سه‌شنبه 6 آذر 1403

لحظه شماری برای کشت پاییزی در قزوین

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
لحظه شماری برای کشت پاییزی در قزوین

قزوین - ایرنا - مدیران و کارشناسان جهاد کشاورزی استان قزوین معتقدند که با نزدیک شدن به فصل پاییز آمادگی لازم برای کشت پاییزه در سال زراعی 99-1400 فراهم شده و به زودی کشت محصولات زراعی آغاز می‌شود.

کشت پاییزه برای محصولات زراعی هرساله از اوایل مهرماه تا اواخر آبان ماه اجرایی می‌شود، در استان قزوین مدیران و کارشناسان جهاد کشاورزی تمام امکانات و تجهیزات انسانی و سخت افزاری را آماده کرده‌اند تا بتوانند همانند سال‌های گذشته کشت گندم، جو و کلزا را در مزارع کشاورزی آغاز کنند.

در سال زراعی 98-99 بیش از 335 هزار تن گندم از سطح 154 هزار هکتار از اراضی دیم و آبی استان برداشت شد بود که از این میان حدود 210 هزار تن به صورت تضمینی خریداری شد.

استان قزوین درحالی با رشد 20 درصدی خرید تضمینی گندم روبرو است که این رقم در کشور هفت درصد بوده و نشان می‌دهد این استان از میانگین کشوری در رتبه بالاتری قرار دارد.

امسال 5800 هکتار ازاراضی کشاورزی استان به زیر کشت کلزا رفت که از این میزان 4800 هکتار برداشت شده و بیش از 7200 تن محصول تولید شده است.

در حوزه کشت جو سال زراعی گذشته بیش از 31هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت جو آبی و دیم رفت که پیش بینی می شود 120هزار تن محصول جو از این میزان اراضی کشاورزی برداشت شود.

در میان گندم تولید شده در استان قزوین 36 هزار تن در حوزه دام و طیور، 55 هزار تن برای آرد و ماکارونی و مابقی برای مصارف داخلی استان مورد استفاده قرار گرفته است، ذکر این نکته که 102 هزار هکتار مبارزه با سن در اراضی کشاورزی استان قزوین انجام شد که با افزایش عملکرد هشت درصدی، میزان سن زدگی گندم‌ها را از 1.88 درصد به 46 صدم درصد رساند:

تامین 12 رقم بذر زراعی برای کشت پاییزی

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به خبرنگار ایرنا گفت: امسال برای اولین بار 12 رقم بذر زراعی در استان قزوین تامین شده و از نظر کیفی آماده کاشت در اراضی کشاورزی است که باید متناسب با نوع دیم و آبی توزیع شود.

تورج بنیادی افزود: شهرستان قزوین، تاکستان و آوج با توجه به برنامه های ابلاغی باید همانند سال گذشته در زمینه کشت گندم و جو پیشرو باشند، بنابراین از مدیران شهرستانی انتظار داریم که تمامی فرآیندهای توزیع بذر در شهرستان را رصد کرده و گزارش کنند.

وی اظهار داشت: ثبت اطلاعات زراعی در سامانه یکی از موضوعاتی است که امسال از کارشناسان پهنه انتظار داریم با دقت و درایت بیشتری آن را در دستور کار قرار دهند، چرا که این اطلاعات تا سطح وزارتخانه ارسال می شود و برخی برنامه ریزی ها نیز بر اساس همین اطلاعات صورت می گیرد.

بنیادی خاطرنشان کرد: شرایط پیش رو نشان می‌دهد که در حال حاضر هیچ مشکلی برای کشت پاییزه وجود ندارد و از ظنر خاک و آب شرایط مناسبی حاکم است.

ضرورت ایجاد تناسب میان خاک و کود؛ ماشین آلات کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد

یکی از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین و معاون زراعت سازمان به خبرنگار ایرنا گفت: خوشبختانه امسال در خرید تضمینی گندم هیچ مشکلی نداشتیم و سن زدگی آفات به حدی پایین بود که کوچکترین خللی در خرید این محصول ایجاد نکرد.

مسعود میرشجاعی افزود: بذر تولید شده در استان برای توزیع بر عهده مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌ها قرار دارد و سردسیر بودن و گرمسیر بودن منطقه باید لحاظ شود.

وی اضافه کرد: اگر کارشناسان احساس کردند که بذر موجود با انتظارات قبلی مغایرت دارد، سریعا مراتب را گزارش کنند تا از شرکت تولیدکننده توضیح لازم خواسته شود.

میرشجاعی: سن زدگی آفات به حدی پایین بود که کوچکترین خللی در خرید این محصول ایجاد نکرد.

میرشجاعی بیان داشت: برای استفاده بهینه از کود در سطح استان، لازم است که خاک مورد نظر مورد آزمایش قرار گیرد تا در صورت لازم کود متناسب با زمین تهیه شود، مواردی هست که کشاورز بر خلاف تصمیمات کارشناس به تهیه کود غیرمتناسب با زمین اقدام می کند که این موارد باید باید جلوگیری شود.

این کارشناس خاطرنشان کرد: 12 سال است که کشاورزی حفاظتی در در استان قزوین اجرایی شده و دستگاه های مکانیزه با قیمت بالا در سازمان فراهم شده‌اند که متناسب با موارد مورد نیاز کشت مورد استفاده قرار گیرند.

میرشجاعی یادآور شد: شهرستان طارم ظرفیت بسیار بالایی در کشت گندم دارد و اگر کشاورزان بتوانند از ماشین آلات مناسب استفاده کنند، قطعا تولیدات بسیار بالایی را در حوزه کشت دیم و آبی شاهد خواهیم بود.

برنامه کشت 188 هزار هکتار گندم، جو و کلزا برای کشت پاییزه

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به خبرنگار ایرنا گفت: امسال برآوردهای هواشناسی نشان می‌دهد که میزان بارش باران در پاییز کمتر از حد طبیعی خواهد بود و این روند تا اوایل زمستان ادامه دارد که از نظر گرمایی و دمایی الگوی خاصی را برای زراعت در اراضی کشاورزی تدارک دیده‌ایم.

مجید اسماعیلی افزود: برای سال زراعی 99 - 1400 قرار است که 333 هزار تن گندم در اراضی کشاورزی استان قزوین تولید شود که برای تحقق آن 148 هزار هکتار (48 هزار هکتار آبی و 100 هزار هکتار دیم) از اراضی به سطح زیر کشت میرود.

وی با بیان اینکه 31 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین به زیر کشت جو می‌رود، بیان داشت: برای سال زراعی پیش رو، 24 هزار هکتار جو آبی و هفت هزار هکتار جو دیم کشت می‌شود که پیش بینی می‌شود 110 هزار تن جو در استان تولید شود.

اسماعیلی به کشت کلزا در استان قزوین برای سال زراعی پیش رو اشاره کرد و گفت: برنامه ابلاغی کشت کلزا در این سال زراعی 9 هزار هکتار است که بذر آن به میزان 35 هزار 540 تن از نوع اپی و هیبرید در پنج بسته فراهم شده است.

این مسؤول به فعالیت پنج شرکت تولید کننده بذر جو و گندم در استان پرداخت و گفت: در حال حاضر هزار و 437 تن بذر جو در استان تولید شده است که قزوین را یکی از 6 استان برتر کشور در این زمینه قرار داده است، همچنین پنج هزار و 636 تن بذر گندم در قزوین از سوی کارشناسان سازمان تامین شده و این استان را از واردات بذر خارج استان بی نیاز کرده است.

اسماعیلی در خصوص کود مورد نیاز برای کشت پاییزه نیز اظهار داشت: استان قزوین به 135 هزار تن کودهای ازت، فسفات، پتاس نیاز دارد که سهمیه ابلاغی به استان 77 هزار تن بوده و این فاصله باید با مدیریت بهینه کارشناسان و تامین آن از تولید داخل مرتفع شود.

اسماعیلی: با راه اندازی سامانه توزیع کودهای کشاورزی میزان قاچاق و انحراف کاهش می یابد.

وی تصریح کرد: تاکنون سهمیه کود پاییزه برای 900 تن فسفات، 900 تن پتاس و 2 هزار و 250 تن اوره ابلاغ شده است؛ اما موضوعی که باید توسط کارشناسان و ضابطان خاص اداره قرار گیرد، رصد قاچاق کود است که خوشبختانه در این 2 سال گذشته اقدامات خوبی انجام شده و کشفیات نیز قابل توجه است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین خاطرنشان کرد: با راه اندازی سامانه توزیع کودهای کشاورزی میزان این قاچاق و انحراف کاهش می یابد که امیدوارم دستگاه‌های امنیتی نیز در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند.

اسماعیلی یادآور شد: سال گذشته از بین 45 میلیارد تومان تسهیلات تخصیص داده شده برای سرمایه در گردش، تنها 13 درصد مورد توجه زارعان قرار گرفت، با این حال امسال 661 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش برای کشت های پاییزه و بهاره از سوی بانک کشاورزی فراهم شده است که آماده جذب و واگذاری است.

این مسؤول در خصوص تعداد ماشین آلات کشاورزی نیز یادآور شد: آخرین آمارها نشان می دهد که حدود 11 هزار دستگاه ماشین آلات کشاورزی در استان قزوین به نام مالک و موتور ماشین شناسایی شده که این رقم در سال های گذشته 9 هزار دستگاه بود.

نیم نگاه: تامین کود و استفاده از ماشین آلات مکانیزه از مهم‌ترین موضوعاتی است که اگر مورد توجه کشاورزان قرار گیرد، میزان تولیدات زراعی را افزایش داده و باعث می‌شود بیش از سال زراعی گذشته با تولیدات کشاورزی روبرو شویم.

از طرفی دیگر تامین بذرهای گندم و جو در داخل استان نشان داده که ظرفیت‌های بسیاری برای تولیدات بیشتر در استان وجود دارد که لازم است این دغدغه و اهتمام در دستگاه‌های اجرایی استان نیز لحاظ شود.

*س_برچسب‌ها_س*
لحظه شماری برای کشت پاییزی در قزوین 2
لحظه شماری برای کشت پاییزی در قزوین 3
لحظه شماری برای کشت پاییزی در قزوین 4