فیلم های کمدی و طنز چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را بشناسید
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، از آغاز جشنواره فیلم فجر، همواره تقابلی میان فیلمهای کمدی و این رویداد سینمایی وجود داشته است. حضور آثار کمدی در جشنواره معمولاً با جنجالهایی از سوی منتقدان و سازندگان فیلمها همراه بوده و در برخی موارد، منجر به حذف این آثار از فهرست فیلمهای حاضر در جشنواره شده است. با این حال، در لیست فیلمهای جشنواره فجر، آثار کمدی نیز وجود دارند که توانستهاند...
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، از آغاز جشنواره فیلم فجر، همواره تقابلی میان فیلمهای کمدی و این رویداد سینمایی وجود داشته است. حضور آثار کمدی در جشنواره معمولاً با جنجالهایی از سوی منتقدان و سازندگان فیلمها همراه بوده و در برخی موارد، منجر به حذف این آثار از فهرست فیلمهای حاضر در جشنواره شده است. با این حال، در لیست فیلمهای جشنواره فجر، آثار کمدی نیز وجود دارند که توانستهاند توجه مخاطبان و منتقدان را جلب کنند.
در اولین دوره جشنواره، فیلم حاجی واشنگتن به نمایش درآمد. این فیلم که ترکیبی از ژانر کمدی و تاریخی بود، تنها در جشنواره فجر به نمایش درآمد و داستان اولین سفیر ایران در آمریکا را روایت میکند، هرچند به دلیل شرایط خاص، در ایتالیا ساخته شده بود.
دومین دوره جشنواره فاقد فیلمهای کمدی بود تا اینکه یدالله صمدی با فیلم مردی که زیاد میدانست در سومین دوره موفق به کسب سیمرغ بهترین کارگردانی شد. این فیلم داستان مردی است که از زندگی خود نارضایتی دارد و به عنوان نخستین فیلم طنز پس از انقلاب شناخته میشود.
در چهارمین دوره، فیلم کفشهای میرزا نوروز با بازی علی نصیریان داستانی ساده اما پر از موقعیتهای کمیک را به تصویر کشید. در پنجمین دوره، فیلم اجارهنشینها به کارگردانی داریوش مهرجویی با محوریت زندگی آپارتماننشینی به نمایش درآمد، اما نتوانست در هیچیک از هفت نامزدیاش برنده شود.
دوره ششم نیز تنها یک فیلم کمدی به نام تحفه به کارگردانی ابراهیم وحیدزاده را به نمایش گذاشت.
یک دهه بعد، فیلم ناصرالدین شاه اکتور سینما به جشنواره راه یافت. این فیلم که نگاهی به تاریخ ورود سینما به ایران داشت، با بازیگران پیشین کمدی پس از انقلاب، همچون عزت الله انتظامی و اکبر عبدی همراه بود و موفق به دریافت جوایز فنی شد.
در چهاردهمین دوره، فیلم آدم برفی و لیلی با من است با محوریت طنز در سینمای دفاع مقدس به نمایش درآمدند. در این بین، برخی فیلمها از حضور در جشنواره کنار گذاشته شدند، مانند مردی عوضی که به موضوع دو همسری پرداخت.
در بیست و پنجمین دوره، فیلم اخراجیها به جشنواره راه یافت و ادامهای بر کمدیهای جنگی در سینمای ایران بود. در بیست و ششمین دوره، فیلم دایره زنگی از جشنواره حذف شد و این دوره بدون فیلم کمدی برگزار گردید.
پس از آن، در دورههای بعدی، فیلمهای کمدی به تدریج حضور بیشتری پیدا کردند. در سیامین دوره، فیلم ضد گلوله و در سیویکمین دوره، خوابم میاد با استقبال خوبی مواجه شدند.
در دهه چهارم، روند حضور فیلمهای کمدی در جشنواره فجر افزایش یافت و فیلمهایی مانند گشت ارشاد 2 و خجالت نکش در این دوره به نمایش درآمدند.
با آغاز دهه پنجم، در چهل و یکمین دوره، هیچ فیلم کمدی در فهرست فیلمهای جشنواره وجود نداشت، به جز متروپل که رگههای طنز داشت. اما سروش صحت با فیلم صبحانه با زرافهها به عنوان کارگردان جدید در جشنواره حضور یافت و این فیلم به عنوان یکی از آثار مهم کمدی شناخته شد.
