شنبه 29 دی 1403

ماجرای جنجالی کشف بزرگ‌ترین گنج زیرخاکی ایران و عتیقه‌جات باستانی در فرودگاه امام چه بود؟ + عکس و فیلم

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
ماجرای جنجالی کشف بزرگ‌ترین گنج زیرخاکی ایران و عتیقه‌جات باستانی در فرودگاه امام چه بود؟ + عکس و فیلم

جزئیات تازه از کشف بزرگ‌ترین گنج زیرخاکی ایران و عتیقه‌جات باستانی و آثار تاریخی ارزشمند در فرودگاه امام خمینی تهران اعلام شد.

کشف گنج زیرخاکی ایرانی و محموله ارزشمند اشیای تاریخی خبرساز شد. جزئیات کشف گنج و محموله ارزشمند اشیای تاریخی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی‌(ره) اعلام شد. رئیس پلیس پیشگیری فراجا از کشف گنج و 3 هزار و 680 شی عتیقه متعلق به دوره‌های مختلف تاریخ ایران خبر داد. این گنجینه تاریخی و اشیای کشف‌شده، متعلق به دوره‌های عباسی، ساسانی، یونانی، اسلامی، اشکانی، هخامنشی، هزاره اول و الیمایی هستند.

آثاری از سکه‌های ساتراپی‌های هخامنشی، سلوکی، اشکانی و ساسانی و همچنین قرون اولیه اسلامی از دیگر آثار این مجموعه کشف‌شده هستند.

جزئیات بیشتر از قاچاق بزرگ اشیاء تاریخی

به دنبال انهدام باند بزرگ قاچاق اشیاء تاریخی و کشف سه هزار و 680 شیء تاریخی، مدیرکل موزه‌ها جزئیات بیشتری از این آثار مکشوفه را شرح داد.

ماموران پلیس فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) مدتی پیش درحالی باند بزرگ قاچاق اشیای تاریخی را به همراه سه هزار و 680 شیء شناسایی و منهدم کردند که مرتضی ادیب‌زاده؛ مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اکنون، پس از پایان بررسی‌های کارشناسی اعلام کرد: سه هزار و 680 قطعه شیء تاریخی توقیف‌شده در فرودگاه امام خمینی (ره)، که عمده آن از حفاری‌های غیرمجاز در خوزستان به‌دست آمده است، به وزارت میراث فرهنگی تحویل داده شد و به مخزن امن نیز منتقل شده است.

مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: محموله اشیاب تاریخی توقیف شده در فرودگاه امام خمینی (ره) که روز سه‌شنبه 30 خرداد 1402 با حضور رییس پلیس پیشگیری فراجا، فرمانده پلیس فرودگاه‌های کشور و فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی رونمایی شد، شامل سه‌هزار و 680 قطعه اثر فرهنگی‌تاریخی است که بیشتر آثار اصل بوده و حاصل حفاری‌های غیرمجاز در خوزستان هستند.

او افزود: اشیای مکشوفه از دوران عیلامی، هزاره اول قبل از میلاد تا قرون میانه اسلامی را در بر می‌گیرد. آثار عیلامی شامل دستبندهای طلا و نقره، گوشواره طلا، انگشتری‌های طلای نگین‌دار و سکه‌های طلاست. همچنین مجموعه ارزشمندی از سکه‌های قرون اولیه اسلامی، سکه‌های اموی که عمدتاً ضرب خوزستان هستند در این مجموعه شناسایی شده است. علاوه‌بر این، یک مجموعه سکه عرب طبری مربوط به امرای طبرستان در قرون اولیه اسلامی در این مجموعه کشف شده که جنس بیشتر آن‌ها نقره است.

ادیب‌زاده ادامه داد: آثاری از سکه‌های ساتراپی‌های هخامنشی، سلوکی، اشکانی و ساسانی و همچنین قرون اولیه اسلامی از دیگر آثار این مجموعه کشف شده هستند.

مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اظهار کرد: این مجموعه در حال حاضر به وزارت میراث فرهنگی تحویل داده شده و به مخزن امن نیز منتقل شده است.

