سه‌شنبه 6 آذر 1403

قول مساعد قالیباف برای رفع مشکلات اهالی سینما

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
قول مساعد قالیباف برای رفع مشکلات اهالی سینما

رئیس مجلس شورای اسلامی برای بررسی و رفع کوتاه مدت مشکلات عرصه سینما بویژه در خصوص بیمه و مالیات و تشکیل کارگروه گفتگوی فنی و علمی به منظور ریل گذاری در این عرصه قول مساعد داد.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محمدباقر قالیباف در دیدار جمعی از فعالان سینما و اعضای هیأت مدیره خانه سینما در ساختمان مشروطه مجلس با تبریک روز ملی سینما ابراز امیدواری کرد پیشنهاد‌های فعالان عرصه سینما حداکثر تا 21 مهر برای تحقق وعده اش در این سه موضوع دریافت شود تا نمایندگان ملت بتوانند این مسائل را از طریق تبدیل پیشنهاد‌ها به طرح و لایحه و قانون گذاری در این خصوص پیگیری کنند.

وی گفت: این موضوع‌ها باید به پایه محکمی در عرصه سیاستگذاری در صنعت سینما تبدیل شود.

*س_تأکید قالیباف بر اصلاح ریل گذاری در عرصه فرهنگ و هنر_س*

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه بر ریل گذاری صحیح در عرصه فرهنگ و هنر بویژه صنعت سینما با مشارکت هنرمندان تأکید کرد.

محمدباقر قالیباف گفت: نقشی که فرهنگ و هنر در استقلال، شادابی، تربیت و حتی پیشرفت و توسعه جوامع دارد بر هیچ کس پوشیده نیست.

وی افزود: با استناد به تجربه فعالیت‌های چهل ساله ام می‌گویم که اهالی عرصه فرهنگ و هنر و مدیران و مسئولان عرصه حکمرانی خیلی بیش از این باید به یکدیگر نزدیک باشند.

قالیباف تصریح کرد: این در حالی است که در این عرصه خیلی فاصله وجود دارد حتی در جامعه فاصله‌هایی افتاده که آغاز آن ناشی از فاصله میان نخبگان عرصه فرهنگ و هنر با حوزه مدیریت است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من قبول می‌کنم که ابتدا ما در این زمینه مقصریم، اما از فعالان عرصه هنر هم خواهش می‌کنم نگاهی به عملکردشان کنند که آیا نمی‌توانستند در این بخش ایفای نقش کنند و آیا آنان هم در ایجاد این فاصله سهمی دارند یا نه؟

وی با اشاره به سوابق مدیریتی اش در ناجا و شهرداری تهران افزود: در آن حوزه‌های مدیریتی، نخستین گروه‌هایی که با آنان تعامل و گفتگو می‌کردم اهالی حوزه فرهنگ و هنر بود و گروه دیگری که با آنان ارتباط برقرار می‌کردم فعالان حوزه فناوری بود؛ چون احساس می‌کردم گرفتن هر تصمیم و ایجاد هر تحول، بدون ارتباط با این بخش‌ها ممکن نیست.

قالیباف گفت: در ناجا به صراحت اعلام کردم که میان رویکرد امنیت محوری و جامعه نگری حتما رویکرد جامعه نگری را به عنوان مبنای فعالیتم انتخاب می‌کنم.

رئیس قوه مقننه بیان کرد: من متوجه بودم که هنر چه معجزه‌ای در این زمینه می‌تواند ایجاد کند و برای ارتباط درست با مردم، اهالی حوزه فرهنگ و هنر نقش مؤثری در تصویرگری می‌توانند ایفا کنند.

وی نقش فعالان عرصه فرهنگ و هنر را برای تصمیم گیری‌های سازنده و موفقیت کشور کم نظیر دانست و تأکید کرد: هیچ گاه از نقش آفرینی در این عرصه ناامید نشوید؛ این کار، شدنی است.

