فیلم سینمایی «قهرمان» و حواشیهایی که پایان ندارد
فیلم سینمایی «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی واکنشهای متفاوتی را از لحاظ کیفی برخوردار بوده است، اکثریت تماشاگران نگاهی صفر تا صدی به این اثر داشته و کمتر با نقدی میانه گرا نسبت به آخرین ساخته این کارگردان سینما روبرو بودیم. اما حواشی نسبت به ایده اولیه این فیلم تا حدی بوده که کیفیت اثر به کلی فراموش شده است.
خبرگزاری میزان - فیلم سینمایی «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی واکنشهای متفاوتی را از لحاظ کیفی برخوردار بود، اکثریت تماشاگران نگاهی صفر تا صدی به این اثر داشته و کمتر با نقدی میانه گرا نسبت به آخرین ساخته این کارگردان سینما روبرو بودیم.
اثری که پس از فیلم ناموفق «همه میدانند» میخواست تا موفقیتهای فیلم سینمایی «فروشنده» را باز گرداند اما در عرصه جوایز نیز هنوز به جایزه چندان معتبری دست پیدا نکرده و در گیشه سینماهای داخل کشور هم رقم چشمگیری را به ثبت نرسانده است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
فارغ از کیفیت اثر و نقدهای صورت گرفته بر آن، این فیلم پس از نمایش در برخی جشنوارهها و اکران در ایران با حاشیه ای بزرگ روبرو شد و آن ایده اصلی اثر بود، پس از انتشار این اثر «آزاده مسیح زاده» مستندساز جوان سینما مدعی شد که این فیلم براساس مستند «دو سر برد، دو سر باخت» ساخته شده است.
مورد اعتراضی مسیح زاده آن بود که چرا در تیتراژ و یا اخبار اثر هیچ نامی از وی به عنوان طراح ایده اصلی فیلم قهرمان آورده نشده است، وی حتی برای اثبات ادعای خود فیلم کامل این مستند را در اینترنت منتشر کرد و همین شروعی بود بر جنجال بر سر فیلم سینمایی «قهرمان».
در همان روزهای اول انتشار این مستند موج گسترده ای را علیه دو سمت به وجود آورد، برخی حق را به مستندساز جوان می دانند و برخی می گفتند که فرهادی پس از سالها کار در عرصه سینما نیازی به کپی کردن یک داستان را ندارد.
اما کار به اینجا ختم نشد و مسیح زاده شکایتی را علیه تیم سازنده فیلم سینمایی فروشنده تنظیم کرد، در این حین سینماگران مستند در حمایت از مسیح زاده برخواستند و سمت مقابل به نسبت سکوتی معنادار را انتخاب کردند، قهرمان همچنان به اکران خود ادامه می داد و پس از عدم موفقیتی چشمگیر در گیشه راهی اکران آنلاین شد.
پس از ناکامی این فیلم در جوایز «گلدن گلوب» حواشی این فیلم کم کم از یادها فراموش می شد تا اینکه دیروز گروه سازنده قهرمان بیانیه شدید الحنی را تنظیم و در رسانه ها منتشر کردند، بیانیه ای که با چاشنی ارعاب همراه بود و به نوعی هیچ گونه حقی برای مسیح زاده باقی نمی گذاشت. نکته عجیب آنجا بود که در این بیانیه حتی یک بار هم از آزاده مسیح زاده به عنوان یک هنرجو یاد شده و سعی شده تا وی به عنوان یک فیلمساز معرفی نشود.
ادعای مسیح زاده آن بود که در ورکشاپ اصغر فرهادی وی ایده اولیه را مطرح کرده است، این ایده بعدها توسط وی به مستند تبدیل شده و از سویی فرهادی نیز از این ایده برای ساخت فیلم سینمایی خود استفاده کرده است، از طرف دیگر تیم سازنده می گویند که ایده اولیه را فرهادی ارائه داده و مسیح زاده صرفا از آن یک مستند ساخته است.
هرچند با این وجود و بیانیه گروه سازنده قهرمان ذکر نشده که بالاخره این کارگردان جوان بوده که در صورت صحت همان ایده را پرورده و ساخته است، اتفاقی که به خوبی مشاهده می شود این است که فیلم قهرمان بیشتر از استوار بودن بر یک ایده از روی این مستند ساخته شده است.
حال ماه ها از طرح اولیه این شکایت گذشته است، همچنان هر دو سمت بر ادعای خود پافشاری می کنند و مشخص نیست که در انتها چه اتفاقاتی خواهد افتاد. هرچند بیانیه اخیر اصغر فرهادی به نوعی عکس العمل وی به این حواشی بوده اما همین بیانیه، لحن تند و تهدید آمیز آن خود به حاشیه ای تازه مبدل شده است، بیانیه که خودش کمتر از یک روز منتقدان فراوانی را دست و پا کرده است.
باید دید سرانجام این فیلم چه خواهد شد، هرچند در صورتی که ادعای مسیح زاده هم تایید شود این فیلم کار خودش را کرده و احتمالا با نتایج اسکار هم روبرو شده است، باید دید که آیا یک فیلمساز جوان شانسی در برابر اصغر فرهادی و طبیعتا برخی رسانه ها که همراه وی هستند خواهد داشت یا خیر.