فیلم های کمدی جشنواره فیلم فجر
آنتیک | هادی نائیجی
ژانر فیلم: کمدی تاریخی (تاریخ معاصر)
ترکیب بازیگران: پژمان جمشیدی / بیژن بنفشه خواه
سابقه کارگردان: هادی ناییجی با ساخت یک مینی سریال با نام «آخرین ایست بازرسی» کارش را شروع کرد و در ادامه فیلم «حق سکوت» و یک اپیزود از فیلم «هیهات» را ساخت.
درباره فیلم: این فیلم موضوع بسیار حساسی دارد که به خاطر کم شدن این حساسیتها مقطع داستانی آن به دوران قبل از انقلاب تغییر کرد.«آنتیک» درباره دو دله دزد است که گذرشان به یک امامزاده میافتد. این فیلم ابتدا با سرمایهگذاری پلتفرم «شیدا» وارد مرحله تولید شد اما در ادامه این پلتفرم سهم خود را واگذار کرد.
تهیهکننده: محمود بابایی
تاکسیدرمی | محمد پایدار
ژانر فیلم: کمدی تاریخی
ترکیب بازیگران: سید مجید صالحی / سید هادی کاظمی / آناهیتا درگاهی / حسن معجونی
سابقه کارگردان: از خروجیهای باشگاه فیلم سوره است که تاکنون فیلمهای کوتاهی از جمله «جمعه»،«کفش دزدک»، «تقاطع» را کارگردانی کرده است. او در جشنواره امسال در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه هم با فیلم «راوی» حاضر است.
درباره فیلم: داستان فیلم درباره برادر ناتنی محمد رضا پهلوی و علاقهمندی است به شکار گوزن است. او در بحبوبه پیروزی انقلاب مجبور میشود برای پیدا کردن گوزن زرد به جنگلهای شمال برود و...
تهیهکننده: محمدجواد موحد
محصول: سازمان سینمایی سوره
سونسوز | رضا جمالی
ژانر: کمدی اجتماعی
ترکیب بازیگران: حمدالله سلیمی / بهروزالله وردیزاده / مریم مؤمن / صفت آهاری
سابقه کارگردان: رضا جمالی از محصولات انجمن سینمای جوانان است که در مرکز اردبیل فعالیت داشته و تاکنون چندین فیلم کوتاه ساخته که «عروسی مسلم» یکی از آنهاست.
درباره فیلم: فیلم «سونسوز» کاملا به زبان ترکی ساخته شده و تنها بازیگر چهره فیلم مریم مومن است که او هم در این فیلم به زبان آذری صحبت میکند. داستان فیلم هم درباره مستند سازی است که به روستایی میرود و درباره عقیم بودن زنان آن روستا فیلمی میسازد، اما زنها با یک نقشه این فیلم را می دزدند.
تهیهکننده: سلمان عباسی
صد دام | پدرام پورامیری
ژانر: کمدی
ترکیب بازیگران: رضا عطاران / پریناز ایزدیار / عباس جمشیدیفر / آزاده صمدی
سابقه کارگردان: پدرام پورامیری کارش در سینما با حضور در گروه فیلمبرداری شروع کرد و بعد از آن همراه با حسین دوماری وارد کار نگارش فیلمنامه شد. آنها به اتفاق هم فیلمهای «جاندار» و «یادگار جنوب» را کارگردانی کردند و بعد از آن مستقل شدند. «صد دام» اولین تجربه مستقل پورامیری است.
درباره فیلم: فیلم درباره شخصی است که به دلیل شباهت به صدام درگیر یک موقعیت عجیب و کمی خطرناک میشود.
تهیهکننده: مجتبی رشوند
کفایت مذاکرات | سهیل موفق
ژانر: کمدی اجتماعی
ترکیب بازیگران: محسن کیایی / رویا میر علمی / ایمان صفا
سابقه کارگردان: سهیل موفق سال گذشته فیلم «نوروز» را در بخش مسابقه داشت و پیش از آن هم فیلمهای «شکلاتی» و «پاستاریونی» و... را برای گروه سنی کودک و نوجوان ساخته بود. فیلم «کفایت مذاکرات» اولین تجربه او در زمینه ساخت فیلمی برای رده سنی بزرگسال است.
درباره فیلم: «کفایت مذاکرات» از محصولات ابراهیم عامریان است که طی سالهای اخیر تمامی فیلمهای پرفروش و رکودشکن را تهیه کرده و مرد رکوردها لقب گرفته است. کمدی جدید او حالا دارای استانداردهای است که توانسته نظر هیات انتخاب را جلب و راهی بخش مسابقه بشود.
تهیهکننده: سیدابراهیم عامریان
محصول: عامریان فیلم
خبرنگار مهلا رنجبران