ماست را هرگز با اسفناج نخورید! | عوارض وحشتناک مصرف ماست با اسفناج که هرگز نمیدانستید
پزشکان هشدار دادند ترکیب اسفناج با ماست کلیسم اسفناج را از بین میبرد و آن را به مادهای مضر برای بدن تبدیل میکند.
بورانی ماست و اسفناج یکی از محبوبترین انواع بورانی است. اغلب برای دلپذیرتر شدن به آن موسیر یا سیر هم اضافه میکنیم؛ اما این بورانی خوشمزه برای بدن ضرر دارد.
اسفناج به تنهایی منبع مهم آهن، ویتامینهای آ، ای، پتاسیم، سی و کلسیم است. اسفناج، سرشار از آنتی اکسیدان است که باعث کاهش روند پیری میشود و ضد سرطان است.
این گیاه ملین کننده است و در هضم راحت غذا و درمان یبوست نیز اثر مثبتی دارد. اسفناج به تنهایی مواد مغذی و ویتامینهای بسیاری دارد که آن را تبدیل به یک منبع غذایی مفید کرده است؛ اما ترکیب آن با ماست (منبع کلسیم) نه تنها هیچ یک از اثرات مثبت را به بدن نمیرساند بلکه مضر هم است.
چرا آهن اسفناج در بورانی ماست و اسفناج جذب بدن نمیشود؟
طبق یک قاعده علمی، در غذایی که کلسیم و آهن وجود داشته باشد، آهن جذب بدن نمیشود و آهن غذا کمک به جذب بیشتر کلسیم میکند. در غذایی که آهن و ویتامین سی وجود داشته باشد، ویتامین سی کمک به جذب هر چه بیشتر آهن میکند. ویتامین سی همچنین کمک به جذب کلسیم نیز میکند. به همین علت است که نباید قرص آهن و ویتامین سی را با شیر بخوریم و برای جذب بیشتر قرص آهن، اغلب پزشکان توصیه میکنند قرص آهن را با آب پرتقال بخوریم.
چرا اسفناج باعث سنگ کلیه میشود؟
طبق این قاعده، شاید فکر کنیم که حداقل کلسیم ترکیب ماست و اسفناج، به خوبی جذب بدن میشود؛ اما وجود ترکیب اسید اگزالیک در اسفناج، مانع جذب آهن و کلسیم میشود، بنابراین یونهای کلسیم را به اتم خنثی تبدیل میکند و کلسیمهای خنثی قابلیت رسوب کردن در کلیه را دارند. رسوب کردن در کلیه به معنای سنگ کلیه است.
در صورت درمان نشدن سنگهای کلیه و بیاهمیتی به دردهای کلیوی و عفونتهای ادراری ممکن است کلیه از بین برود. اگر شما از طرفداران این غذا بودید توصیه ما به شما نوشیدن آب زیاد، طناب زدن، پیاده روی و دویدن است. بهتر است اسفناج را با هیچ یک از محصولات لبنیاتی میکس نکنید و جداگانه مصرف کنید.
مصرف «ماست» در چه صورتی خطرناک میشود؟
متاسفانه برخی از پزشکان در طب نوین، به بیماران بلغمی یا سودایی، مصرف ماست و لبنیات را تاکید میکنند در حالیکه از نقطهنظر طب سنتی این تجویز پزشکان اکادمیک کاملا اشتباه است و...
55آنلاین:
امروزه خوردن "ماست" در کنار غذا برای خیلیها تبدیل به یک عادت شده است اما باید دانست که طبیعت ماست، سرد و تر بوده و اسید لاکتیک موجود در آن، در صورت عدم رعایت برخی موارد، میتواند خطراتی را بهدنبال دارد.متاسفانه برخی از پزشکان در طب نوین، به بیماران بلغمی یا سودایی، مصرف ماست و لبنیات را تاکید میکنند در حالیکه از نقطهنظر طب سنتی این تجویز پزشکان اکادمیک کاملا اشتباه است؛ ماستی که چکیده نباشد طبیعتش نسبت به ماست چکیده، سردتر است؛ بهتر است برای مصرف ماست، تدابیری که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده، رعایت شود.
یک چهارم ماست را اسید لاکتیک تشکیل میدهد؛ اسید لاکتیک موجود در ماست ایجاد اسیدوز در بدن میکند؛ این اسیدوز شدن میتواند به ریهها، کلیهها و مغز و اعصاب آسیب برساند.
در مورد ریه، به نفسنفس میافتید تا این هیدروژن را خارج کنید؛ میتواند به کلیههای شما هم آسیب برساند و آنها را فرسوده کند تا حالت اسیدی ماست را خارج کند؛ همچنین فعالیت نورونهای مغزی را کم میکند.
از دیگر مضرات ماست چکیده نشده میتوان به چند مورد اشاره کرد از جمله: مصرف ناصحیح و بیش از حد ماست میتواند باعث پوکی استخوان و سائیدگی استخوانها، شب ادراری در کودکان، یبوست در رودهها، ناراحتیهای اعصاب و روان، صرع (برای کسانی که طبع سرد دارند)، عرق کردن زیاد (کف دست، زیر بغل، کف پا) آلرژی، آرتروز، رماتیسم شود همچنین قدرت سیستم ایمنی بدن را کم کند و خار استخوانی در پاشنه پا یا در استخوان دنبالچه ایجاد کند.
برای کم کردن عوارض جانبی مصرف ماست معمولی، آن را حتما با نمک و مصلحات آن مانند نعنا، آویشن، زنیان، موسیر، پونه، کاکوتی، گل محمدی مصرف کنید.
همچنین باید به شدت از خوردن ماست با ماهی، ماست با ترشیجات، ماست با اسفناج (بورانی) خودداری کرد و از مصرف ماست به همراه غذا و بهویژه غذاهای گوشتی پرهیز جدی داشت.