دوشنبه 1 بهمن 1403

فوتسال ژاپن؛ کشتی‌ای که غرق شد!

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
فوتسال ژاپن؛ کشتی‌ای که غرق شد!

کارشناس فوتسال ژاپن در مورد حذف مدافع عنوان قهرمانی جام ملت‌های آسیا از این رقابت‌ها، سامورایی آبی را به یک کشتیِ در حال غرق شدن تشبیه کرد.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، روز دوشنبه اولین و مهم‌ترین شگفتی جام ملت‌های فوتسال آسیا در سال 2024 رقم خورد. ژاپن که در کنار ایران تنها تیمی است که قهرمانی معتبرترین تورنمنت فوتسال قاره کهن را در کارنامه دارد، با تساوی برابر تاجیکستان در جایگاه سوم جدول گروه C قرار گرفت تا برای اولین بار در تاریخ، در مرحله گروهی با این رقابت‌ها وداع کند.

شگفتی بزرگ در جام ملت‌های فوتسال آسیا با حذف ژاپن

سامورایی آبی همانند دوره گذشته با شکست استارت زد، اما این بار خبری از بازگشت ژاپن به روزهای اوج نبود و مدافع عنوان قهرمانی با وجود غلبه بر کره جنوبی، در دور گروهی حذف شد. ژاپن در سه دوره قبلی جام جهانی، دو بار از مرحله گروهی صعود کرده بود که حالا فرصت شرکت در این مسابقات را از دست داد و این جام را از تلویزیون تماشا می‌کند.

استیو هریس کارشناس شناخته‌شده فوتسال ژاپن درباره شگفتی بزرگ جام هفدهم، یادداشتی برای خبرگزاری تسنیم نوشت که به شرح زیر است:

سفال‌منش: عملکرد قرقیزستان و افغانستان شگفتی است، نه حذف ژاپن

«کیفیت ژاپن در دیدار با تاجیکستان به‌طرز مفتضحانه‌ای پایین بود. بازی‌های لیگ برتر ژاپن هیچ وقت تا این‌حد بی‌کیفیت نبود. البته نمی‌توان غیبت آرتور اولیویرا و شیمیزو را در این مسئله نادیده گرفت. با این حال ژاپن پتانسیل کافی را برای ارائه بازی خوب و صدرنشینی گروه C داشت. اولین نشانه اینکه یک جای کار می‌لنگد، بازی با قرقیزستان بود؛ جایی که در اتفاقی غیر قابل توضیح، تنها از هفت بازیکن در 13 دقیقه ابتدایی استفاده شد.

ایشیدا، یوشیکاوا، تسوتسومی، نیبویا و کانازاوا، بازیکنانی بودند که دیدار با قرقیزستان را آغاز کردند. ژاپنی که به‌خوبی آماده جام می‌شد، معمولاً از سه گروه چهار نفره بازیکنان استفاده می‌کرد و اتفاقی که در بازی اول افتاد، شگفت‌انگیز بود. اگر هفت بازیکنی که در دقایق نخست مقابل قرقیزستان بازی کردند، عملکرد خوبی داشتند، انتخاب آنها توجیه‌پذیر بود. با این حال چنین اتفاقی رخ نداد.

از ابتدا روحیه تیمی بدی بر تیم حاکم بود. قرقیزستان هم از سردرگمی ژاپن بهره برد و پیش افتاد. تیم ما هم به‌جز چند دقیقه پایانی که خیلی دیر بود، برای کسب نتیجه به آب و آتش نزد. کسب پیروزی در مسابقه اول طبیعتاً ممکن بود، اما سه امتیاز به دلیل انتخاب اشتباه بازیکن از دست رفت.

شمسایی: تیمی که ژاپن را حذف کرده، حتماً قابل احترام است

ژاپن در دیدار با کره جنوبی کمی بهتر بود و همه بازیکنان در این مسابقه بازی کردند. با این حال تنها یک ترکیب چهار نفره بود که برد 5 بر صفر را رقم زد؛ ترکیب ایشیدا، کانازاوا، تسوتسومی و آرای که آنها هم ثبات لازم را نداشتند. ترکیب چهارنفره دیگر که در ناگویا اوشنز کنار هم بودند (آندو، یوشیکاوا، کای و هیراتا) از ثبات بیشتری بهره می‌بردند، اما روحیه تیمی همچنان بد بود. هیراتا عملکرد بدی در پست رأس داشت، اما دو بار از فاصله 10 متری گلزنی کرد و شبیه یک قهرمان بود! برد 5 بر صفر باید به ژاپن سرعت می‌داد.

12 بازیکن ژاپن در دیدار با تاجیکستان به سه گروه متفاوت تقسیم شده بودند. با این حال اشتیاق و تحرک کمی در بازیکنان به چشم می‌خورد. آنها گُنگ بودند و به تاجیکستان اجازه دادند فرصت‌های گلزنی زیادی به دست بیاورد. گل ایشیدا باید بازیکنان را بیدار می‌کرد، اما چنین اتفاقی نیفتاد. با اینکه بازیکنان نتوانستند در همان ترکیب چهار نفره خودشان بازی کنند، کنیچیرو کوگوره (سرمربی سامورایی آبی) نتوانست هیچ تغییری به وجود بیاورد تا شرایط را بهبود ببخشد.

ژاپن یک کشتیِ در حال غرق شدن بود و سرمربی اجازه داد تیم غرق شود! واقعاً شگفت زده شدم که کوگوره اجازه داد ژاپن اینقدر راحت تسلیم شود. او حدود 10 سال سابقه مربیگری دارد و در جزئیات و آماده‌سازی همیشه دقیق بوده است. نمی‌دانم چرا بازیکنان اینقدر بی‌انگیزه بودند. آنها از همان ابتدا فاقد روحیه تیمی بودند و سرمربی برای مدیریت این مسئله، هیچ اقدامی نکرد. جالب است ببینیم کوگوره چه پاسخی خواهد داد!»

فوتسال ژاپن؛ کشتی‌ای که غرق شد! 2
فوتسال ژاپن؛ کشتی‌ای که غرق شد! 3