قطعنامه ۲۲۳۱
قطعنامه ۲۲۳۱
فلاحت پیشه گفت: یکی از مسائلی که باعث تضعیف توان چانه زنی ایران می شود، این است که کسانی که با شعار برهم زدن برجام روی کار آمدند، الان احیای برجام را خبری خوش می دانند. این یک نقطه منفی در سیاست خارجی کشور است.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دولت آمریکا شایستگی لازم برای انجام مذاکره مستقیم را ندارد و قابلیت اعتماد را از دست داده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در احیای برجام ضرورتی برای انجام مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا نیست، گفت: دولت آمریکا شایستگی لازم برای انجام مذاکره مستقیم را ندارد و قابلیت اعتماد را از دست داده است.
کنعانی با بیان اینکه در احیای برجام ضرورتی برای انجام مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا نیست، گفت: دولت آمریکا شایستگی لازم برای انجام مذاکره مستقیم را ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: همچنین دولت آمریکا در ارتباط با ایران بعد از خروج یکجانبه از توافق، بیش از 800 تحریم جدید علیه ایران تحمیل کرد. این اقدامات با شعارهایی که میدهند مبنی بر اینکه مایل به بازگشت به برجام و از سرگیری توافق هستند، تضاد و تناقض دارد.
آنچه تحتتأثیر بحران اوکراین پیرامون ایران شکل گرفت به مذاکرات هستهای محدود نشد. بهمرور وضعیت بهگونهای در حال رقمخوردن است که عدم احیای برجام میتواند صرفاً مقدمهای بر آنچه در حال وقوع است باشد.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی ظرف چند روز آتی و بر اساس وظیفهای که شورای حکام این سازمان بر عهدهاش گذاشته، موظف است تا دو گزارش در خصوص اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل به اعضای شورای حکام ارائه کند.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ الی کوهن در مصاحبه با i24NEWS پیش بینی کرد که غرب قبل از هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر سال جاری، «اسنپ بک» را علیه ایران اعمال خواهد کرد.
کوهن گفت: «طبق برآورد من، [ایالات متحده آمریکا] و اروپا دیگر نمیتوانند در موضوع ایران در کناری بایستند. ایران به غنیسازی اورانیوم تا 90 درصد نزدیک است و ایران جنگ با اوکراین به روسیه سلاح میدهد.»
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) یکی از موضوعاتی است که در بیانیه مشترک ایران و چین و در بخش مربوط به مسایل منطقه ای و بین المللی به آن اشاره شده و روسای جمهور دو کشور در بیانیه خود به ابعاد این موضوع پرداخته اند.
اقتصادنیوز: ایران و چین بر این باورند که لغو تحریمها و اطمینان از منافع اقتصادی ایران بخش اساسی و پایهای برجام است و همه تحریمهای مربوطه باید بهگونهای قابل راستیآزمایی برداشته شوند تا از سرگیری اجرای کامل و مؤثر برجام تسهیل شود.
روزنامه گاردین در گزارشی از تقلای لندن و واشنگتن برای پروندهسازی علیه ایران به دلیل مشارکت نظامی در جنگ اوکراین خبر داد و به نقل از مقامهای امریکایی نوشت که ایران در حال تبدیل شدن به یک کشور پیشرو در زمینه تولید پهپادهای ارزانقیمت و مرگبار است.
دولتهای امریکا و بریتانیا تلاش میکنند با اتهامزنی به ایران درخصوص ارسال سلاح به یمن و روسیه، برای ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد پروندهسازی کنند.
جمهوریخواهان سنا به دنبال تصویب قانون جدیدی هستند که وضع تحریم های جدید علیه تهران را مجاز می کند و هدف آن اختلال در همکاری نظامی ایران با روسیه است.
دو طرف ضمن تمجید از اهمیت راهبردی دیدارهای وزرای امور خارجه دو کشور، توافق کردند ارتباط نزدیک میان وزرای خارجه حفظ شود. دو طرف در مورد تداوم سازوکارهای مشورتی ایران - چین میان بخشهای تخصصی مربوطه وزارتخانههای امورخارجه توافق کردند.