لیبرالیسم
لیبرالیسم
دکتر مصدق رهبر جبههای بود که احزاب و گروههای تشکیلدهنده آن نه تنها لیبرال نبودند، بلکه مرزبندی آنها با لیبرالیسم فاشتر از آفتاب بود. هدف اساسی مصدق، هدفی ناسیونالیستی و پروژه سیاسی وی نیز بیش از هر چیز پروژهای استقلالطلبانه (و نه آزادیخواهانه) بود.
روزنامه کیهان در ستون ویژه خود با اشاره به مناظره موسی غنینژاد و علی علیزاده مقیم لندن که از شبکه چهارسیما پخش شد در مطلبی با عنوان «تقلب و تحریف در مناظره به روش اشرافیت لیبرال» نوشت: نحوه مناظره موسی غنینژاد از حامیان لیبرالیسم و نوع تحلیلهای نشریات زنجیرهای درباره دو مناظره اخیر وی، مصداق کامل عوامفریبی، فرار به جلو به جای پاسخگویی و پروپاگاندای رسانهای است. این مطلب میافزاید:...
جوان نوشت: واکنش رسانهها و فضای مجازی به یک مناظره کمسابقه از جهت شخصیتهای حاضر در تلویزیون، که با تخریب و توهین به مناظرهکنندگان و مصادرهبهمطلوب نتیجه مناظره برای دیدگاههای خود همراه شد، نشان داد بزرگترین دشمنان مناظره همان کسانی هستند که سالها ندای گفتوگوی آزاد و ضرورت برپایی مناظرههای متنوع در رسانه ملی را سر میدادند و حالا چهره مناظرهای که میتوانست سرآغازی بر این روند...
حکایت لیبرالیسم در جامعه ما همین حکایت شیر بی دم و سر و اشکم شده که دولتها را به آن متهم و منتسب میکنند ولی حاضر به قبول الزامات آن نیستند و تنها شکلی از آن را میخواهند که به قول مشهور دم و سر و اشکم ندارد. لیبرالیسمی که هیچ شباهتی با آموزه های آدام اسمیت ندارد.
برنامه زنده شیوه شبکه چهار صداوسیما میزبان مناظره علی علیزاده سیاست پژوه و موسی غنی نژاد اقتصاددان در موضوع لیبرالیسم و نسبت آن با اقتصاد ایران بود، حالا برخی کاربران با بازنشر سکانسی از سریال طنز «نقطه چین» ساخته مهران مدیری به حواشی این مناظره کنایه زدند.
غنینژاد در مناظره قبلی هم ضمن ترور شخصیت شهید مظلوم دکتر بهشتی (ره)، انگ «چپ مصدقی» به آن شهید زد و حال آنکه گروهکهای چپ التقاطی در اوایل انقلاب، برای ترور شخصیت مشابه، شهید بهشتی را لیبرال جا میزدند و سرانجام هم آن شهید والامقام را در بمبگذاری جنایتکارانه 7 تیر ترور کردند.
مهاجری با اشاره به مناظره غنی نژاد و علیزاده نوشت: غنینژاد اقتصاد آزاد هرگز در ایران پس از انقلاب وجود نداشته و در این زمینه دولت فعال مایشاء بوده است. این استدلال آقای غنینژاد را باید اقتصاددانان دیگر در فضایی علمی بررسی کنند. باز هم تلویزیون به قمار دیگری دست خواهد زد.
غنینژاد در مناظره قبلی هم ضمن ترور شخصیت شهید مظلوم دکتر بهشتی (ره)، انگ «چپ مصدقی» به آن شهید زد و حال آنکه گروهکهای چپ التقاطی در اوایل انقلاب، برای ترور شخصیت مشابه، شهید بهشتی را لیبرال جا میزدند و سرانجام هم آن شهید والامقام را در بمبگذاری جنایتکارانه 7 تیر ترور کردند.
نحوه مناظره موسی غنینژاد از حامیان لیبرالیسم و نوع تحلیلهای نشریات زنجیرهای درباره دو مناظره اخیر وی، مصداق کامل عوامفریبی، فرار به جلو به جای پاسخگویی و پروپاگاندای رسانهای است.
کیهان نوشت: اجمالا اینکه منطق آقای غنینژاد در کنار بانیان کودتای 28 مرداد 1332 (سازمان سیاه و MI6 و مزدورانش نظیر فضلالله زاهدی) و منطق برچسب زنانه و تروریستی گروهکهای تروریست و برانداز قرار میگیرد و همافقی مدعیان غربگرای لیبرالیسم با وی و امثال وی نیز عجیب نیست.
معمولا مرسوم است که بعد از دستگیری جنایتکاران جریان رسانهای؛ خصوصا رسانههای خارجی بهسمت تطهیر اقدامات و جنایات آنها میرود و بخشی از جامعه هم با آنها همراه میشود!
هر چند در یادداشت های دیگر نیز به مناظره اخیر آقایان علیزاده با غنینژاد پرداخته شده ولی این نوشته از منظری دیگر مباحثه میان یک لیبرال در ایران با یک آنتی لیبرال مستقر در مهد لیبرالیسم (انگلستان) را بررسیده و متفاوت است...
علی قنبری معتقد است مسیر اقتصاد ایران مسیر کاملا متفاوت از مسیری است که لیبرالیسم طراحی کرده است از این رو مشکلات کنونی اتفاقا ریشه در دولتی بودن اقتصاد و سیطره بیش از حد دولت بر اقتصاد دارد.