دوشنبه 9 تیر 1404

فضا‌های زیرسطحی مترو بستری برای توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی پایتخت

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
فضا‌های زیرسطحی مترو بستری برای توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی پایتخت

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های ایستگاهی متروی تهران گفت: فضا‌های زیرسطحی مترو بستری برای توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی پایتخت است.

باشگاه خبرنگاران جوان - سید مهدی صباغ در بازدید میدانی از فضا‌های زیرسطحی ایستگاه‌های متروی سرسبز و شهید مدنی از فراهم شدن بستر‌های مناسب جهت بهره‌برداری چندوجهی از فضا‌های زیرسطحی در نیمه شرقی خط 2 متروی تهران خبر داد و گفت: در نیمه شرقی خط 2 مترو، مجموعه‌ای از فضا‌های زیرسطحی با قابلیت‌های قابل توجه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شکل گرفته‌اند که ضمن برخورداری از طراحی سرزنده و دسترسی‌های شهری، می‌توانند به بستری برای استقرار خدمات متنوع و پایدار شهری تبدیل شوند.

به گفته وی، از جمله این فضا‌ها می‌توان به فضایی با مساحت 4 هزار مترمربع در محدوده ایستگاه سرسبز اشاره کرد که پتانسیل بالایی در تبدیل‌شدن به پهنه‌ای پویا و مردم‌محور دارد. همچنین فضای زیرسطحی ایستگاه شهید مدنی با مجموع مساحت 2675 مترمربع نیز در زمره ظرفیت‌های ممتاز این بخش از شبکه مترو محسوب می‌شود.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های ایستگاهی متروی تهران افزود: اکثر این فضا‌ها با هدف شکل‌دهی به محیط‌های عمومی سرزنده و کارآمد، در پیوند مستقیم با شبکه حمل‌ونقل عمومی طراحی شده‌اند. در این بستر‌ها به‌وضوح می‌توان تداوم کالبدی و عملکردی شهر را مشاهده کرد؛ جایی که شهروندان، فارغ از شرایط اقلیمی یا زمانی، امکان استفاده از خدمات شهری را پیدا می‌کنند.

صباغ در پایان با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری هوشمندانه از ظرفیت فضا‌های زیرسطحی خاطرنشان کرد: استفاده هدفمند و خلاقانه از این فضاها، با در نظر گرفتن الزامات اقلیمی و محیط‌زیستی، می‌تواند نقشی مؤثر در کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، کاهش آلودگی هوا و دستیابی به درآمد‌های پایدار شهری ایفاء کند. در کلان‌شهری همچون تهران، این رویکرد گامی مؤثر در مسیر توسعه پایدار و ارتقای کیفیت زندگی شهری است.

منبع: شهر