لزوم نوسازی ماشین آلات معدنی فرسوده در استان زنجان / حفظ گون مانع بهرهبرداری از معادن میشود
رئیس امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 75 درصد ماشینآلات معدنی در استان فرسوده هستند، گفت: با وجود وارداتی بودن بیشتر ماشین آلات بعد از معیوب شدن آنها امکان جایگزینی قطعه جدید به سختی میسر میشود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی فرامرزی در گفتوگو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به اینکه سنگهای تزئینی جزء سنگهای معدنی و از ذخائر مهم استان و کشور محسوب میشوند اظهار داشت: استان زنجان نیز جزو استانهایی با ظرفیت بالا در ذخیره سنگهای تزئینی است.
وی با بیان اینکه تعداد کل معادن سنگ تزیینی استان 75 فقره است که از تعداد مذکور با 45 پروانه بهرهبرداری صادر شده؛ فعال هستند افزود: معادن سنگهای تزئینی در استان شامل معادن گرانیت، تروارتن و مرمریت و سنگ چینی است.
رئیس امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در ارتباط با عدم فعالیت برخی معادن گفت: به دلیل اجرای قانون گون در استان بسیاری از معادن به دلیل نداشتن امکان اکتشاف سینهکار جدید پس از اتمام سینهکار دارای پروانه، متوقف میشود و در نهایت با باطلهبرداری، مدت کوتاهی را فعال میمانند.
وی یکی دیگر از دلایلی که سبب کاهش فعالیت و یا تعطیلی معادن در استان زنجان شده را نبود بازار فروش محصولات به علت تعطیلی برخی صنایع و یا افت قیمت محصولات عنوان کرد و افزود: گاها هزینه استخراج بالاتر از هزینه فروش محصولات می شود به طوری که قیمت فروش بسیار کمتر از قیمت تمام شده استخراج می شود.
فرامرزی در ارتباط با نوسازی ماشینآلات معدنی خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از 75 درصد ماشینآلات معدنی در استان فرسوده هستند که با وجود وارداتی بودن بیشتر ماشین آلات بعد از معیوب شدن آنها امکان جایگزینی قطعه جدید یا ممکن نمی شود و یا اینکه به سختی میسر می شود.
وی با بیان اینکه در طرحی که ارائه شده مقرر است تا ماشینآلات معدنی از سایر کشورها به ایران وارد شود، ادامه داد: این ماشین آلات نیز دسته دوم هستند و در اختیار معدن داران استان قرار میگیرند.
وی با اشاره به اینکه اگر ماشین آلات به کار رفته شده در معادن نو باشند یقینا بهره بری بالایی در فرآیند استخراج خواهند داشت، عنوان کرد: با وجود عمر بالای ماشینآلات به کار رفته بازدهی نیز پایین آمده است.
انتهای پیام /