پنج‌شنبه 12 مهر 1403

مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان از مرز 156 هزار هکتار گذشت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان از مرز 156 هزار هکتار گذشت

زاهدان - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: 156 هزار و 367 هکتار از مراتع این استان از پنجم آبان پارسال تاکنون علیه ملخ صحرایی سمپاشی شده است.

غلام‌حیدر زورقی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: 59 هزار و 631 هکتار از سطح مراتع سیستان و بلوچستان در این مدت علیه ملخ بالدار و 96 هزار و 736 هکتار علیه پوره ملخ سمپاشی شده است.

وی با بیان اینکه با توجه به روند افزایش سطح مبارزه با ملخ صحرایی مهاجر تا تابستان امسال ادامه خواهد داشت، گفت: شهرستان‌های نیکشهر با 27 هزار و 470 هکتار، ایرانشهر با 21 هزار و 960 هکتار و بمپور با 24 هزار و 200 هکتار بیشترین سطح مبارزه با این آفت را در سیستان و بلوچستان به خود اختصاص داده‌اند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان با بیان اینکه تخصیص اعتبارات ملی و استانی برای مقابله جدی با این آفت ضروریست گفت: تاکنون دیده بانی در سطح 2 میلیون و 850 هزار هکتار از اراضی این استان انجام شده است.

وی افزود: کار مبارزه با ملخ صحرایی مهاجر در 15 شهرستان سیستان و بلوچستان کماکان تداوم دارد و تاکنون هیچ خسارتی به بخش کشاورزی استان وارد نشده است.

زورقی ادامه داد: جهادکشاورزی پارسال هنگام هجوم ملخ صحرایی به سیستان و بلوچستان با بسیج تمام امکانات، مبارزه با این آفت را در سطح 211 هزار و 535 هکتار از مراتع منطقه انجام داد و مانع آسیب‌رسانی به بخش کشاورزی شد.

به گزارش ایرنا ملخ‌های صحرایی در مسیر حرکت شان تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را می‌خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز می‌تواند تا 150 کیلومتر پرواز کند. ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می‌تواند مهاجرت کند. این نوع از ملخ‌ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف جنگل‌ها، باغ‌های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه مورد هجوم نیز می‌شوند.

*س_برچسب‌ها_س*