قانون مجازات اسلامی
قانون مجازات اسلامی
رئیس قوه قضائیه توضیحات و توصیههای مهمی در باب موضوع محاکمه و مجازات برخی از عناصر اغتشاشات مطرح کرد و طی آن به بیان مواد 279 تا 288 قانون مجازات اسلامی پرداخت.
رئیس قوه قضاییه گفت: قضات و مسئولان قضایی باید بر اساس عدل، انصاف و قانونمداری، امور را به پیش ببرند؛ محور ما قانون است؛ اگر به سلیقه عمل کنیم ممکن است حجت نداشته باشیم.
محسنی اژهای گفت: قضات و مسئولان قضایی باید بر اساس عدل، انصاف و قانونمداری، امور را به پیش ببرند.
موضوع چرایی و چگونگی حکم محارب برای پرونده محسن شکاری که اعدام او در روزهای گذشته واکنش های زیادی را برانگیخت، به موضوع مناظره محسن برهانی استاد دانشگاه تهران و جلیل محبی عضو هیات علمی مرکزپژوهش های مجلس، با میزبانی دانشگاه امام صادق (ع) اختصاص یافت. آنچه در ادامه می خوانید روایتی از متن و حاشیه های این مناظره جنجالی 2 ساعته در دانشگاه امام صادق.
حسین رجبی از تعیین شعبه ویژه رسیدگی به جرائم مرتبط با قانون هوای پاک در دادسرای مرکز استان خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسین قربانزاده معاون وزیر اقتصاد درباره مصوبه اخیر شورای عالی هماهنگی سران قوا مبنی بر تشکیل هیات 7 نفره با اختیارات ویژه در خصوص واگذاری و مولد سازی داراییهای دولت گفت: مولد سازی واژهای است که خلق داخلی است و چندان ارجاع مباحث نظری ندارد، اما به خلق ارزش، افزایش بهره وری و ایجاد ارزش افزوده اقتصادی درباره داراییها تلقی میشود و به طور مشخص...
گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو - فاطمه امی؛ عدالت از منظر هرکسی تعریفی دارد، اما در نهایت آن چیزی عدالت است که در قانون آمده است. قبول دارید اگر قرار باشد برای اجرای عدالت، از تک تک افراد جامعه نظرسنجی به عمل آید هیچ گاه به یک نظر قطعی نمیرسیم؟ این یک مثل معروف است که 50 درصد مراجعان دادگاهها همیشه مخالف حکم و ناراضی هستند. طبیعی است کسی که محکوم میشود و به سزای اعمالش میرسد خوشحال...
معاون وزیر اقتصاد با تشریح جزئیات مصوبه سران قوا و ابلاغیه مقام معظم رهبری درباره تشکیل هیات 7 نفره با اختیارات ویژه در خصوص واگذاری و مولد سازی دارایی های دولت اظهار کرد: قرار است خط ویژه ای ایجاد شود تا قفل مولدسازی داراییهای دولت شکسته شود.
برخی وکلای بهاصطلاح حقوق بشری شبهاتی را مطرح کردند از جمله این ادعای عجیب با این عنوان کسانی که دست به سلاح بردند، هدفشان ترساندن مأموران امنیتی و انتظامی بود!
مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: صرف نظر از اشکالات فقهی و حقوقی که در روند دادرسی، صدور و اجرای ناگهانی این حکم وجود داشته است، اساساً اعدام راهکاری درست برای تأمین امنیت و کاستن از التهاب نیست؛ زیرا این کار به خشم و کینه جامعه میافزاید و ناآگاهی از فضای افکار عمومی جامعه و بیتوجهی مسئولان امر به مصالح کشور را نشان میدهد.
در بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم درباره اعدام معترضان حوادث اخیر، به فرازی از نامه 53 نهج البلاغه اشاره شده است که امیرالمومنین علی (ع) در آن می فرمایند: «زنهار که خونی را به ناحق بریزی؛ زیرا هیچ چیز به اندازه خونریزی ناروا خشم و انتقام الهی را نزدیک نمی کند و بد فرجام نیست و نعمت را زائل نمی کند».
بسیاری از کاربران شامل مردم عادی، قضات، وکلا، تحلیلگران و... با طرح این پرسش که این همه عجله برای اجرای احکام محاربه چیست؟
عضو ارشد مجمع محققین حوزه علمیه قم گفت: محاربه عبارت است از «کشیدن سلاح به قصد جان، مال یا ناموس مردم یا ارعاب آنها به نحوی که موجب ناامنی در محیط گردد.» اینگونه نیست که اگر کسی حق اعتراض به وضعیت موجود دارد، ماموران مانع از اعتراض او شوند و وقتی او میخواهد از حق خود دفاع کند، اسمش را محاربه بگذاریم.
عضو ارشد مجمع محققین حوزه علمیه قم گفت: متاسفانه در دستگاههایی که امروز گذاشته شده علیرغم پیشبینی که برای حق اعتراض در قانون اساسی شده، اصلا زمینه اعتراض گذاشته نمیشود.
آیت الله ایازی گفت: وقتی چیزی که مرتبط با حقوق جامعه است و مساله حق اعتراض است فراهم نمیشود این اتفاقات رخ میدهد. چه بسا میتوان گفت خود اعدام کردن به این شکل نوعی اخافه است
ایلنا نوشت: عضو ارشد مجمع محققین حوزه علمیه قم گفت: در مسئله مهمی مانند اعدام احتیاط در خون مطرح است اینکه یک وکیل مستقلی بتواند دفاع کند و دادگاه به صورت علنی باشد و هیئت منصفهای حضور داشته باشند اگر این اتفاق نیفتد نه تنها اثر مثبتی برای حفظ امنیت برجای نخواهد گذاشت که موجب افزایش چرخه خشونت خواهد شد.