سه‌شنبه 10 مهر 1403

مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان نیازمند امکانات بیشتر است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان نیازمند امکانات بیشتر است

زاهدان - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با هجوم و ریزش ملخ صحرایی نابالغ به مراتع و اراضی کشاورزی مرکز و جنوب این استان، نیازمند امکانات بیشتری برای مبارزه با این آفت هستیم.

غلام حیدر زورقی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: با وجود سطح گسترده مبارزه شیمیایی در روزهای اخیر به دلیل گرمای هوا و پایین بودن سطح سبز مراتع دستجات ملخ نابالغ برای تغذیه از کشور پاکستان به حاشیه مزارع و باغات سیستان و بلوچستان هجوم آورده‌اند.

وی ادامه داد: با رصد و دیده‌بانی مستمر تیم‌های ردیاب اراضی آلوده توسط تیم مبارزه جهاد کشاورزی و کشاورزان مناطق سریعا سمپاشی شده و تاکنون خسارت قابل توجهی به مزارع و باغات سیستان و بلوچستان وارد نشده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: علاوه بر 27 دستگاه سمپاش یوال وی پاش پشت وانتی، استفاده از سمپاشی هوایی و 120 سمپاش از انواع سمپاش‌های توربولاینر و پشت تراکتوری برای تسریع در روند عملیات مبارزه، 55 دستگاه سمپاش جدید نیز به ناوگان سمپاشی اضافه شده اما همچنان برای تداوم مبارزه با این آفت بین المللی خطرناک در 15شهرستان درگیر لزوم تامین امکانات بیشتر ضروری است.

وی میزان کل سطح مبارزه شیمیایی علیه ملخ صحرایی مهاجر در سیستان و بلوچستان را بیش‌از 167هزار هکتار و سطح ردیابی برای مبارزه را سه میلیون و 200هزار هکتار اعلام کرد و افزود: شدت هجوم ملخ صحرایی به این استان تا سه هفته دیگر ادامه خواهد داشت.

زورقی ادامه داد: جهادکشاورزی پارسال هنگام هجوم ملخ صحرایی به سیستان و بلوچستان با بسیج تمام امکانات، مبارزه با این آفت را در سطح 211 هزار و 535 هکتار از مراتع منطقه انجام داد و مانع آسیب‌رسانی به بخش کشاورزی شد.

به گزارش ایرنا ملخ‌های صحرایی در مسیر حرکت شان تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را می‌خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز می‌تواند تا 150 کیلومتر پرواز کند. ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می‌تواند مهاجرت کند. این نوع از ملخ‌ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف جنگل‌ها، باغ‌های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه مورد هجوم نیز می‌شوند.

*س_برچسب‌ها_س*