شنبه 29 دی 1403

قاضی محمد مقیسه که بود و چه پرونده‌های مهمی را بررسی کرد؟

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
قاضی محمد مقیسه که بود و چه پرونده‌های مهمی را بررسی کرد؟

صبح امروز قاضی محمد مقیسه رئیس شعبه و دادرس دیوان عالی کشور به همراه قاضی علی رازینی در یک حمله مسلحانه به شهادت رسیدند.

صبح امروز قاضی محمد مقیسه رئیس شعبه و دادرس دیوان عالی کشور به همراه قاضی علی رازینی در یک حمله مسلحانه به شهادت رسیدند.

به گزارش خبرگزاری مهر؛ صبح امروز قاضی محمد مقیسه رئیس شعبه و دادرس دیوان عالی کشور به همراه قاضی علی رازینی در یک حمله مسلحانه به شهادت رسیدند.

محمد مقیسه، قاضی معروف پرونده‌های امنیتی و رئیس شعبه 28 دادگاه انقلاب بود. وی متولد 1335 بوده و از اوایل انقلاب در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد و در سال 64 به عنوان ناظر زندان قزل حصار منصوب شد و و پس از آن دادیار و ناظر زندان رجایی‌شهر کرج شد. قاضی مقیسه بیش از 30 سال سابقه حضور در دادگاه انقلاب داشته و در محاکمه متهمان سیاسی و اقتصادی بسیاری نقش داشت.

وی در طول 8 سال دفاع مقدس، سابقه حضور در مناطق عملیاتی جبهه‌ها را نیز در کارنامه دارد.

پرونده رهبران بهایی، برخی اغتشاشگران سال 88 از جمله پرونده‌هایی هستند که مقیسه مسئول رسیدگی به آن بوده‌است. پرونده ابوالفضل قدیانی و مصطفی تاجزاده در شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست مقیسه رسیدگی شده‌است. مقیسه هم چنین، مهدی هاشمی، فرزند مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی (رئیس سابق مجمع تشخیص مصحلت نظام) را به صورت غیر علنی در دادگاه انقلاب در سال 2014 میلادی محاکمه کرده بود.

قاضی مقیسه هم چنین در سال 1396، رئیس دادگاه رسیدگی به اتهامات پرونده موسوم به فساد بزرگ نفتی بود که پای بابک زنجانی را به این دادگاه کشاند.

رسیدگی به پرونده موسوم به شاخ‌های اینستاگرامی نیز به ریاست قاضی مقیسه انجام شده بود.

قاضی مقیسه در سال‌های اخیر در بسیاری از پرونده‌های مهم امنیتی حکم صادر کرده است که از آن جمله می‌توان به پرونده نسرین ستوده اشاره کرد. همچنین در هفته‌های اخیر صدور حکم 10 سال حبس برای مدیر آپارات از سوی قاضی مقیسه، انعکاس گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت.

قاضی مقیسه در فهرست تحریم‌های دولت ایالات متحده آمریکا هم قرار گرفته بود.