قالیباف گفت: من آثار این اقدامات را در فرماندهی ناجا در نزدیکی میان مردم و پلیس و ارتقای امنیت دیدم و در مدیریت شهرداری تهران نیز بر مسائل اجتماعی، فرهنگی و هنری متمرکز شدم و سعی کردم فرهنگسازی کنم و همین اقدامات سبب نزدیکی و پیشرفت در امور شد.

وی خطاب به اعضای هیأت مدیره خانه سینما تأکید کرد: من در تعامل با اصحاب فرهنگ و هنر هیچگاه توقعی از کسی نداشته ام، اما این مطالبه را دارم که مردم به ویژه جوانان و کشورمان را دریابیم.

قالیباف مجلس را محل ریل گذاری و سیاستگذاری‌های درست دانست و به طرح این پرسش پرداخت که اگر مشکلی در عملکرد ما وجود دارد چرا با هم گفتگو نمی‌کنیم؟ اگر به من اعتماد کردید و رأی دادید من نماینده مردم هستم و از سابقه عملکرد من هم آگاهی دارید چرا با هم حرف نمی‌زنیم؟ این‌ها برای تحول و پیشرفت در کشور لازم است.

رئیس مجلس با اشاره به شرایط معیشتی سخت مردم، تحریم‌های اقتصادی و مشکلات ناشی از کرونا و آسیب‌های روحی آن بر جامعه افزود: این شرایط سخت، صدماتی را به صنعت سینما و دیگر صنوف وارد کرده است، شرایط ما عادی نیست و در این برهه از زمان، هر یک وظیفه‌ای داریم.

قالیباف خطاب به هیأت مدیره خانه سینما تأکید کرد: در این شرایط باید دست به دست هم برای عبور از این مقطع اقدام کنیم.

وی همچنین گفت: ما در این نشست توافق می‌کنیم که به طور مشخص سه کار را با یکدیگر آغاز کنیم؛ موضوع مربوط به مالیات، بیمه و تشکیل کارگروهی تخصصی به منظور بررسی مشکلات صنعت سینما و جدول زمان بندی هم تدوین می‌کنیم تا اقدامات را پیش ببریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما حتما با مشکلات جدی اقتصادی روبرو هستیم، اما بار‌ها با اقتصاددانان بحث کردم که ما در کشورمان با مشکل پول و امکانات مواجه نیستیم بلکه مشکل ما ناشی از سوء مدیریت، گفتگو نکردن و کنار هم نبودن است.

وی تأکید کرد: باید با اعتماد و باور کار‌ها را پیش ببریم و بدانیم که ظرفیت‌های فراوانی در کشورمان وجود دارد؛ ما از نداری دچار مشکل نیستیم بلکه از فاصله ها، ضعف در مدیریت و فرصت ندادن به مردم و جوانان دچار مشکلیم که منشأ فرهنگی دارد.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب در حوزه مسائل فرهنگی و هنری بویژه در عرصه سینما حساسیت فراوانی دارند و این فرصت بی نظیری است که باید از آن استفاده حداکثری شود.

در این نشست اعضای هیأت مدیره خانه سینما نیز مشکلاتشان را مطرح کردند.

لزوم اختصاص بودجه مناسب برای پیشرفت سینما، رفع موانع کسب و کار، دفاع از حقوق مؤلفان و سینماگران، رفع مشکلات تأمین اجتماعی و مالیات صنعت سینما و لزوم حمایت مجلس برای تقویت زیرساخت‌های صنعت، بخشی از مسائلی بود که اعضای هیأت مدیره خانه سینما در این نشست مطرح کردند.

لزوم حمایت معیشتی از فعالان عرصه سینما، لزوم ایجاد کارگروه تخصصی به منظور بررسی مشکلات اصحاب فرهنگ و هنر، ضرورت احیای شورای عالی سینما و لزوم آینده پژوهی در عرصه فرهنگ و هنر، از دیگر موضوعاتی بود که فعالان عرصه سینما و اعضای هیأت مدیره خانه سینما در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی بر آن تأکید کردند.