سردار رضا بنی‌اسدی‌فر رئیس پلیس پیشگیری فراجا درباره چگونگی شناسایی این محموله توضیح داده است: همکاران من در پلیس فرودگاه امام خمینی (ره) حین کنترل مسافران به محتویات بار همراه دو نفر از مسافران خروجی به مقصد یکی از کشورهای عربی در ارتباط با قاچاق کالا و ارز مشکوک شدند. با حضور همکاران متخصص در زمینه قاچاق و بازرسی دقیق بار آن‌ها، مقدار 3 هزار و 680 قطعه اشیاء تاریخی که به‌صورت بسیار ماهرانه در داخل چمدان جاسازی شده بود، کشف و ضبط شد.

بزرگترین گنج زیرخاکی ایرانی کشف شد + فیلم

محموله ارزشمند اشیای تاریخی توسط پلیس پیشگیری از فردی که در چمدان آن‌ها را جاسازی کرده بود، کشف شد؛ طبق گفته کارشناسان، این آثار تاریخی حدود 100 میلیارد ارزش دارند.

رئیس پلیس پیشگیری فراجا از انهدام باند بزرگ قاچاق اشیای تاریخی و کشف گنج و 3 هزار و 680 شی عتیقه متعلق به دوره‌های مختلف توسط ماموران پلیس فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) خبر داد.

سردار رضا بنی اسدی فر، رئیس پلیس پیشگیری فراجا در تشریح جزئیات این خبر اظهار داشت: همکاران ما در پلیس فرودگاه امام خمینی (ره) حین کنترل مسافران به محتویات بار همراه 2 نفر از مسافران خروجی به مقصد یکی از کشورهای عربی در ارتباط با قاچاق کالا و ارز مشکوک می شوند.

رئیس پلیس پیشگیری فراجا با اشاره به اشراف بالای اطلاعاتی ماموران پلیس فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) افزود: با حضور همکاران متخصص در زمینه قاچاق و بازرسی دقیق بار آن‌ها، مقدار 3 هزار و 680 قطعه اشیای تاریخی که به‌صورت بسیار ماهرانه در داخل چمدان جاسازی شده بود، کشف و ضبط شد.

این مقام ارشد انتظامی با اشاره به اینکه متاسفانه قاچاقچیان اشیاء گرانبها و تاریخی را که سند گذشتگان ما هستند، برای فروش به کشورهای خارجی انتقال می‌دهند، افزود: برابر نظر کارشناسان میراث فرهنگی، قدمت اشیای کشف شده متعلق به دوره های عباسی، ساسانی، یونانی، اسلامی، اشکانی، هخامنشی، هزاره اول و الیمایی است.

رئیس پلیس پیشگیری فراجا فر ضمن تقدیر از اقتدار و برخورد قاطعانه مقام قضائی با افرادی که سرمایه های فرهنگی کشور را به تاراج می‌برند، افزود: بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران این اولین و بزرگترین باند قاچاق عتیقه به صورت سازمان یافته و بین‌المللی است که توسط پلیس فرودگاه کشف شده و پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است. سربازان گمنام امام زمان (عج) در فراجا به صورت شبانه روزی در حال بررسی زوایای پنهان عملکرد این باند سازمان یافته هستند. همچنین وزارت میراث فرهنگی نیز بعد از اطلاع از موضوع به عنوان شاکی اقدام به طرح شکایت در این خصوص کرده است.

رئیس پلیس پیشگیری فراجا در پایان با اشاره به اینکه تمدن و هویت هر ملتی ریشه در میراث فرهنگی آن دارد، گفت: این پلیس قاطعانه با هرگونه قاچاق آثار باستانی مقابله کرده و از میراث گرانبهای ملت ایران حفاظت و حراست می‌کند.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

ماجرای جنجالی کشف بزرگ‌ترین گنج زیرخاکی ایران و عتیقه‌جات باستانی در فرودگاه امام چه بود؟ + عکس و فیلم 2
ماجرای جنجالی کشف بزرگ‌ترین گنج زیرخاکی ایران و عتیقه‌جات باستانی در فرودگاه امام چه بود؟ + عکس و فیلم 3