قیمت نفت صعودی شد
اقتصادنیوز: قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار آسیا، در پی نشانه های کاهش فشارهای تورمی در بزرگترین مصرف کننده نفت جهان، افزایش یافت اما همچنان در مسیر ثبت کاهش هفتگی قرار دارد.
بهای معاملات نفت برنت با 33 سنت معادل 0.4 درصد افزایش، به 85 دلار و 73 سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 46 سنت معادل 0.6 درصد افزایش، در 83 دلار و هشت سنت در هر بشکه معامله شد.
هر دو شاخص در دو روز معامله گذشته، افزایش داشتند اما همچنان در آستانه ثبت کاهش هفتگی قرار دارند. بهای معاملات نفت برنت پس از چهار هفته رشد متوالی، از ابتدای هفته جاری تاکنون، حدود یک درصد کاهش نشان میدهد و شاخص نفت آمریکا هم بر مبنای هفتگی، 0.1 درصد کاهش دارد.
خبر مرتبط ابرچالش ناترازی برق در کشور / تا 10 سال آینده یک سوم برق مورد نیاز کشور قابل تامین نخواهدبودنایب رئیس هیات مدیره شرکتهای تولیدکننده برق با بیان اینکه اکنون در پیک مصرف شبکه حدود 15 هزار مگاوات ناترازی برق داریم، گفت: اگر این روند به همین ترتیب پیش برود در 10 سال آینده حدود 37 هزار مگاوات ناترازی تولید خواهیم داشت یعنی 33 درصد از نیاز مصرف؛ درواقع یک سوم برق مورد نیاز کشور قابل تامین نخواهدبود.
پس از انتشار آماری در روز پنج شنبه که نشان داد قیمتهای مصرف کننده آمریکا در ژوئن کاهش یافته است و امیدها به کاهش نرخهای بهره توسط فدرال رزرو را برانگیخت، اعتماد سرمایه گذاران تقویت شد. نرخهای بهره پایینتر، رشد اقتصادی را تقویت کرده و به افزایش مصرف نفت، کمک خواهد کرد.
با این حال، بازار همچنان منتظر سیگنالهای واضحتری از اقدام فدرال رزرو است. در حالی که جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، بهبود اخیر روند فشارهای قیمت را تصدیق کرد، به نمایندگان کنگره آمریکا گفت: برای تصمیم گیری درباره کاهش نرخهای بهره، به آمارهای بیشتری نیاز است.
ییپ جون رونگ، استراتژیست بازار در شرکت آی جی در این باره گفت: کاهش تورم آمریکا ممکن است از فضا برای آغاز سریعتر تسهیل سیاست پولی توسط بانک مرکزی آمریکا حمایت کند اما یک مجموعه آمار اقتصادی منفی غیرمنتظره، به ضعیف شدن واضح اقتصاد آمریکا اشاره دارد.
خبر مرتبط زنگ بحران به صدا درآمد / ژاپن در آماده باش تابستانیوزیر اقتصاد ژاپن هشدار داد این کشور باید برای جلوگیری از کمبود برق در تابستان امسال، هوشیار بماند، زیرا به نیروگاه های قدیمی اتکا دارد که خطر قطعی ناگهانی بالاتری دارند.
نشانه های تقاضای قوی تابستانی برای سوخت هم از قیمتها در آمریکا پشتیبانی کرده است. آمار دولتی نشان داد تقاضا برای بنزین در آمریکا، در هفته منتهی به پنجم ژوئیه، 9.4 میلیون بشکه در روز بود که بالاترین تقاضای هفتگی از سال 2019 بود. تقاضا برای سوخت جت بر مبنای میانگین چهار هفته ای هم قویترین تقاضا از ژانویه سال 2020 بود.
امریل جامیل، تحلیلگر ارشد نفت در شرکت مالی LSEG در این باره گفت: بازار تحت تاثیر عوامل متضاد شامل انتظار برای بهبود تقاضای تابستانی برای سوخت و ادامه ضعف اقتصادی و احیای نامعلوم تقاضا، در بازه محدودی خواهد ماند.
بر اساس گزارش رویترز، تقاضای قوی برای سوخت، پالایشگاههای آمریکایی را تشویق کرده است فعالیتشان را مضاعف کرده و از ذخایر نفت، برداشت کنند.
وزارت انرژی آمریکا چهارشنبه هفته جاری اعلام کرد با وجود بالاتر بودن قیمت نفت از هدف مورد نظر، قصد خرید 4.5 میلیون بشکه نفت برای کمک به بازسازی ذخایر نفت استراتژیک را دارد.
--> اخبار مرتبط- چرا قیمت نفت کاهشی شد؟
- ادامه روند نزولی قیمت جهانی نفت / معاملات در کف 4 ماهه
- قیمت جهانی نفت امروز 25 اسفند 1402
- افزایش خفیف قیمت نفت
- نفت در کشوقوس التهابات خاورمیانه
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.