یک‌شنبه 4 آذر 1403

فینال زودرس در مرحله سوم اف‌ای‌کاپ؛/ آرسنال - لیورپول: چرا انقدر زود!

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
فینال زودرس در مرحله سوم اف‌ای‌کاپ؛/ آرسنال - لیورپول: چرا انقدر زود!

قرعه غیرمنتظره در مرحله سوم جام حذفی کاری کرده تا آرسنال و لیورپول با یکدیگر برخورد کنند.

به گزارش "ورزش سه"، در حالی که در رقابت‌های مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام حذفی فوتبال انگلستان هیچ دو تیم بزرگی به تور هم نخورده‌اند، آرسنال و لیورپول باید در این مرحله با هم بازی کنند و از ساعت 20 امشب در ورزشگاه امارات لندن به مصاف هم بروند.

قرعه می‌توانست به این صورت باشد که این دو باشگاه بزرگ با باشگاه‌های کوچک‌تری بازی کنند که به سود آنها تمام شود و از طریق بازی مقابل این بزرگان در کانون توجه قرار بگیرند و سود مالی نصیب‌شان شود، اما حالا یکی از این تیم‌های بزرگ در پایان مرحله سوم باید با جام حذفی خداحافظی کند.

آرسنال با 14 جام، پرافتخارترین تیم این رقابت‌هاست و لیورپول پس از منچستریونایتد (12 جام) در کنار چلسی و تاتنهام با 8 قهرمانی، سومین تیم پرافتخار جام حذفی محسوب می‌شود.

پیروزی خانگی 3 بر 2 آرسنال مقابل لیورپول در لیگ برتر در فصل گذشته، تنها پیروزی آنها در 11 دیدار اخیر با قرمزها در تمام رقابت‌ها‌ست (5 باخت و 5 تساوی). با این حال در جام حذفی، این توپچی‌ها هستند که معمولا با برتری از زمین بیرون می‌آیند. درمجموع 17 دیدار طی سال‌های گذشته برگزار شده و آرسنال تنها 5 مورد از آنها را در 90 دقیقه واگذار کرده است.

از زمان باخت در فینال سال 2001 در کاردیف، آرسنال در 3‌دیدار آخر خود در جام حذفی مقابل لیورپول پیروز شده و آنها را یک بر صفر در هایبری در فصل 2001-02، در آنفیلد با نتیجه 3بر یک در 07-2006 و 2 بر یک در فصل 14-2013 در ورزشگاه امارات شکست داده است.

توپچی‌ها تنها 3‌بازی از 49‌بازی قبلی خانگی خود در جام حذفی را باخته‌اند (36 برد و 10 تساوی): شکست یک بر صفر مقابل بلکبرن در فصل 13-2012، باخت 2بر یک مقابل واتفورد در فصل 16-2015 و شکست 3 بر یک مقابل منچستریونایتد در فصل 19-2018.  لیورپول تنها در یکی از 12‌فصل اخیر در این مرحله از جام حذفی حذف شده؛ در فصل 19-2018 و با قبول شکست 2 بر یک برابر ولوز.  آرسنال و لیورپول تاکنون 17‌بار ازجمله در 3‌فینال در این رقابت‌ها با یکدیگر روبه‌رو شده‌اند.

