پنج‌شنبه 8 آذر 1403

قیمت طلا باز هم صعودی شد / خطر نرخ بهره برای بازار

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
قیمت طلا باز هم صعودی شد / خطر نرخ بهره برای بازار

قیمت هر اونس طلا امروز با افزایش 0.20 درصد به 2169 دلار و 76 سنت رسید.

قیمت طلا در روز دوشنبه افزایش یافته است، به علت احتمال آغاز روند کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا در ماه ژوئن و کاهش ارزش دلار. این امر باعث افزایش تقاضا برای طلا شده است.

قیمت هر اونس طلا امروز با 0.20 درصد افزایش به 2169 دلار و 76 سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک افزایش 0.53 درصدی به 2193 دلار و 10 سنت رسیده است.

شاخص دلار 0.1 درصد نسبت به رقبای خود پایین آمده و خرید طلا را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزان‌تر کرده است.

تحلیلگران عقیده دارند فضا برای بازار فلزات گرانبها هنوز هم سالم است.

قیمت طلا در روز پنجشنبه به دنبال اظهارات سیاستگذاران فدرال رزرو مبنی بر کاهش 75 درصدی نرخ بهره تا پایان 2024 علی رغم نرخ بالای تورم، به بالاترین رقم رسید.

پایین آمدن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را کاهش داده و تمایل برای خرید آن را بالا می‌برد.

تاجران حالا 74 درصد احتمال می‌دهند فدرال رزرو کاهش نرخ بهره را از ماه ژوئن آغاز کند.

سرمایه‌گذاران منتظر انتشار اطلاعات مربوط به شاخص هزینه‌کرد مصرف شخصی هستند که قرار است در روز جمعه منتشر شود و تصمیم مقامات فدرال رزرو را در مورد نرخ بهره تغییر دهد.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با 0.09 درصد کاهش به 24 دلار و 82 سنت رسید و پلاتین با یک افزایش 0.44 درصدی 902 دلار و 29 سنت معامله می‌شود.

عوامل موثر بر قیمت طلا

چندین عامل می‌تواند بر قیمت طلا تأثیر بگذارد. برخی از این عوامل عبارتند از:

عرضه و تقاضا: عرضه و تقاضا برای طلا می‌تواند قیمت آن را تحت تأثیر قرار دهد. اگر تقاضا برای طلا افزایش یابد و عرضه ثابت بماند یا کاهش یابد، قیمت ممکن است افزایش یابد.

نرخ بهره: نرخ بهره تعیین کننده قدرت خرید و سرمایه گذاری است. زمانی که نرخ بهره پایین است، سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه‌گذاری در طلا می‌گردند و این می‌تواند قیمت طلا را افزایش دهد.

نرخ تورم: در صورت وجود تورم، ارزش پول کاهش می‌یابد و سرمایه گذاران به دنبال سرمایه گذاری در دارایی های آلترناتیو مانند طلا هستند. این می‌تواند قیمت طلا را افزایش دهد.

وضعیت اقتصادی جهانی: در زمان‌های ناپایداری اقتصادی یا بحران های سیاسی، سرمایه گذاران به دنبال سرمایه گذاری در دارایی‌های امن مانند طلا هستند. این می‌تواند قیمت طلا را افزایش دهد.

تغییرات ارزش ارز: طلا به عنوان یک دارایی جهانی محسوب می‌شود و قیمت آن تحت تأثیر تغییرات ارزش ارزها قرار می‌گیرد. اگر ارز ملکه طلا (مانند دلار آمریکا) کاهش یابد، قیمت طلا ممکن است افزایش یابد.

عوامل جغرافیایی و سیاسی: عواملی مانند بحران های سیاسی، جنگ‌ها و تنش های جهانی نیز می‌توانند قیمت طلا را تحت تأثیر قرار دهند. در زمان‌های ناپایداری، سرمایه‌گذاران به دنبال دارایی‌های امن مانند طلا می‌گردند.

مهم است بدانید که قیمت طلا تحت تأثیر تعداد زیادی عامل قرار می گیرد و تحلیل صحیح قیمت طلا نیازمند بررسی و تحلیل چندین عامل است.

عوامل موثر بر قیمت سکه

قیمت سکه تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد. برخی از عوامل موثر بر قیمت سکه عبارتند از:

1. عرضه و تقاضا: نسبت بین عرضه و تقاضا بر روی قیمت سکه تأثیر دارد. اگر تقاضا برای سکه بیشتر از عرضه باشد، قیمت معمولاً افزایش می‌یابد و بالعکس.

2. وضعیت اقتصادی: وضعیت اقتصادی کشور و عواملی مانند تورم، رشد اقتصادی، نرخ بهره و سیاست‌های پولی تأثیرگذاری می‌کنند. هر چه وضعیت اقتصادی بهتر باشد، قیمت سکه ممکن است افزایش یابد.

3. نرخ ارز: قیمت سکه به نرخ تبدیل به ارز محلی نیز وابسته است. اگر ارز محلی نسبت به ارز خارجی کاهش یابد، قیمت سکه ممکن است افزایش یابد..

4. تغییرات سیاسی و جهانی: تغییرات سیاسی داخلی و جهانی، تنش‌های بین‌المللی و عوامل امنیتی می‌توانند بر قیمت سکه تأثیرگذار باشند.

5. طلبه‌ها و سرمایه‌گذاران: علاقه طلبه‌ها و سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در سکه نیز می‌تواند قیمت سکه را تحت تأثیر قرار دهد.

6. تغییرات مالیاتی: تغییرات در سیاست‌های مالیاتی مانند مالیات بر سود سرمایه‌گذاری‌ها و مالیات بر خرید سکه نیز می‌تواند قیمت سکه را تحت تأثیر قرار دهد.

توجه: تحلیل و پیش‌بینی قیمت سکه معمولاً به تخصص و تجربه تحلیلگران ارتباط دارد و ممکن است به عوامل دیگری همچون عوامل روانشناختی و شایعات نیز وابسته باشد.