قانون مجازات اسلامی
قانون مجازات اسلامی
موضوع چرایی و چگونگی حکم محارب برای پرونده محسن شکاری که اعدام او در روزهای گذشته واکنش های زیادی را برانگیخت، به موضوع مناظره محسن برهانی استاد دانشگاه تهران و جلیل محبی عضو هیات علمی مرکزپژوهش های مجلس اختصاص یافت.
معاون قضائی قوه قضائیه گفت: در تعریف امام خمینی (ره)، محارب بودن یک فرد به اهل شرارت بودن یا نبودن او و همچنین سابقهدار بودن یا نبودن او ارتباطی ندارد و انتخاب مجازاتهای چهارگانه به اختیار قاضی است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین رحیمی معاون قضایی قوه قضائیه طی سخنانی ضمن اشاره به شبههافکنی برخی افراد در موضوعاتی نظیر کیفیت مجازات درنظر گرفته شده برای افراد محارب، به تبیین و تشریح حکم و مجازات فرد محارب از نظرگاه فقهی حضرت امام خمینی (ره) پرداخت. وی در همین راستا بیان داشت: به دنبال اغتشاشات اخیر که توسط عدهای فریبخورده...
جریان اصلاحات در طول چند دهه گذشته، همواره از قانون مداری صحبت کرده، اما همزمان با اجرای قانون مقابله کرده و از عوامل اصلی خشونت آمیز شدن هرگونه اعتراضی بوده است.
گاهی با توجیه شفافیت، در احوالات شخصی افراد ورود میشود و با یک سوءظن و خبر غیرموثق، بعضاً آبروی یک فرد یا جمع یا یک نهاد بر باد میرود و بعضاً نیز به حیثیت کشور لطمه وارد میشود.
رئیس قوه قضائیه با تاکید مجدد بر اینکه لزومی به محرمانه بودن همه گزارشهای سازمان بازرسی وجود ندارد، گفت: البته باید توجه داشت که طبق قانون، یک سری از گزارشها حتماً باید ممهور به مهر سری یا محرمانه باشند و ما نیز مکلف به اجرا و پیادهسازی قانون هستیم؛ اگر چه در صورت لزوم میتوانیم در این رابطه، به اصلاح قانون مبادرت ورزیم.
ایسنا نوشت: رئیس قوه قضاییه گفت: در ماده 282 قانون مجازات اسلامی، ناظر بر محاربه، حدود چهار گانه لحاظ شده است و در ماده 283 نیز تصریح شده که انتخاب هر یک از حدود چهارگانه مذکور به اختیار قاضی است. این قانونی است که وجود دارد و قضات باید بر اساس آن عمل کنند.
رئیس قوه قضاییه گفت: این روزها از سوی برخی افراد درباره محاکمه و مجازات برخی عناصر اعتراضات مطرح میشود. قضات و مسئولان قضایی باید بر اساس عدل، انصاف و قانونمداری، امور را پیش برند؛ محور قانون است.
رئیس قوه قضاییه گفت: قضات و مسئولان قضایی باید بر اساس عدل، انصاف و قانونمداری، امور را به پیش ببرند؛ محور ما قانون است؛ اگر به سلیقه عمل کنیم ممکن است حجت نداشته باشیم حتی اگر سلیقه ما درست و صواب باشد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، امروز دوشنبه (21 آذر) طی سخنانی در نشست شورایعالی قوه قضائیه، ضمن اشاره به سالروز شهادت آیتالله دستغیب به دست گروهک تروریستی منافقین، اظهار کرد: آیتالله دستغیب یک عالم وارسته و دلسوز و خیرخواه برای مردم بودند و در امورات اجتماعی و اصلاح ذاتالبین همواره پیشقدم در خدمت به مردم...
رئیس قوه قضاییه گفت: در ماده 282 قانون مجازات اسلامی، ناظر بر محاربه، حدود چهار گانه لحاظ شده است و در ماده 283 نیز تصریح شده که انتخاب هر یک از حدود چهارگانه مذکور به اختیار قاضی است. این قانونی است که وجود دارد و قضات باید بر اساس آن عمل کنند.
محسنی اژهای اظهار داشت: قضات ما ملزم به رعایت و لحاظ قانون هستند؛ البته اگر جایی تردید یا شبهه داشتند میتوانند سؤال کنند و احتیاط کنند؛ در دماء نیز احتیاط حتماً لازم است.
رئیس قوه قضاییه گفت: در ماده 282 قانون مجازات اسلامی، ناظر بر محاربه، حدود چهار گانه لحاظ شده است و در ماده 283 نیز تصریح شده که انتخاب هر یک از حدود چهارگانه مذکور به اختیار قاضی است. این قانونی است که وجود دارد و قضات باید بر اساس آن عمل کنند.