آفریقا علیه لیورپول جام‌ملت‌های آسیا و آفریقا به زیان لیورپول تمام می‌شود. اندو با تیم ملی ژاپن و محمد صلاح با مصر راهی مسابقات ملی قاره‌ای در قطر و ساحل عاج می‌شوند. یورگن کلوپ آرزو کرده ژاپن و مصر خیلی زود از دور رقابت‌ها حذف شوند تا بازیکنانش خیلی سریع به اردوی لیورپول برگردند. آرسنالی‌ها زیاد ضرر نمی‌کنند، چون تومیاسوی ژاپنی و الننی مصری بازیکنان اصلی تیم نیستند. صلاح در این فصل در 20‌بازی لیگ برتر 14‌گل زده و 8‌پاس‌گل داده و روی بیش از نیمی از گل‌های تیم کلوپ در این فصل نقش داشته است. او در سایر تورنمنت‌ها هم 4‌گل در کارنامه داشته است. بدنیست بدانید 2‌سال پیش که فرعون برای جام‌ملت‌های آفریقا لیورپول را ترک کرد، تیم بدجور دلتنگش شده بود. او در بازگشت، در 72‌مسابقه از 73‌بازی تاکنون به میدان رفته که 67‌بار در ترکیب اصلی بوده. صلاح بازی برگشت لیگ مقابل آرسنال را هم از دست می‌دهد، همچنین بازی با چلسی در لیگ و 2دیدار جام اتحادیه مقابل فولام. در غیاب او خاکپو و هاروی الیوت می‌توانند در پست وینگر راست بازی کنند. خاکپو برخلاف پست مهاجم نوک، در وینگر بازیکن بهتری است. ژوبوسلای و ژوتا هم جزو گزینه‌ها خواهند بود. ژوبوسلای، تیاگو و بایجتیک هم غیر از اندو و صلاح در این بازی غایب خواهند بود. در اردوی آرسنال غیر از تومیاسو و الننی که به جام‌ملت‌های آسیا و آفریقا می‌روند، زینچنکو، فابیو ویرا، توماس پارتی و یورین تیمبر هم به‌دلیل مصدومیت قادر به حضور در ترکیب نیستند.

دوره فرسایشی ساکا میکل آرتتا از ساکا دل نمی‌کند. یکی از باارزش‌ترین بازیکنان فعلی جهان در هر 3‌مسابقه آخر ظرف 9‌روز، در تمام دقایق ممکن برای آرسنال به میدان رفته. در این مدت تنها 49‌بازیکن به این اندازه بازی کرده‌اند که 8‌نفرشان بازیکن خط حمله بوده‌اند. آرتتا معتقد است بازیکن باید سالی 52‌بازی انجام دهد و کسی که می‌خواهد 50‌گل بزند، نمی‌تواند در 30‌مسابقه به آن برسد. با اینکه ساکا روی گل‌های زیادی نقش ندارد و پیش از گلزنی در بازی قبلی، چند مسابقه بدون گل را پشت‌سر گذاشته بود، در حمله‌ها نقشی کلیدی دارد. فقط 11‌بازیکن در این فصل بیشتر از او (311) حمل توپ کرده‌اند و جالب اینکه تنها 2‌نفر از آنها بازیکنان تهاجمی هستند؛ برناردو سیلوا (321) و دژان کولوسفسکی (315). فقط برونو فرناندز (54) از منچستریونایتد و کیران تریپیه (52) از نیوکاسل فرصت‌های بیشتری نسبت به ساکا (50) ایجاد کرده‌اند. با وجود این، ساکا در این فصل و در دریبل‌های موفق (31)، خارج از فهرست 10‌بازیکن برتر لیگ انگلیس قرار دارد و سومین بازیکنی است که بیشترین خطا (43) را متحمل شده.

ساکا به‌طور مشترک در رده هشتم لیگ برتر این فصل از نظر گل و پاس‌گل (12) قرار دارد. او به‌خاطر تأثیر روی گل‌ها در بازی آزاد (7) به رده بیستم سقوط می‌کند؛ کمتر از آنتونی الانگا از ناتینگهام فارست و ریچارلیسون مهاجم تاتنهام‌(10) و لیل فاستر از برنلی‌(8). گل ساکا مقابل فولام، نخستین گل یا پاس‌گل او در بازی آزاد پس از پیروزی مقابل وولوز در 2دسامبر (7بازی) پیش بود. مفهوم گل از بازی آزاد متضاد گل در موقعیت‌های مرده است.

از آغاز فصل 21-2020، نخستین فصل کامل ساکا به‌عنوان شروع‌کننده برای آرسنال - زمانی که او به‌تازگی 19ساله شده بود - با 13394 دقیقه بازی با احتساب زمان‌های تلف شده است. در این مدت تنها 13‌بازیکن دقایق بیشتری در لیگ برتر بازی کرده‌اند و از این 13‌نفر، ساکا جوان‌ترین است و تنها 3‌نفر از آنها مهاجم هستند. شاید ادامه این وضعیت برای این بازیکن جوان خطرناک باشد و او را به مصدومیت طولانی بفرستد.

