شنبه 29 دی 1403

فروش پیراهن کشتی و تندیس ملی برای نجات مرد اعدامی

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
فروش پیراهن کشتی و تندیس ملی برای نجات مرد اعدامی

11 سال قبل مردی در جریان یک درگیری زنی را به قتل رساند و به قصاص محکوم شد. در طول این سال‌ها 8 نفر از اولیای دم مقتول خواهان قصاص شدند و 4 بار مرد میانسال به پای چوبه‌دار رفت. اما هر بار با تلاش واحد صلح و سازش مهلت گرفت.

بازپرس دادسرای جنایی تهران و اعضای تیم ملی کشتی ایران در اقدامی خداپسندانه برای تأمین دیه یک زندانی محکوم به مرگ یک تندیس و دو پیراهن امضا شده تیم ملی کشتی را به فروش گذاشتند.

به گزارش ایران، 11 سال قبل مردی در جریان یک درگیری زنی را به قتل رساند و به قصاص محکوم شد. در طول این سال‌ها 8 نفر از اولیای دم مقتول خواهان قصاص شدند و 4 بار مرد میانسال به پای چوبه‌دار رفت. اما هر بار با تلاش واحد صلح و سازش مهلت گرفت.

در نهایت 6 نفر از اولیای دم مقتول رضایت دادند و دو نفر دیگر شرط کردند در صورت دریافت دویست میلیون تومان رضایت می‌دهند. از آنجایی که محکوم در مدتی که در زندان بود متنبه شده و کار‌های مثبتی انجام می‌داد و از طرفی با پرداخت این مبلغ قبل از ایام اربعین آزاد می‌شد پرونده برای بررسی چگونگی کمک به این زندانی در دفتر سرپرست دادسرای جنایی تهران با حضور هیأت صلح و سازش به شور گذاشته شد.

در این میان بازپرس میثم حسین‌پور رئیس شعبه چهارم دادسرای جنایی تهران در اقدامی نیکوکارانه تصمیم به کمک برای رهایی این زندانی گرفت.

وی درباره این حرکت خداپسندانه گفت: از دوران کودکی و درس و مدرسه زمانی که در کوچه و پس کوچه‌های جنوب شهر بازی می‌کردم، دغدغه کمک به نیازمندان را داشتم. زمانی این دغدغه بیشتر شد که پسر یکی از همسایه‌های‌مان ناخواسته دست به جنایت زد و به قصاص محکوم شد. هرچند پسر همسایه مدتی بعد قصاص شد و بعد از چند ماه هم کم کم داستان او به فراموشی سپرده شد، اما با گذشت سال‌ها، تأثیری که سرنوشت این پسر جوان بر من گذاشت هنوز برایم زنده است از همان زمان با خودم عهدی بستم که با گذشت سال‌ها، هنوز به آن عهد پایدار مانده‌ام. با خود عهد کردم اگر روزی وارد دستگاه قضا شدم، برای مجرمانی که ناجوانمردانه دست به جرم می‌زنند، سخت بگیرم، اما برای آن‌هایی که ناخواسته و بر حسب اتفاق وارد ماجرایی شده و از کاری که کرده‌اند پشیمان هستند، تلاش کنم تا رضایت بگیرم و آن‌ها را به سمت آزادی سوق دهم.

همین انگیزه و ایده بود که وقتی با اولین حقوقم یک خودنویس خریدم با خودم عهد بستم از این خودنویس در راه عدالت قلم بزنم و فقط قرار منع تعقیب و حکم آزادی بنویسم و امضا کنم. سال 99 تصمیم گرفتم خودنویسم را بفروشم و با پولش جان انسان‌ها را نجات دهم. وقتی در یک برنامه تلویزیونی ماجرای فروش خودنویس نجات بخش را مطرح کردم خیرین هم دست به کار شدند و درنهایت این خودنویس به مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون تومان فروخته شد که با آن پول 110 زندانی در سراسر ایران را آزاد کردیم. البته فردی که خودنویس را خرید قصد دارد آن را دوباره به من برگرداند. سال گذشته نیز بار دیگر به یک برنامه تلویزیونی دعوت شدم که تندیس چهره مردمی به من اهدا شد.

حالا با گذشت سه سال از آزادی 110 زندانی به واسطه فروش خودنویس، میثم حسین‌پور تصمیم گرفته تا با فروش این تندیس زندانی دیگری را آزاد کند.

بازپرس شعبه چهارم دادسرای امور جنایی تهران در این رابطه گفت: باتوجه به اینکه سرپرست دادسرای امور جنایی تهران و گروه صلح و سازش مستقر در دادسرا، مدت‌ها است که برای گرفتن رضایت و آزادی زندانیان محکوم به قصاص تلاش می‌کنند، مدتی قبل در دفتر سرپرستی با پرونده‌ای روبه‌رو شدم و تصمیم گرفتم برای آزادی او پیشقدم شوم و با فروش تندیسی که به من اهدا شده بود به آزادی این زندانی کمک کنم.

کمک‌های تیم ملی کشتی

بازپرس جنایی گفت: زمانی که حمید سوریان، نایب رئیس فدراسیون کشتی ایران، از ماجرا با خبر شد، اطلاع داد قبل از رفتن تیم ملی کشتی برای مسابقات جهانی آن‌ها نیز در این کار مشارکت خواهند کرد؛ بنابراین دو پیراهن تیم ملی کشتی که توسط اعضای تیم‌های کشتی فرنگی و آزاد امضا شده و نخستین امضا را نیز حسن یزدانی کشتی‌گیر مطرح کشورمان بر آن ثبت کرده برایم فرستادند که آن‌ها را نیز برای فروش بگذارم.

با فروش این تندیس و دو پیراهن امضا شده تیم‌های کشتی، هزینه آزادی مرد میانسال فراهم خواهد شد و او پس از یازده سال آزاد می‌شود. البته درصورتی که این مبلغ بیشتر باشد، مابقی آن را برای آزادی زندانیان دیگر پرداخت خواهیم کرد. چنانچه خیرین نیز قصد کمک داشته باشند می‌توانند به شعبه چهارم بازپرسی دادسرای جنایی تهران یا واحد صلح و سازش دادسرای امور جنایی تهران مراجعه کنند تا مردی پس از سال‌ها به زندگی برگردد.

از میان اخبار

چرا کوکاکولا نمی‌خواهد به شما بگوید در آن طعم‌های عجیب و غریب چیست؟

اولین دبستان تهرانی‌ها کجا بود؟