قالیباف به ایجاد حزب در پارلمان و مدیریت پادگانی بر آن متهم شد
دقایقی از نشست صبح امروز پارلمان به داد و فریادهای نمایندگان گذشت؛ ماجرا به جدال لفظی یک نماینده با قالیباف مربوط میشود. او هم رییس مجلس را به ایجاد حزب سیاسی در پارلمان متهم کرد و هم مدیریت وی را بر آن «پادگانی» خواند. همین امر منجر به واکنش تعدادی از نمایندگان برای دفاع از عملکرد قالیباف شد و جو صحن علنی را دقایقی ملتهب ساخت.
دقایقی از نشست صبح امروز پارلمان به داد و فریادهای نمایندگان گذشت؛ ماجرا به جدال لفظی یک نماینده با قالیباف مربوط میشود. او هم رییس مجلس را به ایجاد حزب سیاسی در پارلمان متهم کرد و هم مدیریت وی را بر آن «پادگانی» خواند. همین امر منجر به واکنش تعدادی از نمایندگان برای دفاع از عملکرد قالیباف شد و جو صحن علنی را دقایقی ملتهب ساخت.
به گزارش «تابناک»؛ نمایندگان امروز نیز به روال یک هفته گذشته به بررسی جزییات لایحه بودجه 1400 پرداختند و برخی از بندهای آن به تصویب رسید.
در خلال رسیدگی به لایحه بودجه، نمایندگان پیشنهادهایی برای اصلاح بندهای بودجه و یا الحاق به آن مطرح میکنند که تعداد این پیشنهادها به گفته رسول فرخی، نماینده لاهیجان بیش از 4 هزار فقره بوده و در حال حاضر بالغ بر 1700 پیشنهاد باقی مانده است.
تدبیر هیات رییسه مجلس برای کم شدن تعدادی از پیشنهادها این بود که معاونت قوانین پیشنهادهای خلاف برنامه ششم توسعه را از سامانه حذف کند، چون طبق آییننامه داخلی پارلمان، نمایندگان اجازه طرح پیشنهادهای مغایر با برنامه را ندارند؛ تصمیمی که از روز گذشته با اعتراض برخی از نمایندگان مواجه شده است تا اینکه جلسه امروز را برای لحظاتی متشنج کرد.
ماجرا از این جا شروع شد که بهروز خلیلی فر، نماینده فومن در تذکری از حذف پیشنهادهای نمایندگان توسط هیأت انتقاد کرد و آن را خلاف آیین نامه دانست. در پاسخ، محمدباقر قالیباف رییس مجلس گفت: طرح تمامی پیشنهادهای نمایندگان در جلسه علنی امکان پذیر نیست و معاونت قوانین درباره وارد بودن یا نبودن اظهارنظر کرده که در سیستم ثبت شده است.
بعد از آن محمدرضا صباغیان، نماینده مهریز و بافق در تذکر دیگری خطاب به رییس مجلس گفت: «یک رویهای ایجاد کردهاید که پیشنهاد دهنده باید در جایگاه هیات رییسه حاضر شده و نامش را بنویسد و به شما بگوید تا اجازه طرح پیشنهاد را بدهید. این ذلت و خواری نمایندگان است که باید به شما التماس کنند. از طرف دیگر، پیشنهادهای نمایندگان را از سیستم حذف میکنید. این بار اولی نیست که مجلس بودجه را بررسی میکند. آقای قالیباف اینجا مجلس است و پادگان نظامی نیست. همه ما نماینده مردم هستیم، شما هم نماینده مجلس هستید و نماینده برتر نیستید، همه باید به وظایف نمایندگیمان عمل کنیم.»
او ادامه داد: «آقای قالیباف شما مجری هستید. ببینید چه وضعی پیش آوردهاید، حتی نمیتوانیم صحبت کنیم، تنها به تعدادی از نمایندگان اجازه صحبت میدهید، حتی نمیتوانیم بر اساس آییننامه پیشنهادی دهیم، ما از رئیس مجلس هیچ انتظاری نداریم، جز اجرای دقیق آییننامه داخلی، اگر مشکل تعداد زیاد پیشنهادهاست نباید آنها را حذف کنید، بلکه میتوانید از ما خواهش کنید، تدبیر کنید یا جلسه غیرعلنی بگذارید.»
صباغیان با فریاد صحبتهایش را بیان میکرد که همین فریادها و جمع شدن تعدادی از نمایندگان دور صندلی او برای دقایقی جو مجلس را متشنج کرده بود. همزمان با صحبتهای صباغیان نیز تعدادی از نمایندگان با صدای بلند اعتراضشان را بیان میکردند، تا جایی که امیرآبادی عضو هیات رییسه از نمایندگانی که اطراف صباغیان جمع شده بودند خواست که او را به آرامش دعوت کنند.
محمد باقر قالیباف رییس مجلس در پاسخ به تذکر صباغیان گفت: «در ابتدا از همه نمایندگان میخواهم که اجازه دهند آقای صباغیان صحبتهایش را مطرح کند. اشکالاتی به حرف ایشان وجود داشت که خود مجلس به آن واکنش نشان داد، اما در عمل درخواست من این است که همیشه اجازه دهید حرف مخالف شنیده شود. درباره محتویات صحبتهای ایشان، چون خطاب به شخص بنده بود حرفی نمیزنم و اعتراض ندارم و تذکر با استناد به ماده 75 هم نمیدهم.»
البته این پایان ماجرا نبود؛ چه اینکه وقتی صباغیان قصد بیان پیشنهاد دیگری را داشت، برخی دو دو به نشان مخالفت کردند که امیرآبادی از نمایندگان خواست که مراعات کنند.
پس از آن تعداد دیگری از نمایندگان به عنوان تذکر و یا در ابتدای صحبتهایشان به عنوان پیشنهاد دهنده، مخالف و موافق از عملکرد قالیباف در مجلس شورای اسلامی دفاع کردند؛ از جمله آنها احد آزادی خواه نماینده ملایر است که گفت: «این مجلس به ریاست شما رای داد و حالا میگوییم در ره منزل لیلی که خطرهاست در آن / شرط اول قدم آن است که مجنون باشی.
جلیل میرمحمدی، نماینده تفت و میبد هم اظهار کرد: «از بیگانگان ننالم که هر چه با من کرد آشنا کرد؛ بنده عذرخواهی میکنم به دلیل توهین و تهمتی که به ریاست مجلس و نمایندگان مجلس شد.»
علیرضا سلیمی، عضو هیات رییسه مجلس نیز گفت: «برخی اوقات انتقاداتی بر مجلس وارد است که هیات رئیسه با جان و دل انتقادات را میپذیرد، اما واقعیت این است که از این مجلس آزادتر ما سراغ نداریم، مجلسی که هر کسی اظهارنظر و نکتهای دارد، آن را آزادانه بیان میکند.»
علاوه بر این، نمایندگان مصوباتی در بودجه داشتند که از جمله آن میتوان به تخصیص منابع حاصل از عوارض گمرکی و سود بازرگانی واردات لوازم آرایش برای معالجه بیماریهای نادر، مکلف کردن کلیه صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی و دامپزشکی به استفاده از پایانه فروشگاهی، ضربالاجل دو ماهه به سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات از اینفلوئنسرها و تکلیف وزارت صنعت، معدن و تجارت برای فروش قسطی خودرو به جانبازان اشاره کرد.