چرا اندو بازیکنی کلیدی است؟ به‌جای اندو، آرنولد توانایی بازی در پست هافبک دفاعی را دارد؛ همچنین رایان گراونبرخ. اندو در هر 5بازی آخر قرمزها ظرف 13‌روز در ترکیب اولیه حضور داشته. اندو در آخرین بازی خود قبل از عزیمت به تورنمنت قطر، مقابل نیوکاسل خوش درخشید. او با وجود تنها 75‌دقیقه بازی، بیش از هر بازیکن دیگری در لیورپول (63-91.3درصد) پاس داد. او 37‌پاس در نیمه زمین نیوکاسل به ثبت رساند که 91.9‌درصد آنها به مقصد رسید و 3‌توپ را هم قطع کرد. فقط الکساندر آرنولد (4) عملکرد بهتری نسبت به او در قطع توپ داشت. تفاوت بین بازی‌های با و بدون اندو قابل توجه به‌نظر می‌رسد. در لیگ برتر این فصل، لیورپول در 6‌بازی از 8بازی (75‌درصد) که اندو در ترکیب اولیه بوده، به پیروزی رسیده اما تنها 7‌بازی از 12بازی بدون حضور او را برده است (58.3‌درصد). آنها همچنین در 8‌بازی با او فقط 5‌گل دریافت کرده‌اند (0.6در هر بازی) در مقابل 13‌گل در 12‌بازی و زمانی که او در ترکیب ثابت نبوده (1.1‌گل خورده در هر بازی). او در بازی‌هایی مانند پیروزی 4 بر 3 مقابل فولام هم تفاوت‌ها را رقم زد. در 5‌دیداری که اندو حتی یک دقیقه هم بازی نکرده، لیورپول تنها 2‌برد (40درصد) و تنها 9‌گل زده (1.8 در هر بازی) داشته و میانگین 1.8‌امتیاز در هر بازی را به‌دست آورده. او همچنین بیشترین درگیری‌های هجومی (129) را برای اشتوتگارت در فصل گذشته بوندس‌لیگا داشته است.

وقتی لیورپول اندو را به خدمت گرفت، کلوپ از اینکه هافبکی دارد که ذهنیت اصلی‌اش دفاع است، خوشحال بود. او کایسدو و لاویا را می‌خواست اما هر دو هافبک مورد نظر سرمربی آلمانی دست رد به سینه‌اش زدند و چلسی را برگزیدند. اندو برایش کار را درآورد و نه‌تنها در کارهای دفاعی بلکه در امور تهاجمی هم عالی کار کرد. او در همه بازی‌ها نسبت به فابینیو که در این فصل به الاتحاد رفته عملکرد بهتری داشته است؛ تکل در هر 90دقیقه (2.22 در برابر 2.19)، قطع توپ (1.50 در برابر 1.25)، مالکیت توپ (6.8 در برابر 5.9)، مالکیت توپ در یک‌سوم پایانی (0.92در برابر 0.71) و پاس (64.4 در برابر 60.3).

کلوپ در ستایش این ژاپنی گفته که برای جا‌افتادن در ترکیب نیازی به زمان نداشته است. رابرتسون نیم‌فصل اصلا بازی نکرد تا اینکه دفاع چپ را به قبضه خود درآورد. فابینیو ابتدا سردرگم بود و کلوپ مجبور شد به‌خاطر او سیستم را تغییر دهد: «برای حمل پیانو به 6‌مرد نیاز دارید و برای نواختنش به 3‌نفر! اندو یکی از آن 6‌مرد است تا پیانو نیفتد. صلاح، فان‌دایک و آلیسون آن 3نفر.» منبع: همشهری

فینال زودرس در مرحله سوم اف‌ای‌کاپ؛/ آرسنال - لیورپول: چرا انقدر زود! 2
فینال زودرس در مرحله سوم اف‌ای‌کاپ؛/ آرسنال - لیورپول: چرا انقدر زود! 3
فینال زودرس در مرحله سوم اف‌ای‌کاپ؛/ آرسنال - لیورپول: چرا انقدر زود! 4
فینال زودرس در مرحله سوم اف‌ای‌کاپ؛/ آرسنال - لیورپول: چرا انقدر زود! 5