شنبه 3 آذر 1403

فیلم‌های روی پرده برای اکران نوروزی ذبح می‌شوند؟

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
فیلم‌های روی پرده برای اکران نوروزی ذبح می‌شوند؟

همزمان با تعطیلی سالن‌های سینما همچون دیگر مجموعه‌های فرهنگی و هنری برای جلوگیری از گسترش کرونا در محیط‌های عمومی به عنوان اقدام احتیاطی موثر و مثبت که انتظار می‌رود در هفته‌های آینده و تا زمان کاهش دامنه ابتلا تداوم داشته باشد، متولیان سینما تاکید کردند که برای جلوگیری از مقبون شدن صاحبان فیلم‌های روی پرده، هفته‌های جبرانی برای طول دوره اکران این فیلم‌های سینمایی در نظر گرفته می‌شود.

تعیین فیلم‌های اکران نوروزی هزار و سید و نود و نه همزمان با تعطیلی سالن‌های سینما، چالش جدی برای فیلم های روی پرده به وجود آورده است؛ فیلم‌هایی که ظاهرا تحت هر شرایطی باید در انتهای سال از پرده پایین کشیده شوند و فیلم‌هایی که برای نوروز در نظر گرفته شده‌اند، جای آنها را بگیرد و این در حالی است که قاعدتا باید این فیلم‌ها هفته‌های جبرانی داشته باشند که مصادف اکران نوروزی شوند؛ عدالتی که انتظار می‌رود در میان بازیهای مرسوم اکران، قربانی نشود.

به گزارش «تابناک»؛ همزمان با تعطیلی سالن‌های سینما همچون دیگر مجموعه‌های فرهنگی و هنری برای جلوگیری از گسترش کرونا در محیط‌های عمومی به عنوان اقدام احتیاطی موثر و مثبت که انتظار می‌رود در هفته‌های آینده و تا زمان کاهش دامنه ابتلا تداوم داشته باشد، متولیان سینما تاکید کردند که برای جلوگیری از مقبون شدن صاحبان فیلم‌های روی پرده، هفته‌های جبرانی برای طول دوره اکران این فیلم‌های سینمایی در نظر گرفته می‌شود.

در این مقطع فیلم‌های «خوب بد جلف 2: ارتش سری»، «عطر داغ» و «چهل و هفت» که از 30 بهمن ماه اکران شد، به ترتیب یک میلیارد و چهارصد میلیون، هشت و پنج میلیون فروش داشتند. همچنین فیلم‌های «دوئت»، «بی‌وزنی»، «نرگس مست» و «یادم تو را فراموش» که 23 بهمن اکران شده بودند، به ترتیب 68، 31، 36 و 114 میلیون فروش داشتند که قاعدتا قربانیان اصلی وضع کنونی هستند. اگر تعطیلی سینما تداوم یابد، در نظر گرفتن هفته‌های جبرانی برای این فیلم‌ها پیش از نوروز ناممکن خواهد بود و با اکران نوروزی تلاقی پیدا می‌کند.

از سویی دیگر، تعیین شتاب زده ترکیب فیلم‌های اکران نوروزی 1399 همزمان با تعطیلی سالن‌های سینما، اقدامی بود که تدبیر برای اکران نوروز را دشوارتر کرد، چرا که اکنون شماری از صاحبان فیلم‌ها مطالبه اکران فیلم‌شان را در نوروز پیش‌رو دارند و اساسا نمی‌پذیرند هفته اول یا دو هفته اول سال در اختیار فیلم‌هایی قرار گیرد که در این دوره متضرر شده‌اند و حالا باید با تداوم اکران‌شان، ضرر سازندگانش جبران شود. از سویی دیگر به جز «خوب بد جلف 2» که اساسا به سرگروهی سینما آزادی جزو اکران نوروزی در نظر گرفته شده، مابقی لزوما قابلیت اکران نوروزی را نیز ندارند که چنین شرایطی برای آنها در نظر گرفته شود.

حال یا باید عدالت برقرار شود و این فیلم‌ها که لزوما گزینه‌های مناسبی برای اکران نوروز نیستند، در عید نیز اکران شوند یا باید ذبح شوند و در زمان کوتاه باقی مانده از پرده پایین کشیده شوند. ظاهرا با توجه به قرعه کشی، هر اتفاقی رخ دهد، این فیلم‌ها پایین کشیده می‌شوند و فیلم‌های اکران نوروزی به نمایش در می‌آیند و عدالت برقرار نخواهد شد و این بی‌شک اعتراض صاحبان فیلم‌ها را در پی خواهد داشت؛ وضعیتی که نیاز به تدبیر دارد تا سرمایه صاحبان فیلم‌ها در دوره‌های که هزینه تولید سر به فلک کشیده به سادگی از بین نرود.

هرچند حتی زمان بازگشایی سالن‌های سینما در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و مشخص نیست چه زمان سالن‌های سینما شرایط طبیعی اکران را باز خواهند یافت، اما در صورت بازگشایی نیز مشخ نیست تماشاگران تا چه حد ریسک حضور در سالن‌ها را به جان می‌خرند و دور از انتظار خواهد بود که فروش اکران نوروز 99 سینمای ایران با رکوردشکنی نسبت به نوروز 98 همراه باشد و احتمال می‌رود یکی از قربانیان کرونا در بهار سال آتی، سینمای ایران باشد.

فیلم‌های روی پرده برای اکران نوروزی ذبح می‌شوند؟ 2