فقدان الگوی کشت و هدر رفت هزار تن محصول کشاورزی در کهگیلویهوبویراحمد
کشت خارج از ظرفیت و بدون برنامهریزی در استان کهگیلویهوبویراحمد موجب ماندن محصول روی دست کشاورز، و وارد امد خسارات مالی به آنها شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس نداشتن الگوی کشت و همچنین بازار فروش در سالهای اخیر در استان کهگیلویه و بویراحمد خسارت مالی زیادی برای کشاورزان به بار آورده است.
برای رفع این مشکلات در سطح کشور دولت طرح کشت قراردادی را به کشاورزان پیشنهاد داده است.
حاصل کشت بی برنامه و بدون الگوی مشخص و متناسب با نیاز بازار در سالهای اخیر هدر رفت هزاران تن محصولات کشاورزی، نبوده بازار فروش، و خالی ماندن دست کشاورز را به همراه داشته است.
در همین خصوص، برخی گوجه کاران استان اعلام کرده اند به دلیل وجود دلالان و وضعیت بازار و هزینه بالای قیمت تمام محصول سالانه دچار ضرر و زیان می شوند و حجم زیادی از محصولات شان در خود زمین ها از بین می روند.
در نبود بازار فروش مجبور هستند محصولات را به زیر قیمت به دلالان دهند که حداقل بتواند دستمزد کارگرانی که به امید در اوردن روزی در ایم زمین ها کار می کنند و نانی بر سفره خانوادههای خود ببرند پرداختت کنند.
مرتب شاهد هستیم یک سال کشاورزان سیبِ زمینِ خود را روانه آخور دام ها میکند و سالهای دیگر پیاز، گوجه فرنگی، انگور و... بر روی دست کشاورز می ماند و مجبور هستید محصول زمین ها را به دامداران به قیمت ناچیز برای تغذیه دام آنها بفروشند.
بر همین اساس وزارت جهاد کشاورزی برای جلوگیری از خسارات به کشاورزان مکلف به اجرای طرح کشت قراردادی شده است و در این کشت بذر و نهاده های مورد نیاز کشاورزان در اختیار آنها قرار میگیرد و در زمان برداشت محصول، هزینه آن است کشاورز گرفته میشود در این طرح کشاورزان از بابت فروش محصول و قیمت آن اطمینان خاطر دارد.
حالا موضوع این است که چطور کشت قراردادی به وجود ابلاغ به همه استان ها در کهگیلویه و بویراحمد اجرایی نشده است و گویا بیگانه تلقی شده و کشاورزان حتی با شنیدن این موضوع غریبه بودند.
این در حالی است که کشت پائیزه در زمین های زاعی استان کهگیلویه و بویراحمد اغاز شده است و از 270 هزار هکتار زمین کشاورزی استان 160 هزار هکتار آن زراعی است.
طبق گفته مدیران استانی سالانه 972 هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید میشود.
با این تفاسیر کشاورزی قراردادی و سبب انگیزه و تقویت بخش کشاورزی در کشور خواهد بود موضوعی که می تواند کشور را از واردات بیشتر محصولات کشاورزی بی نیاز کند ودر این خصوص جهادکشاورزی استان و شهرستان ها زودتر در کلاس های توجیهی این طرح را برای کشاورزان انجام دهند که در زمان برداشت محصول دچار خسارت نشوند.
انتهای پیام /