیان اینکه استانداردهای فنی و حرفه ای تمام اقشار جامعه را در بر می‌گیرد و تاثیر بسیار خوبی در اشتغال دارد، گفت: یکی از وظایف آموزشگاه های فنی و حرفه‌ای موضوع رصد کارآموزان بعد از آموزش در خصوص جذب در بازارکار است که در این زمینه هم آمارهای خوبی در شهرستان وجود دارد.

فخری شهرستان شاهرود را در زمینه فعالیت در صنایع دستی و هنرهای دستی سرآمد خواند و تصریح کرد: فعالیت بسیار گسترده ای در شهرستان انجام می شود به طوری که 48 رشته صنایع دستی در این شهرستان وجود داشته و هنرمندان در این زمینه فعالیت دارند.

فرماندار شاهرود وظیفه مسوولان استان و شهرستان را حمایت از این آموزش ها دانست و افزود: برای افزایش کیفیت آموزش به روز بودن تجهیزات، استاندارد بودن فضای آموزشی، وجود مربی صاحب نظر و کارآمد و برنامه ریزی مورد نیاز است.

وی ادامه داد: در مباحث برنامه ریزی، مربی و فضای استاندارد در شاهرود مشکلی وجود ندارد اما مشکل به روز شدن تجهیزات است که امسال از محل اعتبارات استانی برای این امر اعتبار خوبی اختصاص داده شده است.

فخری معتقد است منشاء معضلات و آسیب های اجتماعی بیکاری است و برای رفع بیکاری و کاهش آن نیازمند به آموزش های مهارتی و آموزش های فنی و حرفه ای است تا هم اعتماد به نفس جویندگان کار بالا رود و با مهارتی که کسب می کنند فضایی را به عنوان خوداشتغالی و کارگاه تولیدی راه اندازی کنند.

در استان سمنان 18 آموزشگاه دولتی و 108 آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای فعال هستند.

*س_برچسب‌ها_س*