فیلم نایاب از جستوخیز پرندگان در "تالاب انزلی"
تالاب انزلی گیلان، یکی از زیباترین و مهمترین تالابهای طبیعی آب شیرین کشور در جنوب غربی شهر بندرانزلی و دریای کاسپین است که با وجود مناظر منحصربهفرد، تنوع زیستی، یکی از محبوبترین مقاصد طبیعتگردی در استان گیلان به شمار میآید.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، تالاب انزلی گیلان یا «انزلیسل» در زبان گیلکی، یکی از زیباترین و مهمترین تالابهای طبیعی آب شیرین کشور در جنوب غربی شهر بندرانزلی و دریای کاسپین است که با وجود مناظر منحصربهفرد، تنوع زیستی، یکی از محبوبترین مقاصد طبیعتگردی در استان گیلان به شمار میآید.
تالاب انزلی، در سال 1354 در فهرست تالابهای بینالمللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسید و یکی از نخستین تالابهای بینالمللی ثبت شده در ایران به شمار میآید.
برنامه دولت سیزدهم برای احیای تالاب انزلی / اجازه نمیدهیم تالاب انزلی به سرنوشت دریاچه ارومیه دچار شوداین تالاب بهدلیل موقعیت جغرافیایی از نظر میزان بالای رطوبت و آب، با هیچ یک از تالابهای دیگر ایران قابل مقایسه نیست. تالاب انزلی، زیستگاه لالههای مردابی، محل تخمریزی آبزیان و پناهگاه و مأمن پرندگان بومی و مهاجر است و یکی از مهمترین نقشهای آن، تصفیه آب رودخانهها است. این تالاب از نوع تالابهای ساحلی (Coastal Wetland) به شمار میآید و از طریق یک کانال کشتیرانی به دریای خزر متصل میشود.
تالاب انزلی، یک تالاب منحصربهفرد در ایران و در جهان است که با وجود بیش از 100 گونه پرنده و 50 گونه آبزی از تنوع زیستی بسیاری برخوردار است.
متأسفانه تالاب انزلی در سالهای اخیر شرایط خوبی نداشته و با مشکلات زیستمحیطی بسیار و بیتوجهی مسئولان روبهرو بوده است که تخلیه فاضلاب و ضایعات خانگی و صنعتی، افزایش سطح رسوبات، تغییر کاربری زمینها و تبدیل بخشی از اراضی حاشیه تالاب به زمینهای کشاورزی، احداث موجشکن و یا گسترش گیاه آزولا از نمونههای آن است.
تالاب انزلی در دهه 50، هشت متر عمق داشت اما عمق این تالاب در سال 1390 به 1.5 تا 2 متر رسید و در حال حاضر، عمق تالاب انزلی کمتر از یک متر است. تالاب انزلی روزبهروز به مرگ نزدیکتر میشود و متأسفانه عدم مدیریت صحیح و ناهماهنگی میان سازمانهای دولتی، تاکنون کمکی به احیای تالاب نکرده است.
در ادامه تصاویری نایاب از پرندگان در تالاب انزلی را مشاهده میکنیم: