جمعه 9 آذر 1403

لزوم برقراری تعادل میان فعالیت‌های فرهنگی و حوزه زنان با بودجه تعیین‌شده

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
لزوم برقراری تعادل میان فعالیت‌های فرهنگی و حوزه زنان با بودجه تعیین‌شده

نماینده مردم تهران گفت: کمبود بودجه امور فرهنگی و همچنین حوزه زنان و خانواده باید بررسی دقیق شود تا برای پیشبرد سریع و بهینه موضوعات فرهنگی و همچنین مسائل زنان و خانواده که از حوزه‌های مهم و تعیین کننده در سونوشت کشور هستند، دچار مشکل نشویم.

- اخبار فرهنگی -

حضور اجتماعی زنان و پرداختن به الگوی سوم باید مورد بررسی جدی قرار گیرد و در عرصه ارتباط میان جامعه زنان با سیاست گذاران لازم است آسیب شناسی و تعریف مسیر دقیق برای بیان اندیشه‌های زنان صورت بگیرد.

فاطمه قاسم پور، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم با اشاره به الگوی سوم زن مسلمان ایرانی در بیانات مقام معظم رهبری اظهار داشت: در اثر تبیین چنین رویکردی از سوی رهبر معظم انقلاب و همچنین توجه و تأکید ایشان بر موضوع زنان، برکت‌های بسیاری برای جامعه زنان ایجاد شده است.

قاسم پور به موضوع تعیین بودجه در حوزه فرهنگی و امور زنان اشاره کرد و گفت: همیشه بودجه‌ای به منظور پرداختن به امور فرهنگی و همچنین امور زنان در لوایح در نظر گرفته می‌شود. اما برخی دستگاه‌ها به خصوص فعالان عرصه فرهنگی از عدم تطابق فعالیت‌ها با بودجه تعیین شده اظهار نگرانی می‌کنند.

میرتاج‌الدینی: بودجه مخصوص برای حل مسائل فرهنگی لازم است

او تأکید کرد: این موضوع باید در دستور کار مجلس قرار گیرد تا برای پیشبرد سریع و بهینه امور فرهنگی و همچنین مسائل زنان و خانواده که از حوزه‌های مهم و تعیین کننده در سرنوشت کشور هستند، دچار مشکل نشویم.

این نماینده مجلس به سابقه حضور زنان در عرصه اجتماعی اشاره کرد و گفت: در عین حال ما در دوران انقلاب اسلامی شاهد حضور و فعالیت زنانی بوده‌ایم که در عین رعایت حجاب اسلامی، حافظ نهاد خانواده و نیز تلاشگر در عرصه جهادی بوده‌اند. این روند همچنین در میان زنان ایرانی وجود دارد و لازم است بیش از پیش به این موضوع پرداخته شود.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه الگوی سوم در برابر رویکرد غربی و سنتی به زن قرار دارد، تصریح کرد: الگوی سوم، زن ایرانی را در کنار اولویت دادن به نقش‌های مادری، خواهری و همسری در خانواده، دارای مسئولیت و وظیفه اجتماعی نیز می‌داند به طوری که می‌توان گفت نقش مادری و همسری زن مسلمان ایرانی در کنار هویت اجتماعی او در گفتمان انقلاب اسلامی قرار گرفته است.

قاسم پور خاطرنشان کرد: اشاره مستقیم مقام معظم رهبری به کرامت زنان و توجه به ارزش‌های اصیل او در هر نوع حضور اجتماعی و روابط میان زن و مرد، به زنان کشور ما کمک خواهد کرد تا نقش‌آفرینی دقیق، پاک و جدی در صحنه جامعه داشته باشند و در این راستا به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کنند.

رئیس فراکسیون زنان مجلس با اشاره به وعده‌های انتخاباتی در رابطه با حمایت از زنان اظهار داشت: گاهی موضوع زنان در حد وعده‌های انتخاباتی باقی می‌ماند و موضوع در عرصه عمل مورد غفلت قرار می‌گیرد، به طوری زمینه ساز دلخوری زنان و جامعه فرهیخته کشور می‌شود.

او بر ضرورت برقراری ارتباط میان جامعه زنان و قانونگذاران و سیاست گذاران تأکید کرد و گفت: حضور اجتماعی زنان و پرداختن به الگوی سوم باید مورد بررسی جدی قرار گیرد و در عرصه ارتباط میان جامعه زنان با سیاست گذاران لازم است آسیب شناسی و تعریف مسیر دقیق برای بیان اندیشه‌های زنان صورت بگیرد و بازتعریف فرآیندها ضمن در نظر ملاحظات فقهی و اندیشه‌ای انجام شود.