ماموریت مهم مجلس به 2 وزارتخانه + جزئیات
اقتصادنیوز: به گفته عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دو وزارتخانه نیرو و خارجه ماموریت داده شده است تا سدسازیهای اخیر طالبان روی رودخانه مرزی مشترک بین ایران و افغانستان را بررسی کنند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، فداحسین مالکی با اشاره به تاکید سخنگوی وزات خارجه مبنی بر استفاده از همه ظرفیتها برای پیگیری موضوع حقآبه ایران از افغانستان، گفت: سدسازی و بستن سد اقدامی است که طالبان از مدتها قبل شروع کرده که اخیرا وزارت خارجه هم موضعگیری داشته است. در همین رابطه قرار شد سفیر ایران در محل با مقامات طالبان صحبت کنند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: طالبان شروع به بستن چند سد کرد با اعتراض جمهوری اسلامی ایران روبرو شد. بر همین اساس به دو وزارتخانه نیرو و خارجه ماموریت داده شده تا به طور جدی به این موضوع ورود کنند. رایزنیها هم شروع شده و باید اقدام موثری صورت گیرد.
خبر مرتبط پشت پرده تنشهای مرزی افغانستان و پاکستان؛ فرصت سازی چین و هند از تنشها / طالبان از جان اسلام آباد چه میخواهد؟اقتصادنیوز: همزمان با افزایش تنشها در مرز میان افغانستان و پاکستان، گروهی از ناظران از فصل تازه درگیریها در مرزهای جنوبی آسیا گفته و براین باورند که اسلام آباد به واسطه شرایط سیاسی و اقتصادیاش نمیتواند بحران دیگری را تاب بیاورد. همزمان گروهی دیگر با استناد به فعل و انفعالهای گروههای رادیکالی چون تحریک طالبان پاکستان و بدتر از آن شاخه داعش خراسان، ظهور این گروه را تهدیدی فرامرزی برای چین و هند قلمداد میکنند؛ دو کشوری که در افغانستان رقابتی تنگاتنگ دارند.
مالکی همچنین گفت: در همین رابطه صحبتی با آقای عراقچی وزیر خارجه داشتم که قرار شد این موضوع در دستور کار دولت باشد و مجلس هم پیگیری کند.
نماینده زاهدان در مجلس در پایان با اشاره به سفر پایان هفته رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان، گفت: انتظار میرود با تغییرات رخ داده در حوزه سیاست خارجی و حضور آقای بیگدلی به عنوان سرپرست سفارت ایران در افغانستان، نگرش جدیدی رخ دهد.
به گزارش ایسنا، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه اخیرا در نشست خبری، در مورد موضوع حقآبه ایران از افغانستان و سدهای جدید ایجاد شده از سوی افغانستان بر روی رودخانه مرزی مشترک بین ایران و افغانستان گفت: وزارت خارجه به عنوان متولی دیپلماسی کشور موضوع تأمین حقآبههای ایران از رودخانههای مرزی و مشترک را به عنوان دستورکار ثابت خود پیگیری کرده است. در مورد افغانستان و هریرود سابقه موضوع به اوایل دهه1390 برمیگردد. اعتراضات ما ثبت شده و موضوعی است که مستمر و مداوم در دستور کار داریم.
بقائی همچنین بیان کرد: همواره گفتهایم که آبهایی که از افغانستان به سمت ایران روان بوده حقوقی را برای طرفهای دو سوی مرز ایجاد میکند. موافقتنامه داریم و در خصوص سایر موارد براساس حقوق عرفی و حسن همجواری انتظار داریم مقامات افغانستان موضوع را به صورت جدی مدنظر قرار دهند.
وی افزود: ما در این زمینه از همه ابزارها استفاده میکنیم. سفارت ما فعال است و سرپرست سفارت موضوع را در دست پیگیری دارد و از همه ظرفیتها برای پیگیری موضوع استفاده میکنیم. ما از مقامات دولت سرپرستی افغانستان نیز انتظار داریم که این موضوع را به صورت جدی مدنظر داشته باشند.
همچنین بخوانید- 3 سناریو طالبان در برابر ایران / اوضاع نگران کننده خواهد شد اگر...
- علت اصلی درگیری ایران و طالبان / مرزبانان با قاچاقچیان درگیر شدند / طالبان بیاطلاع تیراندازی کردند
- وزارت دفاع طالبان مدعی شد: ایران درگیری مرزی را آغاز کرد
- واکنش گروه مقاومت پنجشیر به درگیری ایران و طالبان / کابل و تهران ندارد، سرزمین مادری