لطفاللهنسبی: اوضاع تیم ایران به دلیل نداشتن کادر کامل اسفناک است / فرصت کسب 2 سهمیه المپیک را داریم
سرمربی تیم ملی تنیس روی میز گفت: هر تیمی در مسابقات جهانی، یک کادر کامل اعم از روانشناس، ماساژور، پزشک و حتی توپ جمعکن و حریف تمرینی را در اختیار دارد.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، رقابتهای تنیس روی میز قهرمانی جهان در حالی به میزبان شهر بوسان در کره جنوبی برگزار شد که تیم ملی مردان ایران با صعود از مرحله گروهی و برتری مقابل سنگاپور در دور دوم، به جمع 16 تیم برتر راه یافت، اما با شکست مقابل آلمان ضمن عدم راهیابی به مرحله یکچهارم نهایی، فرصت کسب سهمیه المپیک 2024 پاریس را نیز از دست داد.
علیقارداشی: روند صعودی تنیس روی میز را نشان دادیم / از عملکرد مردان و بانوان راضیامبا توجه به توزیع سهمیه المپیک، مسابقات این دوره در سطح بالایی برگزار شد؛ این همان نکتهای بود که جمیل لطفاللهنسبی سرمربی تیم ملی نیز به آن اشاره کرد.
گفتوگوی لطفاللهنسبی با خبرگزاری تسنیم به شرح زیر است:
* ابتدا درباره سطح کیفی رقابتهای قهرمانی جهان صحبت کنید.
سطح مسابقات که بسیار بالا بود. در واقع مسابقات جهانی بالاترین سطح بازیها و حتی بالاتر از المپیک است و بر همین اساس تمامی تیمها سعی میکنند با نهایت قدرتشان در این مسابقات شرکت کنند. این برای اولین بار بود که تیمهای شرکت کننده میبایست کسب سهمیه میکردند تا بتوانند در این رویداد حضور داشته باشند که ما هم از مسابقات آسیایی کسب سهمیه کرده بودیم. ما هر بار که در این رقابتها شرکت میکنیم، شاهد تحولات وسیعی در اجرای تکنیکها و تاکتیکها هستیم که این ورزش را روز به روز دشوارتر از قبل میکند.
* رویارویی با آلمان به عنوان تیم دوم رنکینگ جهانی بسیار دشوار بود و زور بچههای تیم ملی به این حریف قدرتمند نمیچربید.
درخصوص بازی با آلمان باید بگویم که اولاً پینگپنگ ایران از هر لحاظ با آلمان قابل مقایسه نیست. پیشینه این تیم بسیار پررنگ و قابل تأمل است و عناوین مختلف جهانی و المپیک را در اختیار دارد و همین سابقه، ایجاد اعتماد به نفس میکند. در ضمن امکاناتی که در اختیار آنها است، به هیچ وجه در اختیار تیم ما نیست. یعنی به لحاظ سختافزاری نه تنها از آلمان، بلکه از تمامی کشورهایی که در جمع 16 تیم و حتی 20 تیم اول دنیا قرار دارند، عقبتر هستیم. هر تیمی که در این سطح پا به میدان رقابت میگذارد، یک کادر کامل اعم از روانشناس، ماساژور، پزشک و حتی توپ جمعکن و حریف تمرینی را در اختیار دارد که در این خصوص وضعیت تیم ایران اسفناک است و جای کار زیادی دارد. بچههای ما از لحاظ فنی و در کلیت چیزی از بازیکنان خوب دنیا کم ندارند، اما در ریزهکاریها نیاز به تلاش بیشتری داریم. در واقع در بحث سرویس، دریافت و شروع بازی در ابتدای مسابقه نیاز به کار بیشتری است. همچنین در رالیها نیاز به تقویت کانتر بکهند و بکهند لوپ هستیم.
بچههای ما در اجرای همین نکات بود که مقابل آلمانیها کم میآوردند و در لحظات تعیین کننده نمیتوانستند که امتیازات را به نفع خودشان تمام کنند. با این وجود بازیهای برابری را مقابل آلمان شاهد بودیم. عملکرد نیما عالمیان برابر اوتچاروفی که برای اولین بار با او بازی میکرد، بسیار عالی و با کیفیت بود و شانه به شانه حریف حرکت میکرد، ولی تجربه بالای رقابت در این سطح به اوتچاروف کمک کرد که نتیجه را به نفع خودش ثبت کند. نوشاد عالمیان هم مقابل «دانگ کیو» قبلاً صاحب پیروزی شده بود، اما در این بازی حریفش بسیار خوب عمل کرد و مشخص بود که به درستی بازی نوشاد را آنالیز کردهاند و این بازیکن به خوبی تاکتیکهایش را اجرا میکرد، ولی با این حال نوشاد در لحظاتی از بازی میتونست امتیازاتی را به نفع خودش ثبت کند که اشتباهات فردی مانع از این موضوع میشد. ضمن اینکه او یک مقدار هم عصبی بود و تمرکز لازم را نداشت.
امیرحسین هدایی نیز در بازی با فرانسیسکا خیلی خوب و مقتدرانه ظاهر شد و از این لحاظ که بار فشار روانی را از روی دوش خود برداشته بود، بسیار خوب بازی کرد و باید برنده بازی میشد.
باید به این نکته هم اشاره کنم که برنامه ریزی بازیها به نفع تیمهایی بود که در گروهشان اول شده بودند و با توجه به اینکه در دور اول مرحله حذفی استراحت داشتند، زمان بیشتری برای ریکاوری در اختیارشان بود که این زمان برای بازیکنای ما وجود نداشت. ما ساعت 13 به وقت محلی با سنگاپور بازی کرده بودیم و بعد از آن ساعت 20 هم با آلمان بازی داشتیم که با احتساب زمانی که قبل از شروع بازیها برای تمرین و گرم کردن وجود دارد، تقریبا میتوان گفت که سراسر روز را درگیر و خسته بودند، درحالیکه آلمانیها سرحالتر بودند.
* به نظر میرسید در برخی از امتیازات حساس، ملیپوشان آن تمرکز لازم را نداشتند و امتیاز مربوطه را کسب نمیکردند. شما هم این موضوع را حس کردید؟
وقتی در سطح بالا مسابقه میدهید، ریزهکاریها بسیار تعیین کننده هستند؛ چه قبل از بازی، چه در حین بازی و چه بعد از پایان یک بازی. به دلیل اینکه بازیکنان ما برای حضور در بازیهای آسیایی هانگژو از باشگاهشان اجازه گرفته بودند، ما قدرت مانور نداشتیم که بتونیم بازیکنانمان را دوباره در اردوی تمرین دور هم جمع کنیم. همچنین این فرصت فراهم نشد که تیم زودتر به محل برگزاری مسابقات برود و به اختلاف ساعت ایران و کره جنوبی عادت کند. این در حالی است که بقیه تیمها یک هفته قبل از شروع مسابقات در کره جنوبی حضور داشتند. حضور بازیکنان در مسابقات باشگاهی در لیگهای خارجی چنین مشکلاتی را هم به دنبال دارد که ما نمیتوانیم برنامهریزی کنیم و در اردوهای منسجم حضور داشته باشیم که این مسئله میتواند به ارتقاء سطح آمادگی و وحدت تیمی کمک کند.
مجموعه این عوامل باعث میشود که یک بازیکن در لحظات حساس بازی نتواند امتیازات لازم را بگیرد که این اتفاق در مقابل تیم پرتغال افتاد و نیما که 2 بر یک جلو بود و در امتیاز 11 بر 10 هم از فریتاس پیش افتاده بود، نتوانست امتیاز نهایی را بدست بیاورد و برد خود رو ثبت کند.
همچنین هدایی در گیم نهایی مقابل آپولونیا دیگر بازیکن پرتغالی در حالیکه 10 بر 7 جلو بود، نتیجه را واگذار کرد. در واقع از تیمی که باید مقابلش برنده میشدیم، باختیم و در حالیکه میتوانستیم در گروهمان اول شویم، متاسفانه در رده سوم قرار گرفتیم. هر چند که مقابل مصر بسیار عالی بازی کردیم و تیم اول قاره آفریقا را شکست دادیم، اما به دلیل طول کشیدن بازی تا ساعت 11:30 شب و دیر خوردن شام و اختلال در خواب نوشاد در روز بعد، نتیجه بازی مقابل رومانی را واگذار کردیم. نوشاد بازیکنی نیست که دو باخت مقابل رومانی بدهد، اما خستگی و اختلالی که در خواب شب قبلش ایجاد شده بود، باعث شد خوب و در قوارههای خودش ظاهر شود و دو شکست داشت.
* همانطور که عنوان کردید، قبل از اعزام اردو نداشتید. این مسئله چقدر روی نتایج تاثیرگذار است؟
در این مورد باید توجه کرد که بازیکنان ما اگر باختند، این شکستها مقابل بازیکنان ضعیفی نبود. در واقع بیشتر آنها دارای رنکینگ بهتری نسبت به بچههای ما هستند. آنها بازیکنانی هستند که از تجربه کافی در میادین بینالمللی برخوردارند. باید پذیرفت که بعضی اوقات شما بینقص بازی میکنید، اما حریف بهتر از شما ظاهر میشود و امتیازات را کسب میکند. کسی برنده میشود که بهتر کار کند و باید حریف را هم در نظر گرفت و برایش احترام قائل شد. پیش از این هم گفتم که حضور بازیکنان در مسابقات باشگاهی در لیگهای خارجی چنین مشکلاتی را هم به دنبال دارد که ما نمیتوانیم برنامهریزی کنیم و در اردوهای منسجم حضور داشته باشیم که این مسئله میتواند به ارتقاء سطح آمادگی و وحدت تیمی کمک کند.
* مسیر کسب سهمیه در بخش انفرادی چگونه است؟
برای کسب سهمیه المپیک باید اردیبهشت 1403 در مسابقات آسیای میانه که در ازبکستان برگزار میشود، شرکت کنیم و برای یک سهمیه از این منطقه بازی کنیم. البته نوشاد از طریق رنکینگ جهانی شانس کسب سهمیه دارد. به این منظور قرار است در گرند اسمش سنگاپور و عربستان شرکت کند تا بتواند رنکینگش را حفظ و یا ارتقاء بدهد. امیدواریم بازیهای خوبی را انجام بدهد و امتیازات خوبی را جمعآوری کند. در مجموع ما شانس کسب دو سهمیه داریم که امیدواریم هر دو را کسب کنیم؛ یک سهمیه از طریق منطقه و یک سهمیه هم از طریق رنکینگ جهانی.