شنبه 10 آذر 1403

مجلس برای تنظیم بازار شب عید چه برنامه‌ای دارد؟

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

کمتر از دو هفته تا پایان سال 1399 مانده است، در این روز‌ها مردم بیشتر از هر زمان دیگری با گرانی اقلام خوراکی دست و پنجه نرم می‌کنند، گرانی‌هایی که باعث گلایه مقام معظم رهبری شد. حالا نمایندگان مجلس شورای اسلامی با برگزاری جلساتی به دنبال رسیدن به راهکاری برای تنظیم بازار شب‌های منتهی به عید نوروز هستند.

هادی سامع: کمتر از دو هفته تا پایان سال 1399 مانده است، در این روز‌ها مردم بیشتر از هر زمان دیگری با گرانی اقلام خوراکی دست و پنجه نرم می‌کنند، گرانی‌هایی که باعث گلایه مقام معظم رهبری شد. حالا نمایندگان مجلس شورای اسلامی با برگزاری جلساتی به دنبال رسیدن به راهکاری برای تنظیم بازار شب‌های منتهی به عید نوروز هستند.

به گزارش «تابناک»؛ اخیرا رهبر انقلاب اسلامی در سخنانی با ابراز ناخرسندی از گرانی‌ها و مشکلات معیشتی، گفتند: «این وضع در آستانه عید غصه بزرگی ایجاد کرده است. البته اجناس مانند میوه‌ها فراوان است، اما قیمت‌ها بسیار بالاست که سود این قیمت بالا هم به جیب باغداران زحمتکش نمی‌رود بلکه نصیب دلال‌ها و واسطه‌های سودجو می‌شود و ضرر آن به مردم میرسد.

ایشان با تأکید بر اینکه مسئولان باید مشکل معیشتی و گرانی را حل کنند، گفتند: این مشکلات، همه راه‌حل دارد و بار‌ها در جلسات متعدد این نکات را تذکر داده و راه‌حل‌های مورد نظر کارشناسان را به مسئولان گفته‌ایم.»

بعد از گلایه مقام معظم رهبری از گرانی‌های افسارگسیخته و فزاینده کالا‌های اساسی در آستانه نوروز، حسن روحانی رییس جمهوری ضمن صدور دستورهایی برای مدیریت بازار‌ها گفت: دولت در اجرای تذکرات مقام معظم رهبری در مدیریت قیمت کالا‌های اساسی، برنامه‌هایی در نظر گرفته که امیدوارم با همکاری اصناف و بخش خصوصی، به سرعت اجرایی شده و با سوءاستفاده و گران‌فروشی خاطیان برخورد شود.

رییس دولت وزارت صمت را موظف کرد با طراحی‌های ویژه و سریع‌الوصول ضمن کوتاه کردن مسیر زنجیره تولید تا توزیع و عرضه گسترده میوه و مواد غذایی به همراه شفافیت اطلاعات در ایام سال نو و همچنین ماه مبارک رمضان، برای کاهش قیمت‌ها اقدامات لازم را انجام دهد.

در مجلس شورای اسلامی نیز دو کمیسیون کشاورزی و اقتصادی نسبت به برگزاری جلساتی برای رسیدن به راهکاری جهت تنظیم بازار و برون رفت از شرایط فعلی ماموریت پیدا کنند. این ماموریت را امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رییس مجلس داد و توضیح داد: «در طول یک سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا در کنار محدودیت‌های جدی ایجاد شده برای برخی مشاغل، تورم موجب رشد افسارگسیخته قیمت‌ها شده و بازار نیز رها شده است. با توجه به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب باید تدبیری برای جلوگیری از آثار مخرب این ویروس بر اقتصاد کشور بیندیشیم. دو کمیسیون کشاورزی و اقتصادی به این موضوع ورود کنند.»

به دنبال این ماموریت، هیاتی از کمیسیون کشاورزی از بازار میوه و تره بار جلال آل احمد بازدید کردند؛ در توضیح این بازدید سیدجواد ساداتی‌نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: در این بازدید گزارش‌هایی از وضعیت خرید میوه و ذخیره سازی آن همچنین توزیع روزانه مرغ در میادین ارائه شد. اعداد و ارقام نشان می‌دهد میزان خرید مرغ در استان‌های کشور بیشتر از میانگین است، زیرا مردم نگرانی‌هایی در زمینه کمبود در بازار دارند.

وی افزود: البته به رغم همه تذکر‌ها و پیگیری‌های کمیسیون کشاورزی، متاسفانه وزارت صنعت معدن و تجارت نتوانسته در زمینه حذف دلالان و کاهش قیمت میوه اقدام کند. ما همچنان پیگیری و نظارت لازم را برای تأمین میوه شب عید و حذف دلالان انجام داده و از همه ابزار‌های قانونی برای برخورد با قصورکنندگان و متخلفان استفاده می‌کنیم.

امروز نیز قرار است کمیسیون اقتصادی جلسه‌ای را تشکیل دهد که در توضیح آن محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «پیرو تأکیدات رهبر معظم انقلاب نسبت به کنترل قیمت کالا‌های اساسی در ایام عید و لزوم تصمیمات راهگشا در حوزه تنظیم بازار در این ایام، کمیسیون اقتصادی جلسه‌ای را با وزیر صنعت و معاونان وی در حوزه بازرگانی و بخش حمایت از مصرف کنندگان، رئیس اتاق بازرگانی و اتاق تعاون نشست برگزار می‌کند تا در جریان آخرین اقدامات دولت در حوزه تنظیم بازار قرار گیرد. علاوه بر آن گزارش‌های دولت در این خصوص بررسی شده تا در نهایت با توجه به تجارب گذشته در حوزه تنظیم بازار به راهکار‌هایی دست پیدا کنیم.»

او همچنین ابراز امیدواری کرد با توجه به اهمیت موضوع و مطالبه رهبر انقلاب و آحاد مردم درخصوص کنترل قیمت در بازار، جمع بندی خوبی در خصوص ارائه راهکار برای تنظیم بازار بدست آید.

پورابراهیمی در این زمینه تاکید کرد: ما آماده هستیم به دولت برای تنظیم بازار کمک کنیم. البته دولت ایرادات و اشکالاتی در حوزه تنظیم بازار دارد. مجلس تذکراتی به دولت داده تا دولت را در موضوعات حوزه اقتصادی و در چارچوب ضوابط هدایت کند.

شاید بهتر باشد مجلسی‌ها و دولتی‌ها در خلال برگزاری جلساتشان، نگاهی به قیمت کالا‌ها هم داشته باشند چه اینکه طبق آخرین گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه اقلام خوراکی در بهمن‌ماه به بیش از 60 درصد رسیده است! علاوه بر آن برخی اقلام خوراکی کمیاب و حتی نایاب شده که صف‌های طولانی در برابر فروشگاه‌های اقلام خوراکی موید آن است.

پر واضح است که انتظار می‌رود خروجی این جلسات کاهش قیمت‌ها و یا حداقل جلوگیری از افزایش بیشتر قیمت کالا‌هایی شود که مستقیم در سفره مردم تاثیر دارد نه اینکه تنها جلسه‌ای برگزار شود، اما در کف بازار همچنان گرانی با سرعت زیاد حرکت کند.