لباسی که خودش را ترمیم میکند
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از فیزیک، محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، دانشگاه فلیندرز و کره جنوبی می گویند مدارهای رسانای ایجاد شده توسط ذرات فلز مایع (LM) می توانند لوازم الکترونیکی پوشیدنی را تغییر دهند و راه هایی را برای توسعه بیشتر رابط های انسان و ماشین، از جمله رباتیک نرم و سیستم های نظارت بر سلامت باز کنند.
مایکل دیکی از محققان این طرح می گوید که منسوجات الکترونیکی تنفس پذیر آن ها دارای قدرت اتصال ویژه ای هستند تا به طور خودکار خود را حتی در صورت بریده شدن ترمیم کنند.
به گفته محققان، هنگامی که منسوجات پوشش داده شده با نیروی قابل توجهی تحت فشار قرار می گیرند، ذرات در یک مسیر رسانا ادغام شده و امکان ایجاد مدارهایی را فراهم می کند که رسانایی را در هنگام کشیده شدن حفظ می کنند. الگوهای رسانا در هنگام برش با ایجاد مسیرهای رسانای جدید در امتداد لبه برش، به طور مستقل بهبود مییابند و ویژگی خود ترمیم شوندگی را ارائه میدهند.
این تکنیک شامل پوشاندن پارچه به سوسپانسیون ذرات LM در دمای اتاق است. همچنین منسوجات پوشش داده شده با LM محافظت ضد میکروبی موثری در برابر سودوموناس آئروژینوزا (اصلی ترین پاتوژن عفونت های بیمارستانی) و استافیلوکوکوس اورئوس (نوعی باکتری) ارائه می دهند.
این قابلیت دفع میکروب نه تنها به پارچه کیفیت محافظتی می بخشد، بلکه از آلوده شدن مواد متخلخل در صورت استفاده طولانی مدت و یا تماس با افراد دیگر جلوگیری می کند.
پایان پیام /