فناوری نانو
فناوری نانو
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ برای سالم سازی آب از روشهای مختلفی استفاده میشود. فرآیند گندزایی آب به روش الکترولیز با استفاده از نانوفناوری روشی فناورانه است که به حذف عناصر آلاینده، میکروبها و عناصر سنگین و مضر آب به کمک الکتریسیته و نانوذرات کمک میکند. با توجه به کمبود منابع آب، استفاده از روشهای نوآورانه برای بازیافت منابع...
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، شرکت نفت بهران با همکاری شرکت توسعه دانشبنیان سینا اقدام به پذیرش طرح و ایده در مرکز نوآوری بهرانتک میکند. امید علیزاده از مرکز نوآوری بهرانتک درباره نقش فناوری نانو در این فراخوان گفت: «روغنها و روانکارها از دو بخش روغن پایه و افزودنی تشکیل میشوند که یکی از محورهای این فراخوان جذب طرحهایی برای ارائه افزودنیهای نانویی به روانکارها است. وی...
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، وبیناری با عنوان کاربردهای صنعتی فناوری نانو ویژه نمایشگاه تخصصی توانمندیهای صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی استان زنجان برگزار شد. ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری از برگزاری این رویداد حمایت کرد. در این وبینار، کاربردهای عملی و صنعتی فناوری نانو و دستاوردهای شرکتهای فناور کشور در حوزههای تخصصی بهویژه کشاورزی، صنایع غذایی و بستهبندی،...
به گزارش گروه فناور خبرگزاری دانشجو، وبینار کاربردهای صنعتی فناوری نانو ویژه نمایشگاه تخصصی توانمندیهای صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی استان زنجان در آغاز هفته صنایع کوچک، با حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و همکاری شرکت شهرکهای صنعتی استان زنجان به مدت 3 ساعت به صورت وبینار آنلاین و با حضور 120 نفر از مخاطبان صنعتی، مدیران، کارشناسان و متخصصان شرکتها، سازمانها و صنایع، و جمعی از...
با برگزاری وبینار کاربردهای صنعتی فناوری نانو ویژه شهرکهای صنعتی استان زنجان، در خصوص آشنایی با سیاستهای توسعه صنعتی فناوری نانو در ایران و تبادل فناوری و انتقال تجارب موفق کاربردهای صنعتی فناوری نانو بحث و تبادل نطر شد.
دنیای نانو، دنیای اتمها و مولکولهاست و فناوری نانو، به عنوان توانمندی تولید مواد، ابزار و سیستمهای جدید در سطح مولکولی و اتمی تعریف شده و به دنبال این است که با استفاده از خواص جدیدی که در مقیاس نانو ظاهر میشوند، محصولات جدیدی بسازد.
نمایه سازی 12هزار و 190 مقاله مرتبط با فناوری نانو توسط محققان ایرانی در WoS، ثبت 273 اختراع مرتبط با فناوری نانو در دفاتر ثبت پتنت آمریکا و اروپا و کسب رتبه 20 جهانی ایران در پتنتهای ثبت شده در USPTO در سال 2020، دستاورد یک ساله ایران در سال 99 است.
محققان دریافتند ترکیب موجود در سیاه دانه می تواند از ابتلا به کووید 19 و ایجاد عفونت ریه جلوگیری کند.
در اختتامیه جشنواره رسانه و نانو برترین آثار و خبرنگار و رسانه معرفی شدند و مورد تقدیر قرار گرفتند.
دبیر ستاد توسعه فناور نانو، کاهش اعتبار حوزه فناوری نانو را موجب کند شدن روند پرشتاب این فناوری در کشور دانست و با تاکید بر اینکه با کاهش اعتبارات بسیاری از برنامههای حمایتی این ستاد متوقف شده است، نسبت به حذف نام ایران در میان کشورهای پیشرو در فناوری نانو هشدار داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محققان استرالیایی دانشگاه فناوری سیدنی دریافته اند که سیاه دانه میتواند در درمان عفونت کووید 19 مورد استفاده قرار گیرد. این گیاه گلدار، بومی شمال آفریقا و غرب آسیا، قرن هاست که به عنوان داروی سنتی برای بیماریهای متعدد، از جمله التهاب و عفونتها مورد استفاده قرار میگیرد. «کانیز فاطیما شاد»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «شواهد فزایندهای...
جهاد دانشگاهی از آن دست نهادهای برآمده از انقلاب اسلامی است که با وجود گذر زمان و تحولات متعدد دهههای اخیر در کشور برمبنای ضرورت وجودش درحال حرکت است و چهبسا در دهه اخیر بر اهمیت فعالیت چنین نهاد علمی در سطح کشور افزوده شده است.
متخصصان فناور کشورمان موفق شدند برای نخستین بار در کشور پروفیل رنگی تولید کنند که در ساخت این پروفیلهای جدید از فناوری نانو استفاده شده است؛ ظرفیت تولید در این واحد فناور بیش از 8500 تن در سال است و برای بیش از 200 نفر نیز اشتغال ایجاد شده است.
یکی از شرکتهای فناور با تولید مواد پاککننده نانویی برای تمیزکاری LCD ها قرار است پاک کنندههای محصولات یکی از شرکتهای تولید کننده لوازم خانگی داخلی را تامین کند.
یک روش جدید ممکن است سرانجام حس لامسه را به طور کامل و با دقت تقریبا صد درصدی به انگشتان رباتیک ارائه دهد.
مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو گفت: بر اساس برآوردها با ورود 2 نانوداروی ایرانی به بازار، میزان 40 میلیون دلار از خروج ارز از کشور جلوگیری شده است.