سه‌شنبه 6 آذر 1403

ماجرای افزایش 10 تا 20 درصدی قیمت بنزین چیست؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
ماجرای افزایش 10 تا 20 درصدی قیمت بنزین چیست؟

روز گذشته اخباری در فضای مجازی به نقل از یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس به تعدد منتشر شد که حاکی از وجود برنامه‌ای برای افزایش 10 تا 20 درصدی قیمت بنزین بود،

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: به هیچ عنوان بحث افزایش قیمت و تغییر سهمیه بنزین در دستور کار مجلس و دولت نیست.

بیشتر بخوانید:

فریدون حسنوند نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت:

«هیچ‌گونه بحثی در مجلس، کمیسیون انرژی و دولت، مبنی بر سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین نیست و به‌عنوان رئیس کمیسیون انرژی به‌شدت این موضوع را تکذیب می‌کنم. به هیچ عنوان بحث افزایش قیمت بنزین و تغییر سهمیه در دستور کار ما قرار ندارد.»/ ایسنا

هجوم مردم کرمان به پمپ بنزین ها

فرماندار شهرستان جیرفت گفت: روند مصرف بنزین در شهرستان جیرفت از 500 هزار لیتر در مدت مشابه سال گذشته در مقایسه با امسال به حدود 800 هزار لیتر رسیده است.

براساس تصمیم استانی استفاده از کارت‌های آزاد سوخت در جایگاه‌ها در شهرستان جیرفت، سایر مناطق جنوب و شرق استان کرمان از ساعت 22 شب تا 6 صبح ممنوع است. با توجه به قاچاق سوخت در جنوب و شرق استان کرمان این تصمیم عملیاتی شده است.

بلندنظر همچنین با انتقاد از حضور نداشتن مستمر بازرسان شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در شرایط کنونی در جایگاه‌های سوخت اظهارکرد: بازرسان 15 روز یا 30 روز یک بار به جایگاه‌ها سرکشی می‌کنند که یکی از دلایل این مشکل کمبود نیروی این شرکت است.

وی ادامه داد: یکی از راهکارهای بلندمدت که پیشنهاد شده، احداث انبار و مخازن ذخیره فرآورده‌های نفتی در شهرستان جیرفت است که با توجه به وجود هفت شهرستان با یک میلیون نفر جمعیت در جنوب کرمان و همچنین فاصله 240 کیلومتری از شهر کرمان، این نکته ضروری است.

فرماندار شهرستان جیرفت گفت: وجود قاچاق، نرسیدن به موقع سوخت به شهرستان، خرابی نازل‌های جایگاه‌ها و نبود نظارت روزانه از سوی بازرسان شرکت پخش فراورده‌های نفتی از دلایل اصلی وجود صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت است.

وی در عین حال با اشاره به آمارها مبنی بر افزایش مصرف سوخت در این شهرستان باوجود اجرای طرح‌های محدودسازی عرضه سوخت، افزود: روند مصرف بنزین در شهرستان جیرفت از 500 هزار لیتر در مدت مشابه سال گذشته در مقایسه با امسال به حدود 800 هزار لیتر رسیده است.

مقابله با قاچاق سوخت با جلوگیری از راه‌های درز سوخت ضروری است اما در عین حال اقدامات مربوط به این امر نباید به دردسر برای شهروندانی که در امر قاچاق سوخت دخیل نیستند بیانجامد؛ لذا طی ماه‌های اخیر اجرای طرح ساماندهی عرضه بنزین در جنوب و شرق استان با مسائلی مواجه شده که تشکیل صف‌های طولانی را مقابل جایگاه‌ها به دنبال داشته است.

رای حل این مشکل ابتدا سقف روزانه برداشت از کارت‌های سوخت افزایش یافت که باز همچنان در برخی مناطق با صف‌های طولانی مواجه هستیم؛ لذا برخورد با قاچاقچیانی که از طریق کارت آزاد جایگاه‌ها به این کار مبادرت می‌کنند در دستور کار قرار گرفته است تا با مقابله با این دسته از قاچاقچیان، شهروندان عادی نیز کمتر دچار زحمت شوند.

وی افزود: نصب دوربین در هر جایگاه عرضه سوخت که ارتباط با مرکز نظارتی داشته باشد نیز برای جلوگیری از سوختگیری چند باره یک خودرو از دیگر پیشنهادهای مصوب شده در شورای تامین شهرستان بود.

بلندنظر گفت: بسیاری از این مصوبات همچون نصب دوربین به شرکت توزیع فرآورده‌های برمی‌گردد که باید دید با توجه به اعتباراتی که دارند و اختصاص می‌دهند چه زمان عملی می‌شود.

وی اظهار کرد: کد 12 شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در جیرفت فعال نیست تا خودروهای سنگینی که طبق بارنامه نباید در جیرفت حضور داشته باشند از سوختگیری آنها به صورت مکانیزه ممانعت شود.

احمد بلندنظر ضمن تشریح مصوبات جلسه شورای تامین و نیز نشست هماهنگی و ساماندهی عرضه سوخت در این شهرستان با حضور مسئولان استانی اظهار کرد: نیروی انتظامی هم موظف شده خودروهای سنگین با باک‌های غیرمجاز یا با ظرفیت غیراستاندارد باک را شناسایی و متوقف کند.

فرماندار جیرفت اضافه کرد: یکی از راهکارهای دیگر موظف کردن خودروهای سنگین داخل شهرستان جیرفت که از بارنامه بهره نمی‌برند برای ثبت نام در سامانه مدنظر و نصب جی پی اس بر روی این خودروهاست که بر اساس پیماش آنها سوخت تعلق گیرد./ منبع: ایرنا

هم اکنون دیگران می خوانند 7 آبان 1401 - 14:50

بیشتر بخوانید

ماجرای افزایش 10 تا 20 درصدی قیمت بنزین چیست